Проект про відхилення проекту

20 червня, у Верховній Раді, зареєстровано проект постанови про відхилення проекту Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо вдосконалення окремих положень) (реєстр. № 3760), поданий народним депутатом України Пеховим В.А.

Проект

вноситься  народними депутатами України –
членами Комітету Верховної Ради України з
питань екологічної політики, природокористування  
та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи
Лукашуком О.Г. та іншими

П О С Т А Н О В А
ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про відхилення проекту Закону України про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо вдосконалення окремих положень)

Верховна Рада України  п о с т а н о в л я є:

Відхилити проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо вдосконалення окремих положень) (реєстр. № 3760), поданий народним депутатом України Пеховим В.А.

Голова Верховної Ради
України

Подаємо сам текст проекту Закону  (реєстр. № 3760), поданого народним депутатом України Пеховим В.А.:

ПРОЕКТ
вноситься народним депутатом України
В.А. Пеховим


ЗАКОН УКРАЇНИ

Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (щодо вдосконалення окремих положень)

Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:

І. Внести до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (Відомості Верховної Ради України, 1992, № 13, ст. 178, 1992, № 37, ст. 543, 1996, № 35, ст. 162, 2013, № 28, ст. 297) такі зміни:

1. У частині першій статті 11:
а) пункт 3 викласти в такій редакції:
«3) особи, які постійно проживають або постійно працюють чи постійно навчаються у зонах безумовного (обов'язкового) та гарантованого добровільного відселення, за умови, що вони за станом на 1 січня 1993 року прожили або відпрацювали чи постійно навчалися у зоні безумовного (обов'язкового) відселення не менше двох років, а у зоні гарантованого добровільного відселення - не менше трьох років, або мають сукупний період проживання, роботи (служби) чи навчання у зонах безумовного (обов'язкового) та гарантованого добровільного відселення – не менше трьох років;».

б) пункт 4 викласти в такій редакції:
«4) особи, які постійно проживають або постійно працюють чи постійно навчаються на території зони посиленого радіоекологічного контролю, за умови, що вони за станом на 1 січня 1993 року прожили або відпрацювали чи постійно навчалися у цій зоні не менше чотирьох років, або мають сукупний період проживання, роботи (служби) чи навчання на територіях зон гарантованого добровільного відселення та посиленого радіоекологічного контролю – не менше чотирьох років;».

2. У частині першій статті 14:
а) абзац восьмий пункту 3 викласти в такій редакції:
«- постійно проживають або постійно працюють чи постійно навчаються у зонах безумовного (обов'язкового) та гарантованого добровільного відселення за умови, що вони за станом на 1 січня 1993 року прожили або відпрацювали чи постійно навчалися у зоні безумовного (обов'язкового) відселення не менше двох років, а у зоні гарантованого добровільного відселення - не менше трьох років, або мають сукупний період проживання, роботи (служби) чи навчання у зонах безумовного (обов'язкового) та гарантованого добровільного відселення – не менше трьох років, - категорія 3;».

б) пункт 4 викласти в такій редакції:
«4) особи, які постійно проживають або постійно працюють чи постійно навчаються на території зони посиленого радіоекологічного контролю, за умови, що вони за станом на 1 січня 1993 року прожили або відпрацювали чи постійно навчалися у цій зоні не менше чотирьох років, або мають сукупний період проживання, роботи (служби) чи навчання на територіях зон гарантованого добровільного відселення та посиленого радіоекологічного контролю – не менше чотирьох років, - категорія 4.».

3. Абзац перший пункту 13 частини першої статті 22 викласти в такій редакції:
«13) особам, які постійно проживали до відселення чи самостійного переселення або постійно проживають чи працюють на території зон відчуження, безумовного (обов'язкового) і гарантованого добровільного відселення, за умови, що вони станом на 1 січня 1993 року прожили або відпрацювали в зоні безумовного  (обов'язкового) відселення не менше двох років, а в зоні  гарантованого добровільного відселення - не менше трьох років, - надання пільг, передбачених пунктом 18 частини першої статті 20, а також позачергове щорічне безплатне забезпечення санаторно-курортними путівками шляхом надання щорічної грошової допомоги для компенсації  вартості путівок через безготівкове перерахування санаторно-курортним закладам, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики, за надання послуг із санаторно-курортного лікування чи одержання за їх бажанням грошової компенсації у розмірі середньої вартості путівки в Україні;». 

ІІ. Прикінцеві положення

1. Цей Закон набирає чинності з 1 січня 2015.

2. Кабінету Міністрів України у місячний строк із дня набрання чинності цим Законом:
привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;
забезпечити приведення міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом.


Голова Верховної Ради В.В .Рибак

             України


4 коментарі:

  1. А почему про ликвидаторов Чернобыля ни слова. Только кто проживал и работал.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Уходят в сторону от ч.4 ст. 54 ЗУ 796-12

      Видалити
    2. Так всё сказано ,нам Ликвидаторам 86-87 года постановление подходит 1210,но мы считаем что это закон 1210 ,и это умный закон 1210 и не один не пролезет припятский не роба ,и кто купил ,спасибо за умное постановление ,а закон 54с.4 это для припятских находка про лезть в герои и к пенсии ,закон 54 всех уровнял и тех которые купили вот они и воют ,справку о зарплате купить не.Припятских во всех 1-2 група куплена ,вы правду не выкинете это крик души я напечатал.

      Видалити
    3. Дуже правильне пояснення 04:56 Молодець...

      Видалити