Про соціальний захист чорнобильця

Мій син чорнобилець. Часто хворіє, одержує на харчування 150 грн. Чи може він одержувати більше?
(Софія Попко, Дніпропетровськ)

Шановна Софіє Олександрівно, ваш син перебуває на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення Ленінської районної у м. Дніпропетровську ради, як учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, віднесений до категорії 2.

Відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» одержує всі передбачені законом пільги і компенсації вчасно та в повному обсязі:

Відповідно до ст. 21 вищезазначеного закону має право на медичне забезпечення:

- на безплатне придбання ліків за рецептами лікарів в аптеці №349 розташованій за адресою: пр. Героїв, 22а,

- щорічне медичне обслуговування та лікування в спеціалізованому відділені Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім.І. І. Мечникова,

- безплатне позачергове зубопротезування в стоматологічному відділені Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І. І. Мечникова,

- щорічне безплатне одержання санаторно-курортної путівки або одержання компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування в райуправлінні.

У разі необхідності вирішення питань соціального захисту, як учаснику ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Попку В. І. рекомендовано звертатися до райуправління.

Крім того, ви можете надати до районного управління необхідний пакет документів для надання матеріальної допомоги за рахунок коштів районного або міського бюджету.

Валентина Сливна, заступник директора департаменту соціального захисту населення




Немає коментарів:

Дописати коментар