Пенсія - це не якась виплата одноразової компенсації

Нарешті ми отримали зміст постанови Кабінету Міністрів України за №440 від 03 вересня щодо Порядку погашення заборгованості за рішеннями суду, виконання яких гарантується державою. 

Як ці "гарантії" держави будуть реалізовані – покаже час?

Як на мене, то нічого нового у зазначеній постанові немає. Такий же самий підхід, який і був раніше, хіба-що виняток становить пріоритетність в черговості цих виплат.

Самим визначальним, мабуть, все-таки є пункт 20 Порядку погашення заборгованості за рішеннями суду, яким визначено, що погашення заборгованості здійснюється Казначейством в межах бюджетних асигнувань, визначених законом про Державний бюджет України на відповідний рік. А звідси стає зрозумілим - якщо в бюджеті будуть закладені кошти на погашення заборгованостей, то можливо хтось колись їх і отримає.

На сьогоднішній день для інвалідів-чорнобльців, які мають на руках судові рішення, питання полягає ще і в іншому: як будуть виконуватися судові рішення щодо поточних виплат пенсій?

Адже,  по-перше, рішення судів діючі і ніхто їх не скасовував, а по-друге, пенсія - це не якась виплата одноразової компенсації. Пенсія є засобом існування громадян, а її виплата носить постійний характер.

Єдиним позитивом у постанові є те, що уряд визнає заборгованість за рішенням суду. Хоча, знову ж таки виникає запитання – до якого періоду ця заборгованість визнається? 

7 коментарів:

  1. Настоящая туфта эти постановы...Постановой сыт не будешь а пенсию никто не собирается выплачивать!!!!Сволочи они!!!

    ВідповістиВидалити
  2. нашей ВЛАСТИ нарушить Конституцию - раз плюнуть. Зря погибла СОТНЯ. Старик.

    ВідповістиВидалити
  3. Это что-то не правильно,таковой постановы от 3 сентября 2014 года не существует!!!

    ВідповістиВидалити
  4. есть надо внимательно смотреть.

    ВідповістиВидалити
  5. ЧИТАЛ ПОСТАНОВЛЕНИЕ И ТОЖЕ ПРИХОЖУ К ВЫВОДУ, ЧТО ЭТО ОТВЛЕКАЮЩИЙ МАНЕВР. ВЛАСТЬ РЕШИЛА ЗАНЯТЬ НАС ДЕЛОМ, ЧТОБЫ МЫ НЕ ПРОВОДИЛИ АКЦИЙ ПРОТЕСТА, А БЕГАЛИ ПО КАБИНЕТАМ С БУМАЖКАМИ. КТО ДАЕТ ГАРАНТИИ, ЧТО ДАЖЕ ПРОЖИВЯ ЕЩЕ 5 ЛЕТ Я ПОЛУЧУ ДЕНЬГИ ПО РЕШЕНИЮ СУДА? ВОТ ТО-ТО!!!

    ВідповістиВидалити
  6. задолженность рассчитают до даты изменения пенсионного законодательства.

    ВідповістиВидалити
  7. зачем изобретать велосипед эта власть опять вздумала яйца морочить выдумуют всякие постановы а не проше простого взять и честнопвсе платить зачем хитрить азаров тот бумажку состряпал и все перестали сразу платить а сейчес бумажки стряпают и никто никому не плотит во карусель

    ВідповістиВидалити