Другий Всеукраїнський з'їзд учасників ЛНА на ЧАЕС відбудеться в Києві 26 червня 2013 року

По инициативе партнеров Общественного движения «Украинский выбор» –  Всеукраинского союза ликвидаторов-инвалидов «Чернобыль-86» – 26 июня 2013 года в Киеве  состоится ІІ Всеукраинский съезд участников ЛПА на ЧАЭС.

В работе съезда примут участие представители Министерства социальной политики Украины, представители профильного комитета Верховной Рады Украины, руководители всеукраинских и региональных чернобыльских общественных организаций, представители СМИ.

Съезд состоится по адресу: г. Киев, пр. Краснозвездный, 51 (в здании Научно-исследовательского института строительного производства).

Начало работы съезда – 11.00.

Регистрация делегатов и участников заседания – 10.00–11.00.

Руководителям или уполномоченным представителям общественных организаций для регистрации иметь при себе удостоверение ликвидатора, ксерокопию документа о легализации общественной организации, печать, если ОО является юридическим лицом.

По вопросам участия в работе съезда и регистрации СМИ обращаться по тел. +38 050 381 37 95, Колядин Анатолий Федорович; +38 097 058 05 71, Алексей Шевченко.

ДЖЕРЕЛО

Шановні учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС!

За ініціативи Всеукраїнської спілки ліквідаторів-інвалідів «Чорнобиль-86» проводиться 2-й Всеукраїнський з’їзд учасників ЛНА на ЧАЕС.

26 червня минулого року був проведений 1-й з’їзд ліквідаторів, на якому були обговорені болючі питання соціального захисту та пенсійного забезпечення ліквідаторів. Визначено системне не виконання законів та Конституції України по відношенню до учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильської АЕС. Після емоційного обговорення делегатами з’їзду були прийняти Звернення до Президента України, до Кабінету Міністрів України, а також до Генеральної прокуратури України з вимогою виконання законів та Конституції України.

На виконання рішень з’їзду були проведені зустрічі з керівництвом міністерства соціальної політики, з представниками Генеральної прокуратури. На протязі року представники Всеукраїнської Ради учасників ЛНА на ЧАЕС приймали участь в робочих групах, в різних переговорних процесах та нарадах, які проводило Міністерство соціальної політики.

Але через рік після проведення Першого з’їзду ліквідаторів, ми можемо констатувати, що влада не зробила ані крок на вирішення соціальних проблем учасників ЛНА на ЧАЕС. Далі мовчати не можна! Є велика необхідність у проведенні 2-го з’їзду учасників ЛНА на ЧАЕС!

Саме тому Всеукраїнська спілка «Чорнобиль-86» запрошує  керівників всеукраїнських та регіональних чорнобильських організацій на Другий З’їзд учасників ЛНА на ЧАЕС для обговорення шляхів вирішення соціальних проблем ліквідаторів та прийняття плану дій для досягнення результатів, які б покращили життя ліквідаторів.

Реєстрація делегатів З’їзду почнеться о 10 години за адресою: м. Київ, Червонозоряний, 51 (Будинок Науково-дослідного інституту будівельного виробництва). Самий зручний транспорт: тролейбус №42 від М «Либідська», або М «Шулявка».

Керівникам або уповноваженим представникам громадських організацій при реєстрації на з’їзді мати при собі: посвідчення ліквідатора, ксерокопію документа про легалізації громадської організації, печатку, якщо ГО є юридичною особою.

Пропонується наступна Програма з’їзду:

10.00 - 11.00   Реєстрація делегатів та гостей з'їзду.

11.00 - 11.10    Вибори керівних органів з'їзду.

11.10 - 11.50    Доповіді про стан виконання законодавства та соціальний захист учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та обговорення пропозицій з цих питань.

11.50 - 12.00  Обговорення питання щодо проходження проекту Постанови "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України № 1210 від 23 листопада 2011 року "Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".

12.00 - 12.10 Обговорення питання пенсійного забезпечення учасників ЛНА на ЧАЕС у відповідності до 57 статті Закону України "Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (Закон 796-12 від 28.02.1991р.). Створення робочої групи для розробки законопроекту по імплементації 57 статті в Закон «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (1058-15).

12.10 – 12.30   Перерва.

12.30 - 13.00 Обговорення стану виконання медико-лікувальних та оздоровчих програм для учасників ЛНА на ЧАЕС та про передачу фінансування цих програм до міністерства соціальної політики України.

13-00 – 13-30 Обговорення питання щодо вимог ПФУ про надання первинних документів щодо нарахування заробітної плати за роботу в зоні відчуження та підтвердження перебування в зоні відчуження. Обговорення проекту зміни до Постанови Кабінету Міністрів України від 20 січня 1997 р. № 51.

13.30 – 13.40   Перерва.

25 коментарів:

  1. Треба було оголошення опублікувати 25 червня. Чому такий поспіх? Чи не можна було б про зїзд сказати хоч за 10 днів? Чи все робиться для вузького кола своїх?

    ВідповістиВидалити
  2. Что не знаешь. Есть такое слово--Пиар. Съезд сейчас нужен как в русской бане посотижи.

    ВідповістиВидалити
  3. Кот Матроскин23 черв. 2013 р., 13:48:00


    За ініціативи Всеукраїнської спілки ліквідаторів-інвалідів «Чорнобиль-86» проводиться 2-й Всеукраїнський з’їзд учасників ЛНА на ЧАЕС.
    Возникает вопрос. Что делала эта организация все эти года? Ч-86 только пиарится и какое она имеет отношение к перговорному процессу? Она просто желает попиарится и вообще помешать конструктивному диалогу с властью. Не гоните лошадей, пиарщики Вса ни кто не уполномачивал проводить какие то съезды Это не съезд а сбиговисько. Где проекты документов. Вопрос , чей заказ выполняете? Братва.! Не участвуйте в сомнительной компании, это не приведет к добру дайте закончить с Минсоцпоитики, переговорной группе

    ВідповістиВидалити
  4. Проводится съезд общественной организации ЧЕРНОБЫЛЬ-86.если Вы не состоите в этой организации-какая полная информация о подготовке?Делают они много,пиара там нет.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Нарушено все что можно нарушить Не проведены конференции на местах,не выбраны делегаты с полномочиями, нет проектов решений . Все темный лес как всегда у Колядина Решения так называемого съезда, будут оспорены.

      Видалити
  5. Это организация Колядина А.Ф Он вправе решать с колегами что им делать Организация узкая и проводит работу узко поэтому и сроки такие Никого лишнего не зовут
    А выступлениеВ С проскурина это сильное выстукпление и надо Колядину А и др держваться вместе

    ВідповістиВидалити
  6. Шо ха хрень такая ? А кто ето делает ? Где проекты резолюций,что опять решил колядин попиарится. Ну сколько можно съездов проводить.

    ВідповістиВидалити
  7. В минулому році засекретили організаторів з”їзду, а в цьому році повідомили за 4 дні до запланованого заходу. Ніяких позитивних результатів ні перший ,ні другий з”їзд не напрацювали і не напрацюють.Черговий раз забалакування чорнобильської теми. В минулому році приймали рішення, що при невиконанні рішень з”їзду на державному рівні,будуть проведені акції протесту на захист інтересів чорнобильців. Але ні одного разу за минулий рік не було проведено акцій протесту чорнобильців під егідою А.Колядіна. Всі акції проводять В.Проскурін та Б.Бродовський. Теперішні акції не такі масові,як були перші (спрацювала постанова№1210, де вже одні чорнобильці шельмували інших, роблять це і по нині). А на заклик В.Проскуріна про вихід на чергову акцію протесту, в інтернеті розгорялися негативні пристрасті та чергові звинувачення на його адресу. Але в черговий раз В.Проскурін в своєму інтерв”ю проінформував чорнобильську спільноту про проведену роботу переговорною групою, та їх напрацювання. І СЛАВА БОГУ, що люди з тих, чи інших причин, які мали упереджене ставлення до керівників переговорної групи, змінюють свою думку, не соромлячись, признають свої помилки, і хочеться вірити ,що їх вибачення від чистого серця. В тому-то і біда, що владі вдалося розділити чорнобильців на своїх і чужих, тому такі і повідомлення запізнілі. Час розставить всі крапки над “і”. І ініційована Андреєвим перевірка правельності отримання Статусу (ліквдаторів,в яких знищені справки, але є інші підтвержуючі документи про роботу в зоні), і станційних працівників, які постраждали, але мають профзахворювання-- справедлива. Він наступить на ті граблі, які підкладає іншим. А.Колядіну також потрібно задуматися про свою роль у чорнобильському русі. Бувши станційником, більш за все маючи максимальну пенсію ви ні разу не підняли чорнобильців- киян на масові акції, в той час, як з усіх куточків України приїздили небайдужі чорнобильці на свої мізерні копійки відстоювати право на життя, а ви проводите екскурсії іноземним туристам в чорнобильську зону. Маючи відкриті двері багатьох міністерств ви б могли зробити багато корисного, але коли ви не підтримали останню акцію 3 квітня (хоч вас і просили особисто ваші прихильники) відмовили їм. То про що іде мова. Потрібно було підставляти своє плече тоді, коли це було потрібно. А на сьогодні більш за все будете знову критикувати переговорну групу, вже від імені свого з”їзду. На сьогодні відстоюють свої права ліквідатори( яких незаконно лишили чорнобильських пенсій), а вносити зміни в Закони непотрібно, вони вже є,і задовольняли всих. Тільки виконання Чорнобильського закону зможе припинити протистояння.

    ВідповістиВидалити
  8. Виктор Харьков24 черв. 2013 р., 14:19:00

    На чернобыльских сайтах появилось объявление о том, что 26 июня 2013, по инициативе Всеукраинского Спилки "Чернобыль-86", проводится 2-й Всеукраинский съезд участников ликвидации последствий аварии на Чернобыльской АЭС. Такое решение Спилки "Чернобыль 86" выглядит довольно странным, поскольку нигде не ставился вопрос о целесообразности проведения съезда весной-летом этого года. Если и говорили о проведении съезда, то многие руководители организаций высказывали пожелания и предложения провести съезда осенью этого года, предварительно проведя соответствующую работу, для привлечения более широкого круга общественных организаций и разработки коллегиальных проектов решений съезда. Складывается такое впечатление, что руководство Спилки "Чернобыль-86" отсидевшись в "окопах" в течение последних полутора лет, но при этом, не организовав и не поддержав за этот период ни одной акции протеста по отстаиванию социальных прав ликвидаторов-чернобыльцев, сейчас пытается проявить большую активность посредством проведения съездов, тем самым создавая препятствия переговорной группе в конструктивных отношениях с Министерством социальной политики. Исходя из ситуации, то такие односторонние действия Спилки "Чернобыль-86" можно расценивать, как попытку вбить клин раздора в среду участников ликвидации последствий аварии на Чернобыльской АЭС. Также вызывает удивление, секретность проведения, так называемого 2-го съезда участников ЛПА на ЧАЭС, поскольку дата его проведения была объявлена буквально за четыре дня до его проведения, что практически лишает возможности принятия в нем участия представителей из разных регионов Украины и сужает его представительство. Это определенно поставит во многих под сомнение легитимность этого мероприятия, как съезд участников ликвидации последствий аварии на Чернобыльской АЭС. Кроме этого, не обнародованы какие-либо проекты решений съезда, для обсуждения широкими кругами ликвидаторов, что является лишним доказательством недемократичности этого мероприятия. Это, несомненно, попытка действовать за спинами участников ликвидации последствий аварии на Чернобыльской АЭС и ее можно связать лишь исключительно с преследования отдельными лицами своих собственных интересов и амбиций, что в первую очередь нанесет ущерб ликвидаторскую движения в Украине. Кума это нужно - этот вопрос остается открытым?

    Виктор, уч. ЛПА 86 г., г.Харьков

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Владимир Петренко25 черв. 2013 р., 15:26:00

      Виктор, согласен с Вашими выводами по поводу съезда. Это чистейшей воды провокация! Я был на 1-м съезде, на котором пытались вбить клин между ликвидаторами. Станционщики "кодляка Колядина" затыкали рот военным и отбрасывали эвакуированных и переселенцев, а также вносили предложения на изменение закона. До перерыва было много делегатов, но после поняв куда эти "лидеры" клонят, большинство покинули зал. За год после конференции ни гу-гу о их деятельности. Потому и тайна проведения этой конференции. Какая то кучка Колядинских станционнщиков примет какуе-то фигню от имени нас всех. Пакостники! Акций 0, нормальный дел 0. Чего еще можно ожидать от Андреевского свояка? Случаем в этом Киевском "Чернобыль 86" людей не как в Донецкой областной "Едности" Гончарова- 14 человек? Кто скажет? Может больше? Ребята прошу, не видитесь на выкрутасы Колядина! Если решили ехать, мешайте ему совершить гадости. А главное до решения Евросуда и последнего выбрыка аюб он сидел тихо. Выходит получил задание нам всем нагадить и возвысить самых настоящих "ликвидаторов" станционнщиков-подрывателей.?

      Видалити
    2. Это не вы случайно член Организационного комитета Всеукраинской рады ликвидаторов избранный 1-м съездом?

      Видалити
    3. Владимир Петренко25 черв. 2013 р., 20:44:00

      Увы нет. Хотя записывался в комитет по информации. Вот только информировать за год по питиции съезда было не о чем. Потому об этом сборище так и отзываюсь не хорошо. Тот раз в разрыв ВОВЧ спецом сделали. А этот раз даже не вуалируют, так им хочется андреевского осовременивания.

      Видалити
    4. Владимир Петренко25 черв. 2013 р., 22:41:00

      К стати, у меня к Вам вопрос. Почему Вы аноним? Подкидыш без названия или стесняетесь своего имени?

      Видалити
    5. У мене не умещается написать полностью свои имя и фамилию.А так я их не скриваю. Полность меня величать Остап Сулейман Берта Мария Бендер Бей Заднепровский

      Видалити
    6. Владимир Петренко26 черв. 2013 р., 09:53:00

      Понятно. Значит Вас назвали быком?! И явно не золотой, трусостью попахивает!

      Видалити
    7. Больше детской, по цвету!!!

      Видалити
  9. Не розумію Віктора, та схожих думок!???
    Зїзд проводиться дев в день, через рік після першого зїзду. Необхідність його проведення обумовлена саме в червні а не пізніше, перш за все необхідністтю подати деякі юридичні уточнення, щодо громадської організації, адже в нас щоразу щось придумує КМУ (тепер до 1.07.13 це слід зробити).
    А відносно блокування, так взагалі Віктор, мабуть не зрозумів, що переговорний процкес і без того заблокований перепискою. (Уважно прослухайте та перчитайте документи подані Проскуріним). СМкладається враження, що жодна державна структура і на меті не має щось виконувати. Витворяють що хочуть і як хочуть. А переговори, то лиише випуск пари, та настроювання протистояння як між самими чорнобильцями, так і між всіма громадськими організаціями. Мало того, як тільки хтось зашевеливсь, тук тут його й клювати з усіх боків починають.... Аж до судів та криміналу!!!
    Та найгірше, що замість обєднання, кожен тягне шнурок у свою дірку.
    Люди ДОБРІ!!!!
    Скільки можна один одного гудити?
    Давайте робити, в кого є яка можливість, талант та сили, але хоча б в одному загальному напрямку та хоч з поганеньким, але планом.
    Нас же ПЛАНОВО ГРОБЛЯТЬ!!!
    А МИ ХОЧЕМО кожепн по своєму щось витворити та ще й нові зміни запровадити... А верхам цього й треба. Вони змянять, та так, що наче все це й ми хотіли.
    Тому ЄДНАЙМОСЯ!
    Валерій. Ліквідатор 86 р.

    ВідповістиВидалити
  10. " не организовав и не поддержав за этот период ни одной акции протеста по отстаиванию социальных прав ликвидаторов-чернобыльцев",почему он должен отстаивать права ликвидаторов-он стационник,друг(может бывший)АЮБ. Если у него узкая организация,то почему пользуется ей широко?И вообще -сколько организаций разных под ЧЕРНОБЫЛЬСКИМ прикрытием?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Відповідь на "не организовав и не поддержав за этот период ни одной акции протеста...":
      - з цим висловом повністтю згоден, я й сам, як і більшість потерпілих цим ОСОБЛИВО не задоволений!
      - причин в цьому є декілька (перераховувати не стану, аналізуйте правильно самі,,,), разом з тим жодного прикриття тут не має, як і власної користі. В першу чергу, - за повнгої відсутності внесків чи інших вливань.
      - "Ліквідатори-86", закриває відповідну нішу та ( на жаль лише документально ), захищає права ліквідаторів. Цього вкрай замало Є!!! А за відсутності належної підтримки, протистояння, в тому числі і ряду інших громадських організацій, рівень захисту та результати, вкрай низькі.
      Саме тому важлива не лише підтримка, а й активізація роботи всіх ліквідаторів та евакуйованих у 1986 році.
      Недоліки видно одразу і всім, вони є, та дуже соромно за злорадство як самих чорнобильців, так і підстібайлів. Адже кожен працює на стільки, скільки може, тому краще було б допомагати та разом працюватпи.
      З повагою. Валерій. Ліквідатор.86р.

      Видалити
  11. та что там говорить,просто хочет любым боком приммазатся к поэтапному решению пенсий Не берите его казачка братва не верьте ему..

    ВідповістиВидалити
  12. Як завжди, таке розмаїття думок і дій, що аж голова кругом йде. Якщо немає волі у певної категорії громадян об’єднатися навколо соціальних питань, то про яке об’єднання можна говорити щодо суспільних чи державних інтересів. Цей люд приречений назавжди жити у гімні і харчуватися виключно об’їдками.

    ВідповістиВидалити
  13. да правду кажут нема на вкрайіні козаків вивились

    ВідповістиВидалити
  14. Как показалось Спилке "Чернобыль-86" название "2-й съезд участников ЛПА на ЧАЭС" оказалась не слишком ярким, поэтому было решено назвать организованное мероприятие "Великий хурал ликвидаторов".

    ВідповістиВидалити
  15. Более подходит не Великий Хурал, а ЗВсеобщее зборище Колядинской Кодлы или Кодлы Колядина.

    ВідповістиВидалити
  16. Чернобыльцы!
    ОПОМНИТЕСЬ! Хватит гадить друг другу Достаточно ТРУСОНЮХА который всех продолжает поливать болотом!
    Это организация А Колядина и они провели СВОЕ мероприятие, а чтоб было больше народу в Киеве назвали сьездом! Закрытый СЬЕЗД А Колядина и колядников
    Славик

    ВідповістиВидалити