Пропонується збільшити кількість "чорнобильців"

Проект 
вноситься народним депутатом України
Литвином В.М.
(посв. №269)



ЗАКОН УКРАЇНИ

Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи


Верховна Рада України постановляє:

І. Внести до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» такі зміни:

1). Доповнити п.1 ч.1 ст. 14 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» абзацом такого змісту:
«Особам, які постійно проживали або постійно працювали чи постійно навчалися на території, яка до 1 січня 2015 року була віднесена до зони посиленого радіоекологічного контролю, за умови, що вони станом на 1 січня 1993 року прожили або відпрацювали чи постійно навчалися в цій зоні не менше чотирьох років і віднесеним до категорії 4 та щодо яких встановлено причинний зв'язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, видається посвідчення особи, яка потерпіла від Чорнобильської катастрофи категорії 1».


ІІ. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.


Голова Верховної Ради                                                  
        України


ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту Закону України про внесення змін до Закону України
«Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»

1. Обґрунтування необхідності прийняття закону.

На сьогодні в ряді областей України склалася напружена ситуація, обумовлена чисельними зверненнями громадян до судових інстанцій щодо видачі посвідчень особи, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи категорії 1, громадянам, які проживали на території зони посиленого радіологічного контролю та мали статус потерпілих категорії 4.

Видача посвідчень усіх категорій проводиться відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та Порядку видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 січня 1997 року №51.

До четвертої категорії потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи відносяться особи, які постійно проживають або постійно працюють чи постійно навчаються на території зони посиленого радіологічного контролю, за умови, що вони станом на 1 січня 1993 року прожили або відпрацювали чи постійно навчалися в цій зоні не менше чотирьох років.

Законом України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28 грудня 2014 року №76-VІІІ абзац п’ятий частини другої (визначення зони посиленого радіологічного контролю) Закону України «Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи» виключено.

Цим же Законом статті 2 («Визначення категорії зон радіоактивного забруднення територій») та 23 («Компенсації та пільги громадянам, віднесеним до категорії 4») Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» виключено.

Враховуючи викладе, дана категорія постраждалого населення втратила своє право на отримання пільг та компенсаційних виплат, передбачених Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

У відповідності до зазначеного Закону посвідчення категорії 1 серії А видається інвалідам з числа потерпілих від чорнобильської катастрофи, щодо яких встановлено причинний зв'язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, хворим на променеву хворобу внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Значна частина даної категорії громадян, які мали посвідчення 4 серії В, мають онкологічні захворювання ІІІ-ІV стадії. Вони проходили огляд у Центральній міжвідомчій експертній комісії МОЗ та МНС України, Житомирській обласній МСЕК, де їм встановлено зв'язок захворювання з впливом аварії на ЧАЕС та групу інвалідності після набуття чинності Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28 грудня 2014 року №76-VІІІ. Проте на момент медичного огляду дана категорія громадян вже не мала статусу потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, що унеможливлює видачу їх посвідчень категорії 1.


2. Цілі та завдання прийняття законопроекту

Проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи"  розроблено з метою забезпечення належного соціального захисту даної категорії громадян та недопущення загострення соціальної напруги, збільшення судових справ до органів державної влади. Досягнути цієї мети можливо при внесенні до Закону зазначених змін.


3. Загальна характеристика і основні положення законопроекту

Згідно положень законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» запропоноване доповнення до п.1 ч.1 ст. 14 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» дозволить особам, які мають статус громадян,  які  постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, користуватися пільгами, встановленими цим Законом.

4. Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового регулювання.

Питання, що відносяться до предмету правового регулювання  законопроекту, регламентуються Конституцією України, Законом України "Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи", Законом України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", Постановою Кабінету Міністрів України від 20 січня 1997 р. N 51 "Про затвердження Порядку видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи". 

5. Фінансово-економічне обґрунтування 

Реалізація цього проекту Закону не потребує додаткових витрат коштів з Державного бюджету України.

6. Прогноз соціальних та інших наслідків прийняття законопроекту

Прийняття на основі Законопроекту відповідного закону матиме такі наслідки:

створення умов для  реалізації конституційного права громадян на користування своїми правами; 

забезпечення для потерпілих громадян, які  зазнали  впливу  радіоактивного  опромінення внаслідок Чорнобильської катастрофи реального соціального захисту;

зняття соціальної напруги на територіях віднесених до колишньої зони посиленого радіоекологічного контролю.

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=62151

6 коментарів:

  1. Стаж 32 роки коефіцієнт 1.45 пенсія 1800 чорнобиль2категорія.міщвищення пенсії не отримав.

    ВідповістиВидалити
  2. Стаж 32роки коєфіцієнт 1.5 Чорнобиль 2категорія пенсія 1800 сказали перерахунку не буде.

    ВідповістиВидалити
  3. Чорнобиль 2 категорія стаж 32 коєфіцієнт 1.5 пенсія 1800і підвищення не було..зате з усіх куточків лунає підняли чорнобильцям.королевська і інші не розібравшись кому.2 категорія це ніхто.Синящок Сергій Петрович 2017.10.20.

    ВідповістиВидалити
  4. стаж 32 роки! а у меня еле 18 с с армией Теперь хотите 2 пенсии? и трудовую и ула на чаэс?

    ВідповістиВидалити
  5. Предлагаю на официальном интернет-представительстве Президента Украины всем республиканским Чернобыльским организациям совместными усилиями согласовать и создать петицию о лишении мандата депутата Верховного Совета Украины от партии «Слуга народа» Третьякову Галину Николаевну за нарушение присяги народного депутата, за антинародную деятельность и указать в чём эта антинародная деятельность выражается. Что бы и другие депутаты думали, прежде чем что-то заявлять. Это вроде бы и не Президента вопрос, но предложить ему этот вопрос инициировать перед партией, которая ему не безразлична.

    ВідповістиВидалити
  6. Предлагаю на официальном интернет-представительстве Президента Украины всем республиканским Чернобыльским организациям совместными усилиями согласовать и создать петицию о лишении мандата депутата Верховного Совета Украины от партии «Слуга народа» Третьякову Галину Николаевну за нарушение присяги народного депутата, за антинародную деятельность и указать в чём эта антинародная деятельность выражается. Что бы и другие депутаты думали, прежде чем что-то заявлять. Это вроде бы и не Президента вопрос, но предложить ему этот вопрос инициировать перед партией, которая ему не безразлична.

    ВідповістиВидалити