Байдужість - це найбільший злочин

Буквально через кілька днів влада в черговий раз почне інформаційну кампанію з приводу вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Таку ситуацію ми, ліквідатори тієї страшної катастрофи, спостерігаємо щороку, коли таким цинічним способом влада намагається створити враження для громадськості України, що нібито вона про цих людей піклуються і глибоко шанує.

Однак таке вже не є таємницею для наших співгромадян, оскільки вони добре бачать, що можновладці, як вчорашні так і нинішні, абсолютно нічим не відрізняються одні від одних. Їхні методи й відношення до своїх співвітчизників давно незмінні та побудовані на загальній зневазі і гнобленні через порушення законодавства, корупцію й обман.

Варто відзначити, що владі у цьому допомагають у тому числі підлабузники та лизоблюди з громадських чорнобильських організацій. Це вони обвішали себе різною біжутерією і тим самим намагаються виділитися серед інших учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та показати свою значущість. Однак їхня місія полягає хіба лиш у тому, щоб "ласувати" виключно об’їдками з панського столу та зраджувати своїх побратимів.

Сьогодні з болем доводиться читати в обґрунтуваннях до заснування медалі, пов'язаних з 30-ю річницею Чорнобильської катастрофи, де ініціатором виступає, зокрема і громадська організація. Тут, звичайно, виникає низка запитань: А де держава Україна? Чому її державні мужі - президенти й прем'єри, не стали ініціаторами заснування медалі, а за це взялася політик-банкрут? Зрештою, для кого ця медаль? Для принижених ліквідаторів аварії на ЧАЕС?!

Невже хтось думає, що наші люди сліпі та не бачать того, що відбувається. Не бачать того, коли на тлі нескінченної брехні та обману, через мізерні пенсій і засобів до існування, велика кількість учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС всіх категорій не можуть повноцінно харчуватися, купувати ліки, а велика їх кількість так і пішли в небуття, не дочекавшись уваги й поваги з боку держави. То тоді, яка може бути тут повага ...?

Чи не є це прямою відповіддю на питання, що нас, ліквідаторів аварії на ЧАЕС, вже давно не поважають, як, зрештою, і не поважали, а зараз, дехто ниць, на колінах, цього вимолює. Для кого це і кому це потрібно? Хіба нікому не спадає на думку, що ні одного періоду і при будь-якій владі, ліквідатор завжди був у ролі ходака і жебрака?...

Так склалися обставини, що частина учасників цієї ядерної катастрофи (з-поміж інвалідів) сьогодні отримують достатнє за нашими соціальними стандартами відшкодування за завдані збитки здоров'ю під час ліквідації наслідків аварії, інша ж частина наших побратимів, як було сказано вище, знаходиться в дуже скрутному становищі.

Причин тут можна назвати багато: Це як від недосконалості законодавства, коли учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС зрівняли з людьми, які не мають абсолютно нікого відношення до захисту Вітчизни та локалізації невидимого ворога – радіації, так і людей, які, торгуючи своєю совістю і честю, пішли на співпрацю зі злочинними владами, що дало поштовх для руйнування законодавства та призвело врешті-решт до істотного скорочення пенсій та інших виплат учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

На жаль, сьогодні є й інша частина учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, які допускаються цькування і провокаційних висловлювань, що нібито у всіх їхніх бідах з пенсійного забезпечення винні прості інваліди-ліквідатори, частина яких отримують великі розміри пенсій (т.зв. "максимальщики"). Однак, такі спроби по формуванню такої громадської думки навряд чи є далекоглядними, якщо їх не назвати шкідливими. Слід лише нагадати, що до питань з оплати праці під час ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, що згодом було закладено в законодавстві з пенсійного забезпечення учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, як і загалом до законотворчості, прості ліквідатори не мають абсолютно ніякого відношення.

Разом з тим необхідно відзначити, що є цілковито несправедливим принцип пенсійного забезпечення, коли нараховані та отримувані пенсії обмеженого кола ліквідаторів різняться у десятки разів. Напевне тут і необхідно називати конкретні прізвища тих, хто доклав і продовжує докладати зусиль, щоб ситуація не змінювалася або набувала абсурдного характеру.

Однак, попри всі ці обставини, це не дає права всім без виключення ліквідаторам терпіти з боку влади своє приниження та планомірне нищення. Зрештою не треба бути байдужим до долі своїх побратимів, адже байдужість - це найбільший злочин. Тому, ліквідаторам необхідно збиратися. Збиратися на якийсь форум, відділивши при цьому зерно від полови, на якому необхідно обговорювати та вирішувати подальші кроки щодо відновлення соціальної справедливості до учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

25 коментарів:

  1. Видя как отнеслось государство к нам ликвидаторам, наши дети и внуки делают себе правильные выводы. Какая может быть речь о геройских поступках.

    ВідповістиВидалити
  2. ВІКТОР ПОЗНІК28 лист. 2015 р., 11:53:00

    БЛЯШКА-МЕДАЛЬКА......СОРОМНО.

    ВідповістиВидалити
  3. Герої не перевелись, їх загнали в глухий кут, багато вже знищили в АТО, а тому таким як у нас властителям, вкрай потрібне як протистояння для подальшої швидкої наживи, так і для знищення найбільш активних людей, здатних протистояти гнобителям, що зовнішнім, що внутрішнім...
    І не потрібно їм робити сталінський голодомор, винищення народу йде тихою сапою. А ми мовчим, та чекаємо. Ч О Г О та С К І Л Ь К И нам чекати?
    Валерій.

    ВідповістиВидалити
  4. Слава херою пркопенко проскурину и ВОВЧу вообщек Это им нада 36 млн.гр на медальки Призываю всех ОТКАЗАТСЯ ОТ этих медалей Хотя что я п....у холол без медали и лычки, что собака без хвоста

    ВідповістиВидалити
  5. Яценюк присвоил себе право штрафовать неугодные сайты без решения суда! С 2016 введет налог на всю без исключения недвижимость украинцев, невзирая на льготы и кв.метры! проект постановы яресько не подписала, вернула в МСП! Ждем ЧУДА! его не будет, нас просто задавят налогами, повышением цен! Им нужна земля, украинцы им не нужны! нас просто уничтожают как надоевших букашек и уничтожат, если и дальше будет терпеть!

    ВідповістиВидалити
  6. Свояченница ( сестра жены) продажного Ющенко- американская госпожа Яресько,( наколядовавшая вместе с Катькой миллионы долларов на благотворительных фондах при шабаше Ющенка) - зарубила проект , отдан на доработку в МСП! " Колесо дурачины" крутиться успешно!

    ВідповістиВидалити
  7. Ярослав Олійник,голова ГО "Прикрпатбат Чорнобиль"30 лист. 2015 р., 09:09:00

    У кожному твердженні автора є резон. А от як позбутися байдужості,найбільшого зла для нас,жертовників,рецепти відсутні. Приміром,на усіх чорнобильських сайтах вміщено мою петицію щодо поновлення права ліквідаторам другої категорії,а їх в рази більше від першої, на розмір пенсії в залежності від зарплати за роботу в зоні відчуження. Така норма в Законі існувала . За місяць її спромоглися підписати аж! 97 чоловік. А треба 25 тисяч. Дурничні петиції, типу відправити Юлю послом в Гондурас, збирали цю кількість чи не за тиждень. Друзі.вичавлюймо із себе оте звичне,українське - "Моя хата з краю". Разом ми годні не навкарачки,а гідно,відродити повагу до нашого подвигу.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ярослав, "для того, чтобы видеть мир реально, нужно снять розовые очки...".

      Видалити
    2. Доступ до підтримки петицій, які не підходять нашим владаРЯМ, повсюдно блокується в автоматичному режимі.
      Відносно нашої незгуртованості, так і говорити немає про що, адже більшість нашого люду вже в ніщо і ні в кого не вірить, бо й вирити владаРЮГАМ, дійсно немає сенсу. Всі хто прорвавст до кормила, створили навкруг себе такий заслін, що одним чидвома переворотами чи й революціями їх не здолати. Однак боротись та виживати потрібно, інакше із найкрасивішої та найродючішої країни настане повна пустка...

      Видалити
  8. КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ПОСТАНОВА
    від 25 листопада 2015 р. № 968 Київ
    Про розмір середньої вартості путівки для виплати у 2015 році грошової компенсації за самостійне
    санаторно-курортне лікування особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи
    Відповідно до абзацу третього пункту 9 розділу “Прикінцеві положення” Закону України “Про Державний бюджет України на 2015 рік” Кабінет Міністрів України постановляє:
    Установити, що середня вартість путівки для виплати у 2015 році грошової компенсації за самостійне санаторно-курортне лікування особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, становить:
    для осіб, віднесених до категорії 1, — 360 гривень;
    для дітей, яким установлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою, — 360 гривень.

    ВідповістиВидалити
  9. Выход- МАССОВО пишем заявления на выход из СЧУ, ведь даже те, кто не платит взносы числятся в СЧУ! Чтобы от нашего имени не принимали больше продажных решений по чернобыльцам! Это мы можем сделать, тогда СЧУ не будет ВСЕУКРАИНСКОЙ организацией!

    ВідповістиВидалити
  10. Ребята ! ЛИКВИДАТОТРЫ !
    Вам нужны эти - "медальки" - ? .... Это - ...ерня .
    Ребята ! ЛИКВИДАТОТРЫ !
    Вы - ЛИКВИДАТОРЫ - ? ... Или - "инвалиды" - ? ...
    Весь "закон" написан - ДЛЯ - "инвалидов" .... Но ведь Вы - ЛИКВИДАТОРЫ !!!
    А этим "законом" Вас смешали , как оливье в миске - и назвали всех Вас - "пострадавшими" ...
    Кто - пострадал - ? Те , кто попал под облучение в момент аварии и их - имущество ...
    СССР заплатило за это - ?
    У кого-то из них это отразилось на их здоровье ... Жаль .... Но - Государство ОБЯЗАНО побеспокоится о таких людях !!!
    Вы - ЛИКВИДАТОРЫ (не - ивалиды) - Вас Государство - ПРИЗВАЛО на эту работу !!! Оно - Государство - ОБЯЗАНО платить за эту работу !!! ....
    А в случае возникновения у каждого из Вас каких-либо проблем с Вашим здоровьем (а воздействие рад.облучения - не предсказуемо) - Государство - ОБЯЗАНО о Вас - беспокоиться ... И решать Ваши проблемы .
    Выкеньте из головы слово - "инвалид" ... И киевские ликвидаторы будут с Вами ...
    "КАСКАДЁР".

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. IL1 груд. 2015 р. 00:04:00, Вы сам себя дурите. По моему это у Вас от обиды по какой-то причине не получения инвалидности.
      Ваши киевские ликвидаторы сами не желают решать свои проблемы при помощи воздействия акций протеста. Не запутывайте себя и других своими бесполезными убеждениями.

      Видалити
  11. "КАСКАДЁР", лучше писать на языке, доступном для "переваривания" простым смертным. "Киевские ликвидаторы" - это сколько человек всего? Сколько киевских ликвидаторов (цифра) уполномочили тебя сделать от их имени заявление: "И киевские ликвидаторы будут с Вами"?
    "КОСМОНАВТ".

    ВідповістиВидалити
  12. как это получается мы стали инвалидами .а киевские шкурники орут не надо ликвидатору быть инвалидом так мы по хате лазим ели ,ели вы что киевские чокнулись уже .киевские бегают как лоси здоровые как быки .здоровый больному не верит у него же не болит

    ВідповістиВидалити
  13. все почалося з того, що у різних ліквідаторів (так само як і набуття цього звання, шофер відмітив командировочне своєму начальнику).були різні заробітні плати.електрик з колгоспу,ставка 86 крб,працівник міністерства,з всіма преміями та нарахуваннями з заробітною платою в 400-500 крб. а чого не взяти середній заробіток по україні за відповідний рік,86-90 рр? або середній заробіток тогож працівника станції? і відповідно до року ліквідації та зони безпеки зробити кратність 5,4,3,2?ось тут і заковика.тоді великі начальники позбудуться великих пенсій із заробітку.

    ВідповістиВидалити
  14. НАДО ТОГДА ШАХТЁРАМ И СТОРОЖУ И УБОРЩИЦЫ И КОЛХОЗНИКУ ПЛАТИТ ОДИНАКОВО .ВСЕМ ОДИНАКОВО ОДИН РУДУ ДОБЫВАЛ А ДРУГОЙ СПАЛ И ВСЕМ ОДИНАКОВО

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Начнем с того,что в Чернобыле никто не спал.И ,кстати,Чернобыль находится в 20 километрах от станции.Довольно чистый городок.Многие чернобыльцы в кавычках до сих пор не знают.Да,все получали по разному,но в зоне,кто действительно был в зоне,работали одинаково.И дозу получали,примерно,одинаковую.Ведь начальник,он ив зоне начальник и он не работал в загрязненных помещениях,а только руководил теми,кто туда ходил.Но зарплата у него,в отличии от колхозника и уборщицы в разы выше,вот и считай.Я водитель,ты шахтер,бок о бок отработали одинаково в одном помещении под саркофагом одинаковое число часов,а сейчас должны получать пенсии в разы большие или меньшие-это разве справедливо?

      Видалити
    2. Руду добывал не в зоне.В зоне все работали одинаково .Поэтому пенсии должны быть одинаковыми.Конечно,шахтер в 3 зоне и уборщица внутри саркофага,тогда шахтер подвинься.А вот что касается псевдочернобыльцев...Так званые забрудненные территории,один из них кричал в больнице: если бы не мы чернобыль был бы на Урале Смешно.Ни для кого не секрет,что руководители районов,кто хотел,кто заплатил,поделали своим территориям статус загрязненных.

      Видалити
  15. при чому тут сторож та шахтар??? кожен з них по місцю роботи одержав збережиний середній заробіток.а у зоні всі робили одну роботу.і шахтар і електрик.я не був би проти, як би токар 5 розряду на станції точив високоточні деталі для турбіни,а шахтар під реактором видобував радіоактивну руду, а я (електрик) сидів у відстойнику та чекав коли позовуть замінити лампочку.і дажи би не пікнув.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ви правильно пишете! Перед хворобою всі рівні! І всім пенсія повинна платитись по інвалідності однакова в залежності від групи інвалідності!

      Видалити
    2. КТО РАБОТАЛ НА ЧЕЭС ТОТ ПОЛУЧАЕТ ПЕНСИЮ . А К ТО ДУЛИ ДАВАЛ ТИПА ПРИПЯТСКУМ ТОМУ ПЕНСИЮ С ТРЁХ ПАЛЬЦА

      Видалити
    3. Я работал на аэс,до пенсии и что у меня минималка

      Видалити
  16. Поддерживаю М.В! В ЗОНЕ! получили облучение. а з/ пл по месту основной работы! Пенсия ликвидатора, т.е не пенсия,а компенсация за утраченное здороье, и она определена была в 54 ст. украденного закона! Правда в том, что максимальщики , имея нормальную пенсию, плевать хотели на минимальщиков, которые рядом с ними делали одинаковую работу, а получают минипенсию!

    ВідповістиВидалити
  17. АДМИНУ! почему не обновляется сайт? что жесткая облога демократии?

    ВідповістиВидалити