Чорнобильці готуються на прийом до Королевської (ОНОВЛЕНО)

Сьогодні у Міністерстві соціальної політики України відбулась робоча нарада керівників відповідних департаментів зазначеного міністерства з представниками Всеукраїнського об’єднання ветеранів Чорнобиля, ВГОІ "Союз Чорнобиль України" та інших громадських чорнобильських організацій, які на протязі останнього часу проводили переговори та робочі зустрічі у міністерстві.

Як повідомив після зустрічі Борис Бродовський: з’ясувалося, що начальником департаменту з пенсійного забезпечення Миколою Шамбіром не виконано, а по суті саботовано домовленості, які було раніше досягнуто на попередніх переговорах і робочих зустрічах з представниками чорнобильських громадських організацій, і які у свою чергу були раніше запротокольовані, стосовно поетапного підвищення пенсій інвалідам внаслідок Чорнобильської катастрофи. 

Замість документів, які б передбачали поетапне збільшення пенсій інвалідам-чорнобильцям і доведення цих розмірів до 6, 8 та 10 мінімальних пенсій за віком (прожиткових мінімуми для непрацездатних осіб), як це і міститься у Законі України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", Миколою Шамбіром подані зовсім інші документи до Міністерства фінансів, що видно з листа Мінфіну до Мінсоцполітики (див. копію документа від 19.06.2013 р.). Слід зазначити, що не дотримано строків щодо підготовки змін до Постанови Кабінету Міністрів України № 1210. 


У зв’язку з цим, як повідомив Борис Бродовський, прийнято рішення всім складом представників громадських чорнобильських організацій до 10 серпня зібрати чорнобильців на прийом до Міністра соціальної політики України Наталії Королевської.

"Це не буде якоюсь організованою акцією, а просто можливістю потрапити на прийом до міністра та дізнатися думку міністра з приводу дій Миколи Шамбіра: Чи це його власне ігнорування узгоджених з громадськими організаціями позицій щодо поетпного підвищення пенсій, чи це вказівка міністра вести відповідну переписку з Мінфіном щодо "осучаснення" пенсій?" – зазначив Борис Бродовський.

Також, як зазначив після наради голова Всеукраїнського об'єднання ветеранів Чорнобиля Володимир Проскурін: "Представники чорнобильських організацій наполягають на якнайшвидшому ухваленні змін до постанови Кабінету Міністрів України № 1210, яка стосуються поетапного введення розрахунку пенсій згідно статті 54 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (796-12), що було досягнуто внаслідок раніше прийнятого компромісу.  Мінфін тільки повинен знайти джерела фінансування, урізавши витрати на спортивні, видовищні та інші заходи, а також подумати над фінансовими скороченнями потреб міністерств та відомств".






Вл.інформація

38 коментарів:

  1. Неужели неясно что баба наташа водит всех за нос...

    ВідповістиВидалити
  2. Обещали в этом году 155 млн.грн ,на большее не надо надеяться .
    Парадокс : мировая экономика падает ,украинская давно лежит , но темпы роста наших хохляцких олигархов растут !
    Где обещанные Тигипко в 2011г. законы на оффшоры и богатство ?

    ВідповістиВидалити
  3. Так вот и нужно ЕЕ конкретно спросить по этому поводу. Другого выхода пока нет на сегодняшний день. Как говорят через голову не прыгают. Лишь бы она была на этом приеме.

    ВідповістиВидалити
  4. Невже не зрозуміло, що ні Королевській ні будь кому із влади чорнобильцям сказати немає що... А тому нічого нового ми не почуємо. Тут потрібно напряму ПАПУ довбати обухом. Тоді може і щось рухне. А "ПАПА" у нас жмот немерений, все у свою сімю тягне ніяк не опухне.

    ВідповістиВидалити
  5. Поэтому «Союз Чернобыль Украины» будет последовательно и принципиально уничтожать мародеров и шкурников, независимо от сомнительных адвокатских заявлений. Ю.Андреев

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. расшифруйте-кто такие мародеры и шкурники,это те кто вывозил добро с Припяти?Ликвидаторы разве что справки везли да грамоты,ну и конечно дозу.

      Видалити
  6. ФОТО НА ПАМЯТЬ СЕЙЧАС ....ФОТО НА ПАМЯТЬ ЕЩЁ ОРГАНИЗУЕМ И БЛИЖЕ К ОСЕНИ ... ИСТОРИЯ ПРОДОЛЖАЕТСЯ .

    ВідповістиВидалити
  7. Андреев и его оппоненты Бродовский,Проскурин.

    Андреев подписал договор с канд.презики Януковичем о поддержке ПР и его на выборах (ПР и Янукович гарантировали выполнение требования ст.54 п.4). Андреев четко и твердо холуйно служит ПР и Януковичу выполняя те или иные требования власти.

    Хорошо мы понимаем пока ПР (соответственно Андреев) выполнение чернобыльского закона не будет. От Андреева будет исходить только озвучка слов власти и свои бредовые высказывания.

    Бродовский,Проскурин.

    На этом блоге (я тоже оставлял свое мнение) чернобыльцы заставили в резолюции к властям весной этого года убрать политические требования озвученные оппозицией (БЮТ).

    Чернобыльцы были против политической акции, так как большинство это больные люди им нужна забота государства, а не участвовать в политической массовке и после выступлений подвергаться репрессиям типа проверок и чернения чернобыльцев в СМИ (которые служат власти).

    Я к тому, что мы чернобыльцы заложники не системы, а не имеющие своего мнения и организованности.

    На сегодняшний день нет ни одной общественной организации не за политизированной.

    Данное "событие" и фото у меня вызывает раздражение по одной только причине, что уже опубликованы решения, голосования и т.д. в которых четко принято решение о начале "решения" чернобыльских проблем с 1 июля 2014 г.

    Чернобыльские дела положили в "долгий ящик", а вернее может быть перед вторым приходом межигорского "Моисея" немного подкинут к минималке........и снова будут водить (не забываем, что Моисей водил 40 лет) нас за нос.......

    У нас нет своей чисто чернобыльской общественной организации, которая сплотила бы всех ликвидаторов, эвакуированных, переселенцев и соответственно инвалидов и не инвалидов.

    Никонов С.А.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ошибаешься. нет ни какого решения 1 июля 2014 года, не вводи людей решение будет с 1 января 2014 года,если дожмем наталку в августе. зуб даю шамбир сработал грязно и не умело.и дал повод для акции у стен м минсоцполитики.

      Видалити
    2. Он написал правду сам читал, что в последние дни ВРУ приняла к рассмотрению изменения к законопроекту чернобыльскому о "поэтапному повышению пенсий" или "осучаснення пенсий" вернутся намерены депутаты ВРУ к этому вопросу 1 июля 2014 г.

      Просто человек не так точно выразил информацию, но она изложена по дате правильно.

      1 июля 2014 г. депутаты ВРУ решат, что с нами делать, а пока выпускайте пар в инете или на акциях, которые власти игнорируют из-за малочисленности.

      Что касается мы им "покажем" это бред, некому ехать на акции.

      Пример собралась вон кучка на фотографии деятелей, но пошли поддержать голодающих чернобыльцев, по какой причине?

      По причине, что это не ихняя акция и не их "пиар".

      Так что все чернобыльцы поступят как всегда - ДОМА или будут проводить клавиатурные революции.

      Андреев плюет и топчет всех по какой причине потому, что все трусы....а если бы (админу блога - это моя фантазия, а не призыв к насилию) лежал бы с перебитым носом и ребрами,тогда он рот бы закрыл со своими холуями потому, что плохо заканчивается оскорбления и геноцид.





      Видалити
    3. Анониму.
      1 июля 2014г., также как и 2, 3, ит.д. до 03 сентября 2013г. у депутато ВРУ толи каникулы, толи отпуска.
      Относительно кучки деятелей на фото, я тоже был в этой кучке. Так вот, эта кучка решает и я уверен при поддержке основной массы чернобыльцев решит проблему поэтапного увеличения пенсий чернобыльцев до законодательно установленного размера.
      Я не знаю какие требования к КМУ ставят голодающие возле кабмина чернобыльцы, но готов им поклониться в пояс если результатом их голодовки будет принято решение относительно пенсионного обеспечения чернобыльцев.
      Валерий Беляков, харьков.

      Видалити
  8. баба наташа отполовинь бабок у судей,прокуроров,ментов(нахрен их столько содержат),депутатов,сбу незабудь себя любимаю, и многих других вот и будут деньги на выплату героям Чернобільцам !!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ой молодець.хош один щось путне запропонував

      Видалити
  9. 6-8-10 наразі не повернуть, а ось осучаснити по 2007-му можуть до кінця року. І вийде по Андреєву.
    Країна готується до президентських виборів. Тому й рахуйте, що краще: Підняти пенсії, хай і значно, 20 тис пенсіонерів-чорнобильців, чи підняти незначно (осучаснити по 2008-му) кільком мільйонам звичайних пенсіонерів.
    Працювати з 1-ю категорією у виборчому ракурсі невигідно. Вигідніше навіть працювати з 2 і 3 категоріями. Апетити у них значно менші, а ймовірний виграш більший.

    ВідповістиВидалити
  10. Ярослав , а тебе наверно не хватает до "максималки" , ты и хотиш "осучаснитися" !!! Я ПРАВ !?!?!?............... ЖГРИТЕ , ХОТЬ УДАВИТЕСЬ !!! ВЫ же ТУДА ехали на ЗАРОБОТКИ. срочник 1986 год.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Срочник 86-го. Чого ж ти тільки за себе печешся? 1200 срочників 1-ї категорії і 12 тисяч 2-ї та 3-ї. Що твої 6-8-10 їм принесуть?
      А тепер уважно прочитай написане. Йдеться не про мої бажання чи хотіння. Йдеться про реальний розклад сьогодні. Нікого не цікавить, як ми хворіємо і скільки нас помирає. Цікавить тих, хто ділить гроші, лиш одне питання - забезпечити собі й надалі можливість ті гроші ділити і дерибанити на своїх родичів, на свої фірми і т.д.
      Ти тут можеш і тисячу знаків оклику поставити - воно не допоможе. А відносно заробітків - ще колись отак вякнеш не під псевдонімом, а лице в лице - будеш зуби вставляти. Маємо таку пільгу.

      Видалити
    2. Владимир Петренко18 лип. 2013 р., 22:42:00

      Ярослав, тебе, что опять вернули максималку? Не так уж и давно ты на прессконференции плакал о том , что стал минимальщиком. И коментарии у тебя тогда были нормальные, а сейчас ты взялся за старое. Это как минимум подло по отношению к тем кого кинули постановой 1210. Не хорошо! Вновь на Западной на одного борца стало меньше.

      Видалити
    3. Ярослав , я не только за себя переживаю , я еще и таким как я срочникам помагаю . А ты только и можеш , что "великие" поучения раздавать. Спустись на землю и угомонись , "жертвенник" ты ЮБоговский ...... Аза зубы я не переживаю , у меня ИХ просто уже НЕТ . Спи спокойно. срочник 1986 год .

      Видалити
  11. Ярослав, почему чернобыльцы не имеют возможности дискутировать по информации размещенной на Вашем родном сайте - сайте СЧУ? Ведь Ваша организация постоянно пытается внушить и власти и всем остальным, что выражает мнение большинства чернобыльцев. Уже давно пора Закрытое Акционерное Общество - ВГОІ «Союз Чорнобиль України» делать более открытым для простых смертных. Как минимум, для обсуждения информации размещенной на сайте СЧУ. Только не оправдывайтесь отсутствием денег на "обратную связь" для сайта. Вашей организации для уставной деятельности выделяют их больше всех. На поездки на "Ш.озера", спортивно-зрелищные и другие мероприятия в СЧУ деньги всегда находятся.



    ВідповістиВидалити
  12. Доброй ночи Ярослав!

    По Украине всего 1200 срочников это данные Мин.соц.политики (а также параллельный подсчет СЧУ это подтвердил и АЮБ).

    Коммент Анонім18 липня, 2013 16:53 написан не срочником, а троллем, так как о Вас (лично) срочники относительно знают по выложенными Вами предложениями начисления пенсий по годам и дозам облучения (пока работал сайт срочников ). Так как большинство срочников 2 категория и не было з\платы в зоне 1986 г. Ваш предложенный принцип расчета пенсий был наиболее справедлив, чем сейчас по 1210.

    Потеря 360 грн. (доплата за инв.ВОВ) лично меня сильно ударит, так как перенес несколько сложных операций и каждая копейка на счету.

    3 бригада радиоэлектронной разведки Черноморского Флота, лпа июль - ноябрь 1986 г.





    .



    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Это не тот Ярослав зёма, который излагал свои предложения к постановлению 1210.

      Неизвестно кто поставил его на место закон есть закон и его нужно выполнять, он цапнул максималку и зажрался под АЮБа ягодницы раздвинул.

      "Льготы" на зуботычины предлагает. Обнаглел мудак в рыло не получал.

      Волк в овечьей шкуре был Ярослав, а вот твой зёма враг этот Ярослав, который прямо говорит 10-8-6 не будет, так как он жрет с кормушки максималку, а Вы минималщики мои "кормильцы", что Вам не платят по закону, то нам дают по 1210 максималку.

      Партизан 26 бригада.





      Видалити
    2. Разведчик , я не "троль" , я действительно срочник - это РАЗ . А второе , это то что Ярослав есть ИУДА . На какой хрен "...Ваш предложенный принцип расчета пенсий ..." нам нужен . ЕСТЬ ЗАКОН И ЕГО НУЖНО ВЫПОЛНЯТЬ . ..... Ярослав "НОЕТ" когда у него плохи дела , и "УЧИТ" - когда у него все хорошо.Ярослав как и ЮБОГИЙ , БЫКИ ЗДОРОВЫЕ ..... пообещал зубы выбить. А я не кому не чего не обещаю , здоровье не позволяет. срочник 1986 год.

      Видалити
    3. Ну ось і понеслось. Я той самий Ярослав і своїх поглядів не змінив і не зміню. Ст 54 нічого не вирішує ні для срочників, ні для основної маси чорнобильців. Якщо вдасться колись нам повернутись до 6-8-10 - буду щиро радий за 1-шу категорію. Але сьогодні реалії такі, про які написав у першому пості. На першому плані політика і відповідно, політична доцільність.
      Це інформація, котру привіз Смеречинський із Шацьких озер. Півтори години розмовляв із АЮБом, але позитивного із цієї розмови хіба що те, що АЮБ дослівно сказав, що скоріш розпустить СЧУ, ніж дасть змінити наш Закон.
      Мусимо виживати в тих умовах, які маємо. Свої пропозиції я не віддав тому, що ЖОДНОГО ЗАКОНОПРОЕКТУ, ПОДАНОГО ОПОЗИЦІЄЮ, ПІДТРИМАНО НЕ БУЛО. А значить і наші ініціативи чекала б та ж участь. Шукаємо інших шляхів.

      А тепер уважно почитайте мною написане. Я не пишу, що пітримую а що ні. Пишу про те, що з великою ймовірністю буде. Незалежно від мене і від ВАС. При такій агресії, обзиваннях, матюканнях ви ще на щось сподіваєтесь? Нам потрібно триматись купи, а тут одні інших готові зжерти. Не можеш зрозуміти, про що йдеться, краще помовч.
      І ще одне, срочники-герої-чорнобильці. Чого боїтеся підписатись власним іменем, прикриваючись анонімом? Що у Вас ще можна забрати, окрім Вашої мінімалки? Будьте мужчинами. Якщо, звичайно, нема чого боятись і ти дійсно срочник-чорнобилець.
      І де ти "не "троль" бачив, щоб я нив. Це Ви ниєте. "Уважаємий", дарагой, "Азаров - мы тебя любим", дайте нам, виконуйте (пожалуйста), на коліна стаєте, а потім вас ще по судах тягають. Я у нікого нічого не просив. І ніколи не буду. Про інших йде мова, в тому числі і про срочників. Отих, справжніх.За них і воюємо, в силу можливостей.

      Видалити
    4. Ярослав.Ты тоже предлогаешь считать пенсию из зароботка,т.е. 1,2,3 зоны и 3,4,5 кратное повышение тарифа.Зоны и кратность устанавливались на основании уровня радиации,т.е. считалось что чем быстрей ты наберёшь, например в 1987 году 10-15БЭР-тем хуже для здоровья.Я сейчас повторюсь,вот слова ДОКТОРА БИОЛОГИЧЕСКИХ НАУК Е. Б. БУРЛАКОВОЙ, российский биолог, первый заместитель директора Института биохимической физики имени Н. М. Эмануэля РАН, профессор, лауреат Государственных премий СССР и Российской Федерации.Бурлаковой Е. Б. были впервые открыты исследованы эффекты воздействия малых доз радиации на организм человека, их отличие от эффектов больших доз. Установлены молекулярные закономерности развития этих эффект. Вот что она пишет.-Я хочу привести пример. Вот если мы получаем 100 бэр сразу и 100 бэр в течение года, то 100 бэр в течение года будут действовать гораздо слабее, чем 100 бэр сразу. Если получить 15 бэр сразу и 15 бэр в течение года, то эффекты будут сравнимы. А вот 1 бэр в течение года будет хуже, чем 1 бэр сразу.А это значит,что не имеет значения за сколько времени(1 минуту,1 месяц или 6 месяцев )ты получил 10-15 БЭР(обратное дружно доказывали некоторые оппоненты).Для организма и для здоровья это не имеет значения.Это не я так думаю,так думают учёные,на основании последних данных о действии радиации.А значит что для организма нет ни какой разницы где ты набрал 10-15бэр-в 1,2 или 3 зоне и насчитывать пенсию исходя из 3,4,и 5 кратности при одинаковой дозе не правильно.Мне кажется что дозу надо устанавливать.Всем.

      Видалити
  13. Поражает и удивляет способность человека все перевернуть с ног на голову. "Отих, справжніх". А кто не настоящий из тех, кто был в зоне? Ты кто такой, чтобы копаться в жизни каждого ликвидатора и выделять кому надо, а кому нет? Шиза косит так лечись, грамотей!!! Есть закон. Вот и не лезь туда, куда и петух не клевал со своими надуманными или приснившимися в тяжком после перебора сне. И ты ему хоть плюй в глаза, а воно еще и кичится "умом и сообразительностью". Совесть имей, заумник! Кака така совесть может быть у возомнившего из себя борца за справедливость? От таких вреда все больше и больше. Да еще и изголяется, паршивец! Могзи напроч завернулись, а ему хоть бы что. Ховайся в жито!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Діагноз є діагноз. І чим по-твоєму отой чорнобилець, котрому захворювання не привязали гірше від привязаного? Чому усі зациклились на тому щоб кільком тисячам ліквідаторів платити 6-8-10, а смачно плюнули на 100 тисяч таких же самих ліквідаторів і все, що не стосується 54-ї статті приймаєте в штики?
      І кому потрібно від шизи лікуватись?
      Марна справа, і ніяке лікування не допоможе... Та жеріться між собою, доказуйте один одному, хто більше хворий і в кого група краща. Візьміть статистику смертності. Серед 2-ї і 3-ї категорії вона у процентному відношенні значно більша, ніж у вас, виключно "справжніх ліквідаторів". І ні совісті, ні розуму, ні елементарного виховання.
      Серйога Воробйов! Мої пропозиції стосуються виключно 2 і 3 категорії. У них вже нема нічого. Забрали все, що могли. Йдеться про те, щоб хоч запрацювала 56 і 57 стаття. А кратність і зарплата із середнього по СРСР заробітку - це для срочників, безробітних на момент ЛНА і ліквідаторів із маленькими зарплатами.
      Шизофреніків прошу не турбуватись. Вас мої пропозиції не стосуються.

      Видалити
    2. Ярослав, увидим ли Ваш ответ по вопросу работы "обратной связи" на Вашем родном сайте - сайте СЧУ?
      Проскочила информация, что Вы сравнительно недавно уже по достижению пенсионного возраста тоже записались в "справжні ліквідатори". Это "липа" или факт?

      Видалити
    3. Може Ви в котрійсь із 200 чорнобильських організацій чимось і керуєте. Я в СЧУ з самих початків і, як і більшість, рядовий чорнобилець, котрий не товчеться по зїздах, по різних семінарах, а скромно платить річних 20 грн членських внесків і тупо працює, щоб прогодувати сімю. Так що впливати на якісь сайти можливості (та й бажання) не маю. Там все давно приватизовано і поділено. Отже, питання не за адресою, бо не може голова скромного районного осередку керувати всеукраїнськими сайтами.
      Так, у мене 1-ша категорія. Відносно записались - нехай буде на вашій совісті. І пенсію, як усі, отримую по 1210. Не мінімалку, але й до 6-8-10 далеко.
      Я вважав і надалі вважаю, що платити слід не за хворобу, а за виконану роботу, за небезпеку, враховуючи час, місце і характер роботи. У моїй районній організації понад 90% чорнобильців - 2 і 3 категорія. В основному 86 рік, більша половина - травень-липень. Майже у всіх пенсія не більша 1400 грн. Минулого року померло 9 ліквідаторів. Усі із несправжніх, наймолодшому було 48 років, найстаршому - 62.
      Ця інформація давно відома і не розумію, чому це Вас цікавить. Знаю дуже багатьох ліквідаторів, котрим соромно за той стан, у котрий "опустили" наших друзів -однополчан, котрі не мають 1-ї категорії. Мені соромно за отих "героїв", котрі готові втопити всіх, лиш би їм платили. Нехай собі дискутують, сваряться, обзивають одне одного. Що поробиш? Але чому така дика агресія, коли хоч заїкнешся про того непривязаного ліквідатора? Складається враження, що більшість відвідувачів чорнобильських сайтів вразив вірус невідомої хвороби, коли ні про що, окрім ч.3 ст.54 і говорити не можна. Інакше готові роздерти, ніби нема в цьому світі нікого, окрім них.

      Видалити
    4. Владимир Петренко21 лип. 2013 р., 08:28:00

      Меня поражает сверх цинизм Ярослава. Пан з обосравшегося "СЧУ", для вАС у меня в наборе таких грубых слов для определения вАШЕЙ с андреевым нахрапистой скотности, - НЕТ !
      Неуважаемый, ибо не может быть уважения к тому, кто нес одинаковое бремя и ставит себя выше других. Как бы "ты" со своими выродками станционщиками, продавшими ликвидаторов не пыжились, не пытались помочь изменить наш Закон в угоду своему пахану и всей ПРоффэСРАНСКОЙ партии ни хрена у вас гнидников не ВЫЙДЕТ!!!!!
      И это доказали при помощи Европейского суда!!!
      И не будете вы с АЮБогим элитными. НЕ БУДЕТЕ!!!
      Будем пенсию получать по Закону, а не по вашему СУЧЕУШНОМУ хотению!!!

      Если не боишся услышать от меня пару "лестных", поспорить-подискутировать, разрешаю С.Дементьеву или А.Немовой дать тебе мой № телефона. Но то что с тобой буду толеррантен не обещаю.

      Видалити
  14. Вопрос очень острый по 2-й и 3-й категории . Но есть еще один вопрос , почему так получилось что 1986 год , а 2-я категория ? Я могу очень много писать об этом , но толку . В чем причина , что после 27 лет ликвидаторы 1986 года остались без связи , без группы ? Они что , не болели , или на все не обращали внимания ? Почему только сей час они начали подымать этот вопрос ? ...... Вопросов очень много , но кто даст на эти вопросы ответ - ЧЕСТНЫЙ ОТВЕТ ?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Резонный вопрос. Почему в Луганске или Донецке 1-я категория - 70%, а в Ужгороде или Львове- 25? И вообще, что за избирательное действие радиации? От 1 ренгена где-то на переферии зоны все работники СХЭС - инвалиды, а ребята-срочники, водители ИМРов, которые разгребали все на промплощадке в первые дни - 2-я категория?
      Я и Вы знаете немало чернобыльцев, заболевших от того, к чему и на 200 км не приближались. И все у них с документамы лады, не то что у ликвидаторов первых дней и недель. И вообще, при чем здесь заболевание? Все мои самые близкие друзья детства (кроме одного) умерли, не дожив до 50 лет. В зоне не были. Ы який мені робити з цього висновок?
      Петренко! Да получайте свою пенсию хоть по закону, хоть от европейского сообщества! Но будьте ж человеком (людиною). О чем нам с Вами спорить? И насчет Закона я согласен, и решения судов надо выполнять. Я по-другому смотрю на мир, в котором живут не только чернобыльцы.
      Знаете, в первые годы после ЛНА я был уверен, что до пенсии не доживу, учитывая "отходняк", как кое-кто здесь выразился. Строил через немогу дом, поднимал и воспитывал детей, мотался по миру, чтоб заработать на проживание. По-всякому бывало. И потому после 50-ти каждый день принимаю, как подарок. И нет у меня желания с шизофрениками изощряться, кто кого лучше обругает и унизит. Нет у меня от этого кайфа. Вообще, удивляюсь, зачем полез во все это (переписку). Оно мне надо? Лучше пойду погуляю с внуком. Пользы востократ больше будет...

      Видалити
    2. Владимир Петренко21 лип. 2013 р., 12:52:00

      Если не о чем спорить, Изворотливый Ярослав, так не гать своими "заботливыми" и аюбевскими мыслями на наши мозги.
      Я почему то надеялся что ты сможешь в чемто поспорить , я постараюсь понять. На самом деле ты скорее всего просто подлец и трус!!!

      Видалити
    3. Резонна відповідь:

      1. Чисельність чорнобильців у Луганській і Донецькій областях суттєво різниться від чисельності чорнобильців у Львівській області.

      2.У Донецькій і Луганській областях в основному проживають учасники ЛНА на ЧАЕС, тоді як у тій же Львівській області дуже велика кількість евакуйованих і тих, хто проживав на забруднених територіях. Звичайно, що учасники ЛНА на ЧАЕС є найбільш постраждалою категорією, тому і інвалідність у них вища.

      3. Не треба забувати, що Луганська і Донецька області є одними з найбільш екологічно забруднених областей і це, безперечно, також має своє відображення на рівні захворюваності, а звідси інвалідності і смертності, серед чорнобильців. Львівська ж область є досить екологічно чистою областю та навіть славиться на весь світ своїми здравницями, а тому, є і буде привабливою для проживання багатьох громадян, в тому числі і чорнобильців. Звичайно, що проживаючи в таких умовах, чорнобильці менше хворіють, адже екологіє відіграє не останню роль у здоров’ї любої людини.

      -Для Ярослава-

      Ярослав! Не намагайтеся перебирати на себе роль арбітра. Закон, і лише закон – ось основне мірило справедливості, котрим мають керуватися, як громадяни, так і влада. Своїми вельми оригінальними і філософськими думками ви провокуєте чорнобильців на гарячі і безплідні дискусії. Тому прошу: сходіть з онуком до Церкви, поставте свічки за здоров’я наших братів і сестер, а також тих, хто уже відійшов у вічність та щиро помоліться за те, щоб нашим братам і сестрам чорнобильцям повернули те, що їм по праву належить. Утихомирте свої пристрасті та попросіть у Господа, щоб скерував вас на дорогу істини. Всі бо ми смертні, а Господньої заповіді щодо любові до свого ближнього мають залишатися непорушним.

      Модест

      Видалити
    4. Не збирався, але ще раз відповім. Я навів цифри у процентному відношенні серед ліквідаторів. Співвідношення інше. Таке враження, що у Харкові чи Луганську усі чорнобильці якісь кволі і загинаються мало не від подуву вітру. поміж тим, статистика щодо онкозахворювань говорить, що на 100 тис населення у Львівській області 435 хворих на рак, у Хмельницькый 367, у радіаційно забрудненій Ровенськый - 272, в той же час у індустріальних Дніпропетровській - 375, Харківській - 366, Донецькій - 342, Луганській - 312. В той же час у Севастополі - 488, Миколаївській обл - 407, в Криму - 370. Ось вам і екологія.
      У Львівській обл мало евакуйованих і переселених. Далеко від дому, переїхали одиниці. Не плодьте міфів.

      Щодо арбітра. Мене справи 1-ї категорії цікавлять побіжно. Вважаю основною проблемою питання 2 і 3 категорій. Якщо вам все рівно, чому так протестуєте проти того, щоб ті достойні люди отримували бодай те, що виписано в законі: понаднормативний стаж і розрахунок пенсії із зарплати в зоні. Чому ви так цього боїтеся?!!!! Думаєте, вам не вистарчить?!!!!
      Не можу зрозуміти. Невже ви проти? Чи вважаєте, що істинний чорнобилець має бути тільки у інвалідному візку. А той хто все життя працював, не скулив, не нив, не випрошував - не заслуговує бодай на той мізер із 56 та 57 статей. Тому прошу: сходіть з онуком до Церкви, поставте свічки за здоров’я наших братів і сестер, а також тих, хто уже відійшов у вічність та щиро помоліться за те, щоб нашим братам і сестрам чорнобильцям повернули те, що їм по праву належить. Утихомирте свої пристрасті та попросіть у Господа, щоб скерував вас на дорогу істини. Всі бо ми смертні, а Господньі заповіді щодо любові до свого ближнього мають залишатися непорушним.

      До Анонім 21 липня, 2013 08:31
      Не звертались у лікарню молоді пацани- ліквідатори тому, що усі вони механізатори, водії, сварщики і т.д. Кожному до роботи потрібно було проходити медогляд. Відповідно, можна було залишитися без роботи. Ще й платили лікарям, щоб написали, що здоровий. Що їм держава могла запропонувати взамін? Звідси й проблеми. Натомість 99% міліції, лікарів, та керівного складу сьогодні інваліди. Не будемо про такі дивні колізії говорити, щоб не образити цих достойних чорнобильців.

      Пане Петренко. Ну нехай я такий цинік,"Изворотливый подлец и трус", та хоч якийсь механізм пропоную для вирішення проблем отих срочників, мінімальщиків, евакуйованих. А що пропонуєте ви? Залишити так, як є, виокремивши тільки отих 7-9 % 1-ї категорії? А як же з любовю до ближнього. Чи 2 і 3 категорії для вас далекі-далекі, як і їхні проблеми.

      Видалити
    5. Просив би Ярославе уважніше читати те, що мною було написано. Закон, і лише закон – ось основне мірило справедливості, котрим мають керуватися, як громадяни, так і влада.
      Тому ніхто не проти закону, а навпаки. Те, що належить за законом, для всіх категорій, має виконуватися!!! Категорично проти того, коли чорнобильці є ініціаторами звуження змісту і обсягу існуючих прав і свобод. Організація, до якої ви сплачуєте по 20 гр. в рік, причетна до того беззаконня, яке зараз твориться стосовно чорнобильців. Пропонуйте лише покращення! Мається на увазі не те, яке пропонував Янукович, а покращення до законів і підзаконних нормативно-правових актів, які посилять соціальний захист чорнобильців. На останок хотілося б, щоб ви вказали статистичне джерело щодо захворюваності у регіонах України, в котрому ви наводите відповідні цифри.

      Видалити
    6. Владимир Петренко22 лип. 2013 р., 10:28:00

      Да, Ярослав, тЫ все таки законченный негодяй!!! И не пошел бы вЫ со своим механизмом..... подальше!!! Закон и только закон.

      Видалити
  15. Ярослав, 18.07. в 20:30 ты обещаешь кому то зубы повыбивать, а 21.07. в 15:57 отправляешь нас в Церковь, выдавая таким образом себя за шибко набожного. Ты "или крест сними - или трусы одень". И объясни, нам грешным, почему тебе районному и вашему областному руководителю СЧУ дали 1-ю категорию, а твоим землякам, которые имеют такие же болезни как и вы (из заявленного тобою), не дали? Есть желание что-то улучшить - действуй, только не выискивай поводы для того, чтобы ставить под сомнение статусы нормальных людей, многие из которых сделали полезного для общества не меньше тебя.

    ВідповістиВидалити
  16. Мужики, что вы друг с другом грызетись, вместо того что бы организоваться и массово выйти на акцию протеста,вы ведете диванно клавиатурную войну между собой.

    ВідповістиВидалити