Пільги для чорнобильців залишаються до 1 червня, - Яценюк

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що український уряд пішов шляхом оптимізації соціальних виплат, а не їх урізанням. 

Про це він сказав сьогодні під час прес-конференції.

"Соцдопомогу мають отримувати ті, хто її потребує. А ті, хто витягує гроші з кишені малозабезпеченої людини, хто її незаконно отримує, не буде її отримувати. Ми залишили стипендії. Ми не пішли на підвищення пенсійного віку, залишили харчування для дітей 1-4 класів. Залишили усі чинні норми щодо роботи позашкільної та понаднормової роботи вчителів, яка оплачується відповідно до закону", - зазначив Яценюк.

За його словами, уряд передбачив усі норми соцстандартів, які необхідні, щоб малозабезпечена людина почувала себе у цих складних умовах так, як в поточному році.

"Пільги для чорнобильців та афганців та щодо пільгового проїзду, то він залишається до 1 червня. Далі він залишається для дітей-сиріт, для інвалідів, та дітей, позбавлених батьківського піклування та учасників АТО. Нам треба переходити до монетизації та адресності всіх соціальних пільг і субсидій", - сказав він.

Прем'єр-міністр наголосив, що вдалося виконати низку важливих завдань щодо оподаткування великого бізнесу, закриття податкових ям, легалізації заробітних плат.

"Ми заборонили всі перевірки для малого і середнього бізнесу на два роки", - зазначив він.

Яценюк додав, що уряд вдвічі скоротив всі інспекції з контролю та прийняв збалансований бюджет.

Як повідомляв iPress.ua, лідер фракції Блоку Петра Порошенка Юрій Луценко розповів, що депутати після того, як проголосують за законопроекти, повинні дочекатися, доки Мінфін перерахує бюджет.

Нагадаємо, 9 грудня прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк анонсував оптимізацію соціальних виплат, представляючи програму діяльності Кабінету Міністрів.

Сьогодні він пообіцяв українцям ринкові тарифи на комунальні послуги і газ.


2 коментарі:

  1. Выб лучше эти льготы на транспорт отменили и добавили пенсии минималки. А то неизвесно в какой карман эти деньги уходят.......

    ВідповістиВидалити
  2. налог на песии ; если пенсия 3800-3654=146 15% на 146 или 3800?

    ВідповістиВидалити