Чорнобильців чекає приємний сюрприз у 2017 році

Кабінет Міністрів встановив розмір грошової допомоги постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи для компенсації вартості путівок в санаторії в розмірі від 5 тис. до 17 тис. гривень у 2017 році.


Зокрема, розмір такої допомоги становитиме для осіб, віднесених до першої категорії (постраждалі, які мають інвалідність, пов’язану з наслідками аварії) – 5 250 гривень.

Для осіб, віднесених до першої категорії, із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) – 17 390 гривень.

Для дітей, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою – 10 840 гривень.

Нагадаємо, раніше Кабмін дозволив які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи особам самостійно обирати санаторно-курортний заклад або отримувати грошову компенсацію замість путівок з 2017 року. На 2016 рік Кабмін встановив компенсацію за санаторне лікування постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи особам 400 гривень.

1 коментар:

  1. А сюрприз дуже приємний, що далі нікуди. Компенсація 5250 а путівка в двічі а то і втричі дорожча, та ще й залежно від сезону ціни стрімко ростуть. Так що чорнобильцям тепер вибирати нема за що. Круто на нас зекономили. Першій категорії встановили обмеження на ОЗДОРОВЛЕННЯ а у інших взагалі забрали право на сан.кур.лікування. Все як має бути!!! Їм же треба собі зарплати по 25 000 - 60 000 десь брати. Ганьба такому уряду і такій владі.

    ВідповістиВидалити