Колишній міністр соціальної політики заявила, що нинішня мінімальна пенсія відповідає нормам міжнародної конвенції

Мінімальний розмір пенсії за віком в Україні становить 78% мінімальної заробітної плати, що відповідає Конвенції Міжнародної організації праці №102. Про це сьогодні перед початком круглого столу на тему «Зміцнення системи соціального забезпечення України шляхом ратифікації Конвенції Міжнародної організації праці №102» заявила колишній міністр соціальної політики України, а нині голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та соціального забезпечення, народний депутат Людмила Денисова.

Голова комітету підкреслила, що аналіз положень законодавства України свідчить про те, що норми чинного законодавства не тільки відповідають Конвенції №102, але і за деякими показниками перевищують мінімальні вимоги.

«В Україні охоплено широке коло осіб, яким гарантується соціальний захист, більш високі деякі розміри допомоги і виплат. Наприклад, мінімальна ставка допомоги по тимчасовій непрацездатності становить 50% від попередньої зарплати, на відміну від положень Конвенції не менше 45%. Мінімальний розмір пенсії за віком у нас становить 78% мінімальної зарплати, що також відповідає Конвенції », - сказала Денисова.

Вона звернула увагу на те, що в абсолютному значенні ця сума занадто мала для забезпечення мінімальних потреб людини на рівні гідного життя.

За словами Денисової, певним завданням стане пошук можливостей відносної підвищення рівня надання допомоги по інвалідності та пенсії у зв'язку з втратою годувальника.

«З огляду на, що національна система соціального захисту включає в себе розгалужену мережу соціальний пільг і виплат дублюванням певних функцій, приєднання до Конвенції дасть можливість вибудувати систему пріоритетів у соціальній сфері та стати основою для формування виваженої соціальної політики, яка базується на міжнародних традиціях в правовій сфері та враховує економічно обґрунтовані позиції », - підкреслила Денисова.

Голова комітету підкреслила, що соціальне забезпечення - це право кожної людини незалежно від того, де він живе і йому повинен бути гарантований мінімальний рівень базової соцзахисту.

5 коментарів:

  1. ТАК ДАЙТЕ ЇЙ МІНІМАЛКУ І НЕХАЙ ЖИВЕ НА НЕЇ.. ОДНА ТІЛЬКИ КВАРТПЛАТА ВИЩА ЗА МІНІМАЛКУ.

    ВідповістиВидалити
  2. По Международной конвекции какая минимальная зарплата от которой берется 78 процентов Люда Денисова от твоих десятков тысяч это нормально.Как была мошеницей в тендеме с Юлей так и осталась.Горбатого могила исправит.Живи на 1074гр до конца дней без наворованого!

    ВідповістиВидалити
  3. і я про те саме!хай загляне на сайт МІНСОЦПОЛІТИКИ та прочитаає який прожитковий мінімум ТАМ, і який вона проголосувала в РАДІ.тожи мені ще "фронт-проти народу"!

    ВідповістиВидалити
  4. ...она хоть узнала уже сколько булка хлеба стоит... раньше то- БУДУЧИ МИНИСТРОМ СОЦЗАЩИТЫ ) не в курсе была...но Бог - он всё видит.. и воздаст по делам .. вон- Ганна Гебельс.. скольких уже похоронила то... так что... ....

    ВідповістиВидалити