Мінсоцполітики відповіло на звернення ВГОІ "Союз Чорнобиль України"

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ 
(Мінсоцполітики)

Комітет Верховної Ради України 
з питань екологічної політики,
природокористування та ліквідації 
наслідків Чорнобильської катастрофи

Кабінет Міністрів України

Всеукраїнська громадська організація 
інвалідів "Союз Чорнобиль України"

Про розгляд звернення  

Міністерство соціальної політики України на виконання доручення Віце-прем'єр-міністра України - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В. Гройсмана від 13.08.2014 № 26273/2/1-14 розглянуло звернення Всеукраїнської громадської організації інвалідів „Союз Чорнобиль України", яке надійшло із Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, та повідомляє.

Щодо проведення високовартісних операцій та лікування чорнобильців з Донецької та Луганської областей.

Державним бюджетом на 2014 рік Мінсоцполітики за бюджетною програмою 2501460 „Комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" передбачено 46,2 млн. гривень.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.05.2014 № 134 „Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для комплексного медико-санітарного забезпечення та лікування онкологічних захворювань'із застосуванням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", Мінсоцполітики спрямовує бюджетні кошти органам соціального захисту населення для придбання лікарських засобів, виробів медичного призначення, лабораторних реактивів для стаціонарних спеціалізованих закладів охорони здоров'я, що надають медичну допомогу громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Постановою Кабінету Міністрів України від 04.10.1996 № 1218 затверджено перелік спеціалізованих медичних закладів, які забезпечують лікування осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, і яких на сьогодні налічується тридцять сім закладів на всій території України.

Разом з тим Міністерство охорони здоров'я повідомило, що підготовлено лист до Департаментів та Управлінь охорони здоров'я обласних та Київської міської державних адміністрацій щодо організації лікування постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи з Донецької та Луганської областей.

Щодо санаторно-курортного лікування постраждалих громадян.

Оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи у 2014 році здійснюється відповідно до чинного законодавства, в межах бюджетних призначень за відповідним напрямком бюджетної програми „Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".

На сьогоднішній день проведено торги на закупівлю послуг санаторно-курортного лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та заключено угоди з 36-ти санаторно-курортними закладами.

З 01 серпня 2014 року розпочато оздоровчу кампанію для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, у тому числі потерпілих дітей.

Відповідно до п. 15 Порядку організації оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.03.2013 № 261, постраждала особа, яка перебуває на обліку для забезпечення путівкою, та один із батьків потерпілої дитини, яка перебуває на зазначеному обліку, або особа, яка їх замінює, мають право вільно обирати санаторно-курортний заклад відповідного профілю лікування чи заклад відпочинку, що має ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики.

В зв'язку з цим, для Луганської та Донецької областей було виділено відповідно 440 та 892 путівки для всіх категорій громадян постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, що в середньому складає 70 % від заяв, поданих під час здійснення вільного, вибору санаторно-курортного закладу серед закладів -переможців процедури закупівлі послуг санаторно-курортного лікування в 2014 році з урахуванням профілю захворювання.
Здійснення запропонованих організацією інших заходів стосовно вивезення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, із зони бойових дій за рахунок зазначеної програми не передбачено чинним законодавством.

Щодо забезпечення супроводу законопроекту реєстр. № 3809 від 20.12.2013.

Щодо проекту Закону України „Про внесення змін до Закону України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо посилення соціального захисту деяких категорій постраждалих громадян (реєстр. № 3809 від 20.12.2013), внесеного на розгляд Верховної Ради України народним . депутатом України Атрошенком В.А., повідомляємо, що Мінсоцполітики підтримує даний законопроект, оскільки прийняття закону спростить процедуру отримання членами сімей, які втратили годувальника, пільг та компенсацій, передбачених Законом України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".

Щодо створення спеціального органу для вирішення проблем соціального захисту постраждалих на території Донецької і Луганської областей.

При Мінсоцполітики створено Управління організації соціального захисту постраждалих внаслідок надзвичайних ситуацій.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11.06.2014 № 588-р на Державну службу з надзвичайних ситуацій покладено завдання щодо координації та необхідної взаємодії з центральними та місцевими органами виконавчої влади з питань розміщення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

Крім того, при -територіальних підрозділах Державної служби з надзвичайних ситуацій створено регіональні штаби для соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. До роботи регіональних штабів залучені працівники центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, які надають допомогу внутрішньо переміщеним особам у межах своєї компетенції.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.07.2014 № 297 утворено Державну службу України з питань Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та тимчасово переміщених осіб.

Перший заступник Міністра                                                             В. Мущинін

2 коментарі:

  1. Что вы хернёй занимаетесь. ВЕРНИТЕ ЛЮДЯМ ПЕНСИИ.......

    ВідповістиВидалити
  2. ЭТО ТОЧНО. НУ ЧЕГО ВОТ ПЕРВЫЕ ЛАСТОЧКИ ИНВАЛИДЫ АТО НАЧНУТ ШЕВЕЛИТСЯ ТО БУДЕТ ИЩЁ МАЙДАН. ЭТО СЛОВА ПЕТРА ПОРОШЕНКО.

    ВідповістиВидалити