Чорнобильський рух, хто і для чого

В недалекому минулому, як для Чорнобильського руху, відбулись значимі події – пройшов  спільний з’їзд різних чорнобильських організацій різного рівня, і це успіх. 

Багато було задекларовано у програмі з’їзду, як ініціаторами з’їзду, так і виступаючими, одне не зрозуміло – наміри по деяких пунктах задекларованих у програмі дій з’їзду були чіткими і зрозумілими, а на ділі вийшло зовсім не як у хорошого господаря. 

Так, прийшов час, що нарешті чорнобильці зрозуміли, що по одинці ми слабкі і не значимі у вирішенні наших особистих питаннях, а лише об’єднавшись, ми можемо бути мудрими і сильними. Це факт природної закономірності і це результат. При всій повазі до ініціаторів проведення цього заходу, будучи присутнім на з’їзді у мене, як члена одної із організацій і як керівника обласного осередку, а можливо і у багатьох інших побратимів, виникло багато незрозумілих запитань. Чому сьогодення, цього важливого проведеного заходу в такому ганебному не зрозумілому стані? Є підозра, що у чорнобильському русі, ініціаторів, що провели захід відбуваються подвійні стандарти, це моя власна думка і хотілось би, ці передчуття розвіяти у поглядах інших хто живе чорнобильським життям. 

Шановні побратими читаю, слухаю різну маячню ініціаторів проведення акцій і дивуюся їхнім артистичним здібностям. Вирішили артисти провести з’їзд Чорнобильського з’їзду, так це потрібне, цього об’єднання чорнобильських організацій очікують багато побратимів бо розуміють, що разом ми сила і влада боїться організованості людей, але на диво відбувається перетягування канату по політичному у мене склалася думка, що артисти зайняли позицію подвійних стандартів, а це означає, що після об’єднавчого з’їзду, артисти запроваджують в дію план роз’єднання. Постає питання чий план виконують виконавці? Хто стоїть за цим планом? А може відпрацьовують гроші? Особисто я бачу по іншому вирішення нашого питання і не тільки нашого питання а також питання майбутнього наших дітей і онуків. Ми за 2 роки пройшли всі методи переговорів з представниками влади і в кінцевому результаті, безрезультатно. Неможна повертатися назад чи наступати два рази на одні і ті ж граблі, треба застосовувати нові методи боротьби за свої права і права інших громадян, бо живемо в одному домі і кормимось із одного бюджету, люди втомились від неефективних протестних акцій. Одні ініціюють іти з протестними вимогами до КМУ бо не погоджуються з заявою Азарова озвучену 13 вересня на програмі Шустера. На запитання чи є заборгованість перед Чорнобильцями, нащо відповідь була, що ніяким Чорнобильцям нічого не винні. Другі ініціюють, показати себе і заявити про себе, що ми такі бідні і безпомічні, виборіть наші права і свободи перед представниками Європейського Союзу. Милі, любі ініціатори, такими планами дій, ви ведете людей в незрозуміле «НІКУДИ». На сьогоднішній час всім нам бажаючим добитись належного і перемогти, треба працювати над тим, щоб на фундаменті Чорнобильського руху, закликати до об’єднання всі громадські організації, профспілки, рухи, не байдужих громадян і весною, вийти з політичними вимогами на Великий Майдан до повної перемоги. Ось таким я бачу вирішення наших питань і план дій в майбутньому.

Голова Івано-Франківської 
обласної  ВГО «Всеукраїнське об’єднання ветеранів Чорнобиля»      
Є. Литовець

14 коментарів:

  1. Личное мнение уважаю, но почему, Евгений, не делаешь того, про что пишешь. Выходи из ВОВЧ и присоединяйся к СЧУ. Лукавишь ты, однако, другие у тебя задачи. Ведь на съезде ты призывал к радикальным политическим действиям. Уже забыл? Отстаивать интересы своей партии негоже, находясь в аполитической общественной чернобыльской организации. Пора тебе обдумать этот вопрос, а пока прекратить делать политические и оскорбительные заявления относительно тех, кто не поддерживает твои политические убеждения. На двух стульях (ВОВЧ и Твоя политическая партия) седеть нельзя- седалища не хватит. Про это тебе уже говорили, и это мой совет тебе сейчас. Чем раньше решишь с кем тебе быть, тем лучше будет для всех чернобыльцев Украины и для тебя лично.
    Улыбин Евгений.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Твое седалище, Евгений, не сидит на тех политических стульях, где сидят седалища многих представителей твоей организации. Прежде, чем открыть рот и сказать правду, убедись, что именно ее хотят услышать. Поэтому молчи!

      Видалити
    2. І знову свари, замість конкретних пропозицій чи хоча б аналізу обставин. А на мою думку, - не все так просто, як здається, адже нам, як і всьому народу протистоїть гігантська машина бандовладдя, а ми йдемо на поводу найменших її порухів, зумисно створеного протистояння...
      Так, в наших організаціях, є чимало запроданців, ще більше слабо підкованих як в законодавстві, так і в вихилясах політичних інтриг. Саме тому більшість потерпілих старається обійтись без всякої політичної підтримки, а відповідно до цього, - відсутні і кошти на забезпечення нашого захисту, а навіть найпростіші публікації, в теперішній час ідуть по замовленням, а чиї це замовлення, годі й говорити.
      Коротше кажучи, - без обєднання всього чорнобильського руху та підключення до протестних акцій інших бідуючих верств населення, нам просто не обійтись.
      Нам ГОДІ й сподіватись на мислість нинішньої бандоолігархічної еліти.
      Валерій.

      Видалити
    3. Не варто накидатися на тих людей, у кого є інша точка зору, бо так можна далеко зайти. В свою чергу не варто і людям, які не погоджуються з тими чи іншими точками зору, діями і обставинами, будувати свої контраргументи на звинувачення чи припущеннях, бо це те ж саме, що у першому випадку. Якщо маєш іншу точка зору, висловлюй її, обґрунтовуй і наводь переконливі аргументи. Однозначно, дискусії на рівня "сам дурак" – є неприйнятними.

      Видалити
    4. Для Анонім14 жовтня, 2013 13:51.
      Узнай сначала, что такое омофоны, а потом пиши комментарии и умничай. Адресовано ведь не тебе, а Е. Литовцу.
      Евгений Улыбин.

      Видалити
    5. Євген Литовець15 жовт. 2013 р., 14:03:00

      Шановний друже Євгенію у моїй статьї я не бачу образ. Друге моя думка і погляди у вирішенні наших і інших Конституцією наданих прав не змінні. Ніякої партії я не являюсь її членом, немає не одної партії в якій би я бачив справедливий відкритий принцип захисту громадянських прав. Так, що я сиджу на своєму одному стільчику, а право на власну думку, маю як і всі порядні люди. Відносно рекомендації вийти із членства ВОВЧ чи бути в її рядах, то обійдусь без порад. З повагою Є.Л.

      Видалити
  2. Шановний пане Є.Литовець. Те що Ви пропонуєте, теж граблі, тільки які за рахунком, не можу сказати.Єдина надія на міжнародну спільноту.В Україні, як ця влада так і попередня, байдужа до проблем своєї малозихищеної частини суспільства.Ліквідатори,ідеться саме про цю частину потерпілих від наслідків аваріїї на ЧАЕС, які не по своїй волі і не за довгий карбованець, жертвували своє здоров*я і життя, щоб мінімізувати передбачувані наслідки (був приклад Хіросіми та Нагасаки),тієї страшної трагелії для всього Євразійського материка. І в рішені з*їзду я не прочитав, щоб хтось із присутніх пропонував щось інше. А іхати чи ні це особиста думка кожного.Від себе хочу додати. Якщо керуватись тільки особистою думкою, ми ніколи по одинці не доб*ємся перемоги ради справедливого вирішення чорнобильського питання.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А эвакуированное население, что по своей воле положили свое здоровье и жизнь?Почему только ликвидаторы?Давайте не будем выделять категории пострадавших. Мы все пострадали от Чернобыля.На съезде мы были вместе, а вы выделяете ликвидаторов. Зачем вы это делаете?

      Видалити
  3. Я вибачаюсь перед анонімом 15.08.і в його особі за всіх потерпівших. але на раз, в акціях протесту, беруть участь в основному ліквідатори. і далеко не всі хто потерпає від не справедливості.Я за виконання ЗУ № 976-12. ще раз прошу пробачення.

    ВідповістиВидалити
  4. Щось дуже бурхливо розвиваються події перед міроприємством, про яке проголосував одноголосно з"їзд. Це вже третя точка зору, незгідних з рішенням з"їзду, а що ж мовчали на самому з"їзді, меншість підчиняється більшості. А то ж одноголосно..Таке враження , що наскільки топорно влада намагається вплинути на людей, що прийняли це рішення, і готові довести справу до кінця -- не зупиняються ні перед чим.

    ВідповістиВидалити
  5. Ликвидатор -8614 жовт. 2013 р., 18:13:00

    На скількі треба бути запроданцем, щоб через місяць висловлювати протилежну думку за яку агітував чорнобильців на з,їзді, мабуть побоюешься що якщо буде виконуватись наш Закон ти будеш рівним з усіма, а зараз мабуть максимальщик, ось і здригнулось серце.

    ВідповістиВидалити
  6. Пока дурак не открыл свой рот его можно спутать с умным. После того как рот открыт сомнения отпадают сами собой.

    ВідповістиВидалити
  7. Да ты однако, голубчик, МОЗГ И ГЕНЕРАЛИССИМУС, да и АВТОРИТЕТ в конце-то концов.
    Только где твоё войско гетьман-герой. В Лубнах непослушание оказало.
    СОТВОРИ СЕБЕ БОЕВУЮ РЕВОЛЮЦИОННУЮ ВОО "ЕЛ" та до бою.
    МУТНЫЙ ТЫ МИЛ ЧЕЛОВЕК. НЕМА В ТЕБЕ ПОВАГИ ДО ДУМКИ БІЛЬШОСТІ В ОРГАНІЗАЦІЇ.
    ЗНАЙДИ ВИХІД САМ.

    ДАВАЙ, ДО СВИДАНИЯ.

    ВідповістиВидалити
  8. Все та же старая песня древних времен еще с периода существования Римской империи: разделяй и властвуй.

    ВідповістиВидалити