До 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи пропонують провести парламентські слухання

Депутатам Верховної Ради України пропонують прийняти постанову про проведення парламентських слухань до 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи.

Проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему: "30 років після Чорнобиля: уроки та перспективи" (березень 2016 року) №3425 зареєстровано 06.11.2015 року у Верховній Раді України.

Проект внесли народні депутати: Томенко Микола Володимирович (VIII скликання), Недава Олег Анатолійович (VIII скликання), Єднак Остап Володимирович (VIII скликання), Балицький Євген Віталійович (VIII скликання), Валентиров Сергій Васильович (VIII скликання), Дзюблик Павло Володимирович (VIII скликання), Рибак Іван Петрович (VIII скликання), Сажко Сергій Миколайович (VIII скликання).

Головним комітетом визначено Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Текст законопроекту Проект Постанови 05.11.2015:

 Проект

вноситься народними депутатами 
України членами Комітету з питань 
екологічної політики,
природокористування та ліквідації 
наслідків Чорнобильської катастрофи

Томенком М.В.
Недавою О.А.
Єднаком О.В.
Балицьким Є.В.
Валентировим С.В.
Дзюбликом П.В.
Рибаком І.П.
Сажком С.М.

П О С Т А Н О В А
Верховної Ради України

Про проведення парламентських слухань на тему: "30 років після Чорнобиля: уроки та перспективи "

Верховна Рада України постановляє:

1. Провести у березні 2016 року в залі пленарних засідань Верховної Ради України парламентські слухання на тему: "30 років після Чорнобиля: уроки та перспективи".

2. Кабінету Міністрів України до 1 березня 2016 року підготувати і подати до Верховної Ради України інформаційно-аналітичні матеріали з питання парламентських слухань, тиражовані для народних депутатів України, та відповідні пропозиції до рекомендацій парламентських слухань, визначити доповідача із зазначеного питання.

3. Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи внести пропозиції щодо рекомендацій парламентських слухань, здійснити необхідні заходи з організації та методичного забезпечення слухань.

4. Запросити для участі в парламентських слуханнях представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, профільних міжнародних організацій, спеціалістів наукових установ.

5. Національній телекомпанії України та Національній радіокомпанії України за участю Апарату Верховної Ради України забезпечити в установленому порядку пряму трансляцію парламентських слухань на Першому загальнонаціональному каналі Національної телекомпанії України та Першому загальнонаціональному каналі Національної радіокомпанії України.

6. Управлінню справами Апарату Верховної Ради України здійснити матеріально-технічне забезпечення проведення парламентських слухань та фінансування видання матеріалів парламентських слухань Видавництвом Верховної Ради України.

7. Ця Постанова набирає чинності з моменту її прийняття.


Голова Верховної Ради
України                                                                         В.Гройсман

Пояснювальна записка Пояснювальна записка 05.11.2015:


ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту Постанови Верховної Ради України
про проведення парламентських слухань на тему:
" 30 років після Чорнобиля: уроки та перспективи"


26 квітня 2016 року виповнюється 30 років з дня Чорнобильської катастрофи, найтяжчої за всю історію людства техногенної катастрофи.


30-та річниця це нагода для підведення соціально-економічних, медичних, наукових підсумків Чорнобильської трагедії, для проведення всебічного аналізу результатів діяльності усіх органів державної влади і наукових організацій щодо реалізації державної політики у сфері подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

З метою аналізу всього комплексу заходів, спрямованих на зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення обєкту "Укриття" в екологічно безпечну систему, подальшу соціальну, медичну і психологічну реабілітацію постраждалого населення, економічного відродження та забезпечення сталого розвитку населених пунктів і територій за межами зони відчуження, що зазнали радіоактивного забруднення, планується провести у березні 2016 року парламентські слухання у залі пленарних засідань Верховної Ради України.

Проведення парламентських слухань сприятиме вирішенню техногенних питань та питань радіаційного захисту населення і навколишнього природного середовища, медичних і біологічних наслідків Чорнобильської катастрофи, вдосконалення економічних і правових механізмів соціального захисту населення, постраждалого внаслідок катастрофи.

Забезпечення підготовки і проведення зазначених парламентських слухань пропонується доручити Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Проведення парламентських слухань передбачає витрати на матеріально-технічне забезпечення і видання матеріалів парламентських слухань за рахунок коштів, передбачених у видатках Апарату Верховної Ради України.


Прийняття Постанови Верховної Ради України про проведення парламентських слухань на тему: "30 років після Чорнобиля: уроки та перспективи" не потребує внесення змін до діючого законодавства.


8 коментарів:

  1. седьмая вода на киселе! будут и дальше дерибанить закон, т.е." вдосконалювати" ".А витрати прописанi тiлькi на слухання! " стыдоба! А мы ждем от них, выпрашиваем как милостиню законные раздеребаненные пенсии!

    ВідповістиВидалити
  2. Короче, не о чём, очередное отмывание бабла.

    ВідповістиВидалити
  3. пора вже кулю в лоба. бо по іншому нічого не доб"ємося

    ВідповістиВидалити
  4. замыливание глаз .Пока не решат вопрос пенсий (о которых тут ни слова ) бойкотировать все эти мероприятия никому ненужные .

    ВідповістиВидалити
  5. Большая просьба напечатать проект об изменениях в постановление 1210.
    Н. Сирота, Черниговская обл.

    ВідповістиВидалити
  6. Все покрыто тайнами . никто не говорит про эвакуированнных с Припяти и переселенцев. Для них собираются повысить пенсии ? Кто ответит мне.

    ВідповістиВидалити
  7. Учасник ліквідації19 квіт. 2016 р., 12:42:00

    А де ж згадка про учасників ліквідації наслідків аварії...??? я маю на увазі категорію 2А,_жодного спомину !!! А щодо інвалідів то маю великий сумнів, що Більшічть інвалідів 1-ї категорії просто "ЛИПОВІ"

    ВідповістиВидалити