Вимоги учасників акції протесту 04 листопада 2015 року

ВИМОГИ 
учасників акції протесту 04 листопада 2015 року біля будівлі Кабінету Міністрів України на захист прав інвалідів-чорнобильців, інших категорій громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

29 жовтня 2015 року біля будівлі Міністерства соціальної політики України відбувся черговий етап всеукраїнської акції протесту чорнобильців у боротьбі за свої законні права, розпочатої за рішенням Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнське об’єднання ветеранів Чорнобиля» та Всеукраїнської Спілки ліквідаторів-інвалідів «Чорнобиль-86».

 Серед основних  вимог цієї акції було невідкладне прийняття постанови про внесення змін до урядової постанови №1210, узгоджених з всеукраїнськими громадськими чорнобильськими організаціями, з метою докорінного поліпшення пенсійного забезпечення інвалідів-чорнобильців, а також прийняття державних актів з відзначення 30-х роковин Чорнобильської трагедії.

Заступник Міністра соціальної політики України В. Іванкевич повідомив учасників акції протесту, що на виконання вимог чорнобильців 28 жовтня 2015 року на засідання Кабінету Міністрів України вносився проект постанови «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 28 липня 2010р. № 656 і від 23 листопада 2011р. №1210», яким передбачено, зокрема, збільшення з 01 жовтня 2015 року мінімальних пенсій інвалідів-чорнобильців до рівня: 530, 475, 420 і 200 відсотків прожиткового мінімуму для інвалідів відповідно І, ІІ та ІІІ груп, а також дітей-інвалідів.   За результатами його розгляду прийнято рішення щодо доопрацювання цього проекту за участю представників всеукраїнських громадських чорнобильських організацій.

Зважаючи на таку інформацію, учасники акції протесту доручили лідерам всеукраїнських    громадських   чорнобильських організацій В. Березіну, А. Колядіну, В. Проскуріну взяти участь у доопрацюванні цього проекту постанови.  Цього ж дня лідери всеукраїнських громадських чорнобильських організацій поінформували Міністерство соцполітики України щодо готовності взяти участь в роботі відповідної погоджувальної групи у будь-який день і час.   Від  Міністра  соціальної  політики  України П. Розенка учасники акції вимагали, щоб такий проект постанови був внесений на наступне засідання Кабінету Міністрів України 04 листопада 2015 року.

Проте, протягом тижня засідання такої групи неодноразово переносилося за ініціативою керівництва Міністерства соціальної політики України і, з рештою, не відбулося жодного засідання з цього питання. Керівництво Мінсоцполітики України пояснює це зайнятістю державних посадових осіб.

Оцінюємо таку позицію керівництва Мінсоцполітики України як злочинну бездіяльність, ухилення від виконання своїх посадових обов’язків і черговий обман українських громадян, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Вимагаємо від Кабінету Міністрів України:

-  притягнути за такі дії до відповідальності Міністра соціальної політики України  П. Розенка;

- невідкладно прийняти постанову «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 28 липня 2010р. № 656 і від 23 листопада 2011р. №1210», якою передбачено, зокрема, збільшення з 01 жовтня 2015 року мінімальних пенсій інвалідів-чорнобильців до рівня: 530, 475, 420 і 200 відсотків прожиткового мінімуму для інвалідів відповідно І, ІІ та ІІІ груп, а також дітей-інвалідів.

Підтримуємо вимоги учасників попередньої акції протесту щодо відновлення дії статті 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» в редакції, що діяла до 01 січня 2008 року і передбачала встановлення мінімальних розмірів пенсії для інвалідів-чорнобильців на рівні 10, 8, 6 та 3 прожиткових мінімумів для інвалідів І, ІІ, ІІІ груп і дітей-інвалідів відповідно, а також невідкладного внесення до парламенту України відповідного законопроекту від Кабінету Міністрів України.

Вимагаємо від Верховної Ради України:

-  розглянути і  прийняти такий законопроект у поточному році;

-  невідкладно прийняти Постанову про вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та про заходи пов'язані з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи (квітень 2016 року).

Вимагаємо від Президента України:

-  вжити заходів щодо притягнення до відповідальності державних посадових осіб, які своїми діями чи бездіяльністю порушують законні права та інтереси інвалідів-ліквідаторів, інших українських громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також підривають довіру громадян до органів державної влади;

-   невідкладно прийняти Указ про відзначення 30-х роковин Чорнобильської трагедії, основним змістом якого мають бути не парадні заходи, а поновлення законних прав громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на належний соціальний захист.

Ми заявляємо, що всеукраїнська акція протесту чорнобильців триватиме до повного виконання наших вимог.  

За доручення учасників акції протесту:

Президент Всеукраїнської  громадської 
організації інвалідів «Союз Чорнобиль України»     
Березін В.О.

 Голова  Правління ВГО   
«Всеукраїнське об'єднання ветеранів Чорнобиля» 
Проскурін В.С.

 Голова Всеукраїнської Спілки 
ліквідаторів-інвалідів "Чорнобиль-86" 
Колядін А.Ф

http://www.souzchernobyl.org/?section=3/&id=3062

8 коментарів:

  1. Николай Харьковский3 лист. 2015 р., 16:59:00

    На мой взгляд, "переговорщикам" во время встречи с В. Іванкевичем 29 октября надо было предлагать ему доработку проекта Постановы на месте в течении нескольких минут: УБРАТЬ из текста "у пунктi 9 цифри "2006" замiнити цифрами "2007", остальной текст ОСТАВИТЬ без изменений и ДОБАВИТЬ устный аргумент, что после увеличения "мінімальних пенсій інвалідів-чорнобильців до рівня: 530, 475, 420 і 200 відсотків прожиткового мінімуму..." (- движения в сторону возврата отобранных Законных прав), часть средств вернется обратно в госбюджет за счет того, что у многих снизится размер получаемых субсидий на оплату жилищно-коммунальных услуг, а многие вообще лишатся права на субсидии.

    ВідповістиВидалити
  2. кому еще не понятно что над нами чинуши просто прикалываются,допросились у них милостыню,вместо милостыни получили пинок в зад, надо не просить а требовать выполнения закона и в конце концев встать с диванов,да неужели не понятно только массовое выступление заставят их выполнять закон.

    ВідповістиВидалити
  3. . Требования по % те же. а вот в слове ЗОКРЕМА- тайна!? по- русски- в частности. Где другие части? И нужно принять не законопроект , а закон , а то как ликвидироапть. так за одну ночь можно. а как восстановить , то годы! где полный текст доработаннго проэкта постановления? снова мозги всем мылят! Тройка -МСП-КМ все в сговоре , лишь не повышать пенсии! Карусель азарова продолжается!

    ВідповістиВидалити
  4. пора отделить ликвидаторов от потерпевших и убрать постанову 1210,за которую так борятся максимальщики станционщики, вернуть к выполнению ст.54. ч.4 6,8,10.

    ВідповістиВидалити
  5. что то тройка мутит,видать им сказали чтобы осучасненя убрали а они за него зубами вцепились,вот поэтому снова пролет,максимальщикам не так стремно у них пенсии нормальные,а вот минимальщики опять остались с дулей.

    ВідповістиВидалити
  6. План яценюка таков- на измор! стойте, требуйте, надоест - сами порасползаетесь! скоро зима!

    ВідповістиВидалити
  7. кто что знает о постановлении 703 от 16.09.2015.о бюджете на 2015 год.в котором говорится о выдаче процентов с решений судов а остальное на векселя ответьте срочно нужны деньги на химиотерапию мужу инвалиду чернобыльцу 1 категории.

    ВідповістиВидалити
  8. Ув Ирина откройте постанову 703 и прочитайте!
    Денег нет и не будет в 2015 году!

    ВідповістиВидалити