На чорнобильські пенсії дадуть більше грошей

Народні депутати підтримали відзначення 30-х роковин Чорнобильської катастрофи на державному рівні й збільшення видатків на чорнобильців.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за відповідну постанову №1477 проголосували 264 народні депутати.

"З метою забезпечення належного вшанування мужності, самовідданого і високого професіоналізму, поліпшення соціального захисту учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та посилення захисту постраждалих внаслідок цієї катастрофи громадян, Верховна Рада постановляє у квітні 2016 року провести на державному рівні заходи, пов'язані з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Постанова також передбачає доручення Кабміну щодо розроблення та затвердження плану підготовки державних заходів до 30-х роковин Чорнобильської катастрофи, вирішення в установленому порядку питання щодо його фінансування з держбюджету України та місцевих бюджетів.

Зазначається, що при розробці плану, Кабмін має врахувати забезпечення проведення спеціалізованими медичними закладами диспансеризації інвалідів з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та потерпілих дітей. Також Кабмін має передбачити забезпечення безкоштовного обстеження учасників ліквідації наслідків ЧАЕС за направленнями ДУ "Національний науковий центр радіаційної медицини НАМН України".

У законодавчому акті також зазначається необхідність у державному бюджеті на 2016 рік передбачити збільшення обсягів фінансування бюджетної програми "Комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".

Окрім того, у державному бюджеті на 2016 рік мають передбачити збільшення видатків на пенсійне забезпечення інвалідів із числа учасників, ліквідаторів наслідків на Чорнобильській АЕС, потерпілих дітей та евакуйованих у 1986 році із зони відчуження, щодо яких встановлено причинний зв'язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою та інше.

http://www.ukrinform.ua/rubric-society/1913005-na-chornobilski-pensiji-dadut-bilshe-groshey.html

12 коментарів:

  1. Догонят и еще дадут.

    ВідповістиВидалити
  2. Каждий рік одне і теж..... З пустого в порожнє........

    ВідповістиВидалити
  3. І де,ви тут вичитали,що на пенсії,дадуть більше???

    ВідповістиВидалити
  4. бесплатное лечение онкобольных. хоть людей не смешите.чернобылец 1 категории 2 группы как и все покупает противоопухолевые препараты в аптеке.всем здоровья.

    ВідповістиВидалити
  5. ВІКТОР ПОЗНІК13 лист. 2015 р., 13:04:00

    ЧЕРГОВИЙ ПШИК...

    ВідповістиВидалити
  6. А-У! Народ! Что известно о двух проектах постановления, уже в МФ-не или в фиге?

    ВідповістиВидалити
  7. забудь про проэкты власть поменялась в СЧУ,не будь наивнымКопчик и другие будут проталкивать осучаснення,а нам велять еще года четыре ждать, ждем товарищи ждем до последнего ликвидатора.

    ВідповістиВидалити
  8. Им некогда ты видиш кресла делят СЧУ

    ВідповістиВидалити
  9. НЕ ЧЕГО НЕ ИЗВЕСТНО ПО ПРОЕКТАХ. У КОГО ЕСТЬ ИНФОРМАЦИЯ ПИШИТЕ.

    ВідповістиВидалити
  10. какие проэкты,им сейчас не до проэктов,кормушку распределяют а ты о какихто проэктах,Кобчик сказал ждать до последнего ликвидатора.

    ВідповістиВидалити
  11. ДОЖЕНУТЬ І ЩЕ РАЗ ДАДУТЬ

    ВідповістиВидалити