Колдуны

ЗВЕРНЕННЯ 
до Президента України, Голови Верховної Ради України,Прем'єр-міністра України,прийняте 11.11.2015 року на ХVI звітно-виборній конференції ВГОІ "Союз Чорнобиль України".

Президенту України
Порошенку П.О.

Голові Верховної
Ради України
Гройсману В.В.

Прем’єр-міністру України
Яценюку А.П.

Вельмишановні керівники української Держави!

У 2016 році відзначатимуться 30-і роковини Чорнобильської трагедії, яка згідно з Конституцією України визнана катастрофою планетарного масштабу.

Героїчними зусиллями, ціною свого здоров'я і життя, ліквідатори запобігли ще більш згубним наслідкам Чорнобильської катастрофи. По суті учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС  врятували нашу країну, Європу і взагалі людську цивілізацію. Український народ пам'ятає і шанує своїх рятівників.

Проте, чорнобильці не відчувають піклування і належної уваги до себе з боку Глави Держави, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України. Системними стали порушення вимог Конституції України, згідно з якими захист постраждалих є обов’язком держави. Більш того, останнім часом Кабінет Міністрів України і Верховна Рада України особливо активно намагаються за рахунок  ветеранів-чорнобильців латати бюджетні дірки. Так, за ініціативою Кабінету Міністрів України Законом України від 28 грудня 2014 року №76-VIII «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України»  скасовано низку важливих прав громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, щодо належного пенсійного забезпечення  та  соціальних гарантій. Всупереч Конституції України та здоровому глузду, на пенсії інвалідів-ліквідаторів та інвалідів війни накладено податок. На лікування чорнобильців, у тому числі інвалідів, які страждають від невиліковних хвороб, виділяється фінансування лише близько одного відсотка від необхідного.

Зважаючи на це, ВГОІ «Союз Чорнобиль України» неодноразово звертався до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України щодо необхідності вшанування подвигу українських ліквідаторів, поновлення належного соціального захисту учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Разом з іншими всеукраїнськими чорнобильськими громадськими організаціями ми провели у поточному році шість протестних акцій, намагаючись привернути увагу органів державної влади до проблем українських громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, передусім інвалідів, у тому числі дітей-інвалідів, до забезпечення їхнього права на життя.

Ми вдячні Президентові України за порушене на сесії Генасамблеї ООН питання щодо необхідності відзначення на міжнародному рівні 30-х роковин Чорнобильської трагедії. Ми також дякуємо народним депутатам України, які ініціювали проект постанови Верховної Ради України про вшанування подвигу ліквідаторів.

Проте, вважаємо, що цього вкрай недостатньо. Люди, які по праву вважаються рятівниками України і українського народу, заслуговують на більш поважне ставлення до себе з боку органів державної влади.

Ми вимагаємо:

1. Оголосити наступний 2016 рік - роком вшанування подвигу ліквідаторів та пам’яті  жертв Чорнобильської трагедії. Заснувати  відповідну Державну нагороду.

2.Відзначити державними нагородами учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

3. Відновити діяльність Національного організаційного комітету з відзначення 30-х роковин Чорнобильської трагедії, а також затвердити відповідний план заходів на 2015 – 2016 роки, з урахуванням пропозицій ВГОІ «Союз Чорнобиль України».

4. Підготувати «Національну доповідь України про подолання наслідків Чорнобильської катастрофи: підсумки та завдання».

5. Провести міжнародну конференцію, на якій обговорити результати подолання наслідків Чорнобильської катастрофи за 30-ть років, а також визначити завдання на 2016-2020 роки та на період до 2026 року.

6. Невідкладно розглянути на сесії Верховної Ради України законодавчі пропозиції про  відновлення базових норм  Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», передусім статті 54 в редакції, що діяла до 2008 року (на виконання Рішення Конституційного Суду України від 22.05.2008 року № 10-рп/2008);   поліпшення пенсійного забезпечення евакуйованих, вдів і дітей чорнобильців, солдат строкової служби; забезпечення житлом найбільш нужденних чорнобильців; поліпшення медичного забезпечення постраждалих.

7. Скасувати норми антиконституційного Закону України №76, які порушують конституційні права українських чорнобильців.

8. Невідкладно прийняти постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 28 липня 2010р. № 656 і від 23 листопада 2011р. №1210», підготовлений і погоджений за участю ВГОІ «Союз Чорнобиль України».

9. Звернутися до  міжнародних організацій, зокрема: до Організації Об’єднаних Націй - про визнання 2016 року - роком вшанування подвигу ліквідаторів та пам’яті  жертв Чорнобильської трагедії, а також до Європарламенту - з проханням про надання фінансової цільової допомоги Україні для ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та  вирішення житлових, медичних та інших соціальних проблем українських чорнобильців.

Наполягаємо на необхідності проведення робочої зустрічі членів Президії Центральної Ради ВГОІ «Союз Чорнобиль України» з Президентом України, Прем’єр-міністром України і Головою Верховної Ради України для обговорення конкретних заходів з відзначення 30-х роковин Чорнобильської трагедії, забезпечення належного медичного та соціального захисту чорнобильців, передбачення для цього необхідних витрат у Державному бюджеті України на 2016 рік.

Прийнято 11 листопада 2015 року на XVI звітно-виборній конференції ВГОІ «Союз Чорнобиль України».

Джерело: http://www.souzchernobyl.org/?section=3/&id=3069

28 коментарів:

  1. Пропащая организация

    ВідповістиВидалити
  2. не говори гоп ,пока не перескочишь.....

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Не гоп дружок.! а вы гоцаете на костях с 2011 года...

      Видалити
  3. возможно что новые не захотят повторять ошибки предшественников.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Еще больше будут давить минимальщиков Он у нас в Виннице не делал ни хрена, ни конференций, ни собраний, ни акций Это очень удивляет. что его выбрали. Что то тут не так Его же любстрировали

      Видалити
    2. "Ніхто не пришиває латки з нової тканини до старої одежі, бо латка в одежині збіжиться, і діра стане гірша.
      І не вливають вина нового в старі бурдюки, а то бурдюки розтріснуться і вино розіллється та й бурдюки пропадуть; а вливають вино молоде в нові бурдюки, тож одне й друге збережеться."

      Видалити
    3. Класс Респект

      Видалити
  4. нині у Сумах на обліку перебуває 2 тис. 960 громадян, які постраждали внаслідок техногенної катастрофи. Серед інвалідів, інвалідність яких пов’язана з наслідками аварії – 76% безпосередні учасники її ліквідації. По місту зареєстровано 156 підприємств, де працюють 657 чорнобильців.

    А голову вібірают віце-президентом. Піпец вовний. Дурака с малою кількостью чорнобильців

    ВідповістиВидалити
  5. Картинка СУПЕРова!!!

    ВідповістиВидалити
  6. Міняють одного придурка на другого.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Придурков на нас хватит Я удивляюсь Лигуну. Предал всех.чтоб стать вице-президеном и кинул нас как маленьких ПОЗОР

      Видалити
    2. Знаю Лигуна лично. Работать для людей не будет. Конференции, семинары, медальки - вот это его. С властью будет жить мирно.

      Видалити
  7. Тамара Повар на ЧАЭС 86 год15 лист. 2015 р., 09:44:00

    Ребята, минимальщики! Нас делают людьми второго сорта.
    Так званные «лидеры» добиваются для нас пенсию 4-5-6 про.мин. Если представить, что минфин добавит для этого 1 200 млн. гривен. Это цена добавки пенсий, то почему я должна получать 4 000гр а максимальщик 10 740 Давайте обговорим тему, чтоб эту сумму добавили к 2 886 млн. гр. получается свыше 4 000 000 000. гр. Тогда, для того, чтоб была социальная справедливость, надо чтоб эту сумму разделили на всех поровну . Кто желает идти по заработанной плате, пусть идет по закону о пенсионном обеспечении. Тогда не будет ни минимальшиков ни максимальщиков. Все будет честно.
    А то упыри «лидеры» снова нас делят прикрываясь благими намерениями. Ведь Колядин сам заявил на митинге у минсоцполитики, что 1210 антисоциальна, пусть восстанавливают справедливость Давайте попросим группу Виноградова, у него много людей, поможем ему и начнем требовать. Какие мнения?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Будет честно если кесарю кесарево,а Богу Богово.Всё остальное инсинуации от лукавого.Что то я не помню,чтобы все ломились в зону,когда требовались спецы узкого профиля - из сорока человек пошли всего трое.Ну и как насчёт социальной справедливости в данной ситуации?)))
      Дозиметрическая разведка,май 86,7 дней 3-й зоны,списан по передозу.

      Видалити
    2. Тогда ответь, брат У меня 12 выездов 86 год, Аист и пенсия 2 800 гр по 2 й группе. Чем ты больше заработал в зоне, нет не на производстве, а именно в зоне И пенсия наверное у тебя максимальная. тебе же за 7 дней,посчитали как за месяц А у меня 67 суток с окладом на производстве в 100 рубликов Ответь Ты пошел, а меня погнали без спроса и моего согласия. Богу -- ожье, кесарю--кесарево а МНЕ-- ,МОЕ.

      Видалити
    3. Спорить не хочу,просто по факту :
      1.Да семь дней,по 5-6 выездов 3-й зоны первой половины мая.Итого 37выездов по 1-2 часа. при окладе 180руб.Работа на открытой территории
      2.Да пошёл,другие тоже могли,но почему то не захотели,хотя никто не мешал.))
      3.Про падучку по возвращении ты наверное не знаешь.))
      4.Не судился.С 2012 на минималке по 2-йгруппе.Кажется в июне пересчитали сами.В общем лотерея.
      5.Оклад на производстве в 100 руб. выглядит сомнительным,как и отсутствие даты пребывания.Но тут каждому своя стезя.
      5.Ну хочется своё,понимаю.Ну так судись.Есть примеры перехода на максималку в наши дни.
      6.Есть множественные примеры по ликвидаторам,которых погнали,ну так они и работали соответственно,то при штабе,то на обслуге.
      В общий ряд с ними не хочу.Хотя и не возражаю против них в своём ряду.))
      Если собрату будет легче,то только порадуюсь.Но тянуть ярмо уже нет ни сил ни желания.
      Всем здоровья!

      Видалити
  8. Давно слышу о Виноградове, в основном с сайта ВОВЧ! Там его вовсю полоскают. значит дело стоящее! Нужно народ собирать с районов, где основная масса чернобыльцев и требовать изменения правил выборов в СЧУ и это в наших руках! Нужно выбирать президента СЧУ не областными предами , а районными вместе с рядовыми членами, например человек 10 с каждого района. Тогда труднее будет подкупить множество. рядовых, у которых нарушены права. И если СЧУ действительно по статусу общественная организация, то и вопросы надо будет с нами решать! И убрать название вице, просто зам!

    ВідповістиВидалити
  9. Почему на картинке только Гройсман, а где Порошенко.
    Ведь Винница сейчас рулит.
    Вы что не догоняете, что эти "Ойсманы" взяли под контроль ВООИ "СЧУ", как когда-то Клюев от Януковича присматривал за "андреевым". Войтов в структуре СЧУ был "никто", сами чернобыльцы это подтверждают. А тут вдруг сразу в "КНЯЗИ". ЕГО ПОСТАВИЛИ СМОТРЯЩИМ.
    Ничего не поменялось. ЯНУКОВИЧ равно ПОРОШКОВИЧ.
    "Банду геть" (на майдане) - не свершилось.
    Что будем делать???

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Нужно собираться на майдане друзья. Иного пути, как массовость, нет у нас. Опять борьба. Дай Бог нам сил!

      Видалити
  10. Демократический централизм17 лист. 2015 р., 07:57:00

    Остановлены коменты.Не похоже на вас.

    ВідповістиВидалити
  11. Созывать народное вече! Без смотрящих СЧУ, ВОВЧ, Ч-86! Требовать восстановление закона! Привлечь на вече центральные , иностранные СМИ, чтобы мир увидел и услышал о геноциде ликвидаторов аварии ЧАЭС, спасщих ценою своей жизни,здоровья планету - Земля от ядерной чумы!

    ВідповістиВидалити
  12. Поставили винницкого смотрящего и ..ТИШИНА! Березин перед своей агонией лихорадочно пытался якобы чего-то достичь! а теперь новое БОЛОТО -РУТИНА! Народное всеукраинское чернобыльское ВЕЧЕ- наш единственный шанс отстоять свои законные права!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. як поговориш з чорнобильцями, так всі " ЗА" віче, от тільки організатора нема толкового. все одно комусь треба взяти на себе всю орг роботу, бо ми будем, як стадо тинятися туда-сюда.

      Видалити
  13. Демократический централизм17 лист. 2015 р., 19:34:00

    Народ!
    Почему затихли,почему здесь тишина ? Странно !
    Все события разворачиваются на сайте "Чернобыльский набат".
    Неужели впервые меня здесь заблокируют. Не верю.

    ВідповістиВидалити
  14. А тишина на сайте подневольная , видимо демократы гласность опустили!

    ВідповістиВидалити
  15. Демократический централизм18 лист. 2015 р., 20:07:00

    Как только ситуация приблизилась к карманам максимальщиков,наступила подозрительная тишина.
    Человек слаб.

    ВідповістиВидалити
  16. Демократический централизм19 лист. 2015 р., 11:06:00


    Премьер-министр Украины Арсений Яценюк заявил, что основой Госбюджета-2016 будут национальная безопасность и оборона.

    Как информирует Цензор.НЕТ, об этом глава правительства сообщил в интервью журналу "Фокус".

    На вопрос о том, чем проект бюджета на следующий год будет кардинально отличаться от версии 2015 года, глава правительства ответил:

    "Основа бюджета - это, конечно, национальная безопасность и оборона. На них, как и было заявлено, мы выделим 100 млрд грн. Ведь, судя по последним докладам, война далека от окончания. Кроме того, мы должны сохранить бюджетный дефицит на уровне 3,7%, как и договаривались с МВФ. А еще я хочу, чтобы мы принимали бюджет вместе с налоговой реформой. Считаю, что проект, предложенный Министерством финансов, будет хорошей базой для реальных налоговых преобразований. Для проведения этой реформы нам потребуется сократить расходы госбюджета более чем на 60 млрд грн".

    Журналисты поинтересовались, за счет чего планируется сокращать расходы. Яценюк сказал:

    "За счет всего. В первую очередь благодаря оптимизации логистики расходов. Значительная часть расходов после децентрализации уже перешла на уровень местных бюджетов. К тому же мы максимально экономим на госаппарате. В прошлом году сократили его более чем на 20%, а автопарк - почти вдвое. Летаем рейсовыми самолетами, эконом-классом. Дальше будет оптимизация всех издержек, в том числе непрофильных и неэффективных".



    На вопрос о том, будет ли в бюджет-2016 заложено увеличение социальных стандартов, премьер-министр ответил утвердительно.

    "Думаю, нужно заложить на уровне текущего года. Все будет зависеть от того, где мы найдем ресурс", - уточнил Яценюк.

    ВідповістиВидалити