Рада заборонила обмежувати виплати пенсій постраждалим від чорнобильцям

Верховна Рада заборонила обмежувати чи призупиняти виплати пенсій постраждалим від чорнобильської катастрофи. За відповідний законопроект проголосував 261 народний депутат. 

Згідно із законом, до потерпілих від Чорнобильської катастрофи належать, серед інших, особи, які постійно проживали або постійно працювали чи постійно навчалися на території, яка до 1 січня 2015 року була віднесена до зони посиленого радіоекологічного контролю, за умови що вони станом на 1 січня 1993 року прожили або відпрацювали чи постійно навчалися в цій зоні не менше чотирьох років.

Крім того, законом встановлюється, що особи, які народилися від учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС або осіб, евакуйованих із зони відчуження, і після досягнення повноліття не були віднесені до встановлених статтею 14 цього Закону категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, мають право на щорічне медичне обстеження, диспансеризацію та лікування у спеціалізованих медичних закладах, що забезпечують лікування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Зазначається, що пенсії особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, виплачуються в повному розмірі, без урахування одержуваного заробітку (доходу) та незалежно від місця роботи. Забороняються будь-яке обмеження, тимчасове чи постійне призупинення виплати пенсій або щомісячного довічного грошового утримання особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

2 коментарі:

  1. В повному обсязі це як? Мінімалка для інваліда 2400грн.?????

    ВідповістиВидалити
  2. так пусть вернут и необмежуют наши пенсии по судам которые были забраны в 2011 году.и необмежуют нам в выплптах тех пенсий по суду.

    ВідповістиВидалити