Пропозиції щодо фінансування у 2015 році бюджетних програм, пов’язаних з соціальним захистом громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи

Вих.№ 452
від 05.11. 2014р.
Прем’єр-міністру України
Яценюку А.П.

Копія:Міністру соціальної політики України
Денисовій Л.Л.
                                           
 
«Пропозиції щодо фінансування у 2015 році бюджетних програм,
пов’язаних з соціальним захистом громадян, постраждалих внаслідок
 Чорнобильської катастрофи»

Шановний Арсенію Петровичу !

Засвідчуємо повагу та звертаємося  до Вас з проханням врахувати при підготовці проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» наступні пропозиції:

1.Збільшити видатки на фінансування бюджетної програми «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», КПКВ 2501200, передбачивши:
-відновлення державної бюджетної програми «Будівництво житла для інвалідів Чорнобиля та переселенців» ( у сумі 120 000 тис. грн.);

-додаткове фінансування бюджетної програми «Виплата щомісячної грошової допомоги у зв’язку з обмеженням споживання продуктів харчування  місцевого виробництва та компенсація за пільгове забезпечення продуктами харчування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» з урахуванням реальної вартості медичної норми необхідного набору продуктів харчування.

2. Збільшити не менше, ніж у 2 рази, фінансування бюджетної програми «Комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», КПКВ 2501460 (з 46 167,5 тис. грн. до 92 330 тис. грн.).

3. Передбачити додаткове фінансування Пенсійного Фонду України в обсязі 1 млрд. грн. з метою реалізації досягнутих домовленостей представників громадських організацій  і Кабінету Міністрів України щодо поліпшення пенсійного забезпечення інвалідів та деяких інших категорій чорнобильців, про що йшлося у листі до Вас вих. № 399 від 04.09.2014р.;

4. Змінити діючу систему санаторно-курортного лікування чорнобильців, зокрема, передати ці функції до обласних державних адміністрацій з метою більш ефективного використання існуючих, у тому числі місцевих, санаторно-курортних закладів;

5. Збільшити на 2 млрд. грн. фінансування програми «Забезпечення виконання рішень суду, що гарантовані державою», КПКВ 3504040, з метою розпочати поетапне виконання рішень судів за позовами інвалідів – чорнобильців.

6. Фінансування решти чорнобильських програм просимо передбачити на рівні, не нижчому від показників поточного року.

Зазначені питання є життєво важливими для чорнобильців,  тому просимо врахувати наші пропозиції при підготовці проекту Державного бюджету України на 2015 рік.

З повагою,
Президент
ВГОІ «Союз Чорнобиль України»                                  Березін В.О.


Немає коментарів:

Дописати коментар