Що хотів сказати голова Харківської ОО "Союз Чорнобиль України"?

Вчора ми розташували копію листа голови Харківської обласної організації "Союз Чорнобиль України" Анатолія Вінника у якому він закликає Президента ВГОІ "Союз Чорнобиль України" пана Юрія Андрєєва взяти під "патронат" проведення акції протесту, яка намічена на 17 квітня.

Ми вже не будемо задаватися запитанням - ким ця акція протесту запланована і для якої мети вона проводиться?

Загальновідомо одне - 17 квітня у Верховній Раді України проводяться парламентські слухання з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи. Проте, загальновідомо й інше - проводяться ці слухання в українському парламенті із року в рік, але окрім багатослів'я вони, у кращому випадку, нічим добрим для чорнобильців не завершуються.

Більше того, як показує практика останніх років - заслухавши виступи представників чорнобильської громадськості, наші парламентарі вдаються до того, що суттєво обмежують на законодавчому рівні уже існуючі соціальні права чорнобильців.

Власне, ми не ставимо зараз завдання робити якийсь аналіз з приводу доцільності або недоцільності проведення незрозуміло ким запланованої акції протесту у день парламентських слухань. Сьогодні достеменно відомо інше - на 3 квітня вже запланована акція протесту чорнобильських організацій, які потребують не лише підтримки у своїх діях, але й демонстрації, у першу чергу владі, солідарності самих чорнобильців у тому, що пропозиції, які були реалізовані з подачі центрального керівництва "Союз Чорнобиль України" у питанні пенсійного забезпечення частини чорнобильців - виявилися хибними та антисоціальними.

Багато хто у чорнобильському середовищі говорить про те, що нібито у "Союз Чорнобиль України" існує якась частина керівників обласних організацій, яка не поділяє думок і підходів у вирішенні питань чорнобильців керівником цієї організації Юрієм Андрєєвим і, вони, ці керівники, знаходяться до Андрєєва у "жорсткій" опозиції, що, врешті-решт,  може призвести до його відсторонення від посади.

Щодо відсторонення, то тут, мабуть, трохи перебільшують, оскільки події у с. Пухівка восени 2011 року продемонстрували, що корисливість, підлабузництво та рабська психологія нікуди не ділася і ці вади надовго і дуже глибоко засіли у мізках і кістках багатьох наших співвітчизників.

Зрештою, ще донедавна не покидала надія на те, що ось-ось з’явиться консолідована чорнобильська громадська сила, яка врешті-решт зможе довести владі, що проблеми пенсійного забезпечення чорнобильців лежать саме у площині чіткого і безумовного виконання Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи". І таку надію подали харківські чорнобильські організації, підписавши відкрите звернення до високопосадовців та чорнобильців.

Проте, як виявилося на повірку – це все-таки залишається лише далекою перспективою і надією.

Тому, не варто розраховувати частині громадських організацій чорнобильців, які запланували проведення акції протесту на 3 квітня у Києві, на підтримку  представників "Союз Чорнобиль України", оскільки у останніх, як виявляється - "своя свадьба" та інші пріоритети.

Зрештою, сьогодні на пошту "Чорнобильського Прес-Експресу" надійшло чергове повідомлення голови Харківської ОО "Союз Чорнобиль України" Анатолія Вінника та додано файли, які пропонуємо для вашої уваги.

Що саме хотів сказати цим голова Харківської ОО "Союз Чорнобиль України" - залишається лише гадати?

"Сегодня, 28.03 прошло заседание Совета ХОО "СЧУ" Харьковской области, на котором было принято решение. Отсылаю это решение к Вам. В дополнение представляю открытое обращение общественных организаций чернобыльцев Харьковщины, которое было принято еще 12.03 и не опубликовано одним из подписантов (по неизвестной причине) на своем сайте, я имею ввиду сайт ВОВЧ. Представляю Вам документ в полном объеме.Просьба, эту информацию разместить на сайте_если конечно Вы посчитаете это необходимым. При голосовании присутствовал председатель Харьковской организации ВОВЧ Билаенко В.. При голосовании он поддержал это решение-проголосовал "за".

С уважением, Винник А.И."





5 коментарів:

  1. Ну во-первых Харьковская организация это еще не вся Украина! Во-вторых то, что подписали руководители не значит поддержку со стороны чернобыльцев области! И последнее, что этот клоун Винник рядится в форму? На каком фронте он воевал, что обвесился бряцалками как корейский маршал? Кто присвоил ему звание генерала? Акция состоится 3 апреля, при любой погоде! Все на акцию! Мы победим!

    ВідповістиВидалити
  2. хренов генерал по указанию иуды расрывает пикет 3апреля чтоб не получился масовым не выйдет подлабузник

    ВідповістиВидалити
  3. Прям питух гамбурзький ,какойто а не хенераль

    ВідповістиВидалити
  4. ГЕНЕРАЛОВ ПРОШЛЫХ НЕ БЫВАЕТ.ЭТО ТАКОЙ ЖЕ И НИЧЕМ НЕ ОТЛИЧАЕТСЯ ОТ ДРУГИХ.ВСПОМИНАЕТСЯ РОБКОЕ И НЕУВЕРЕННОЕ МЫЧАНИЕ ВИНИКА НЕДАВНО В КИЕВЕ НА КОНФЕРЕНЦИИ У АНДРЕЕВА.ТОГДА НЕПОНЯТНО БЫЛО СМОТРЕТЬ - КТО ГЕНЕРАЛ КТО БЫВШИЙ КОМСОМОЛЕЦ .ВЫВОД ОДИН И ДЕРКАЧ С ДОНЕЦКА ПРАВИЛЬНО ГОВОРИТ - ВЛАСТЬ С ПОМОЩЬЮ ТАКИХ ГЕНЕРАЛОВ ДЕЛАЕТ ВСЁ ВОЗМОЖНОЕ ЧТОБЫ НЕ ДАТЬ ЧЕРНОБЫЛЬЦАМ ,ДА И ПРОСТО ГРАЖДАНСКОМУ ОБЩЕСТВУ САМООРГАНИЗОВАТЬСЯ И ТАГДА НИКТО И НИКАКИМИ ПЕЧАТЯМИ НИКОГО НЕ ОСТАНОВИТ.

    ВідповістиВидалити
  5. НАРОДЕ МІЙ , НЕ БУДЬ РАБОМ !!! ...... РАБІВ ДО РАЮ НЕ ПУСКАЮТЬ !!!

    ВідповістиВидалити