Пільги для чорнобильців залишаються до 1 червня, - Яценюк

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що український уряд пішов шляхом оптимізації соціальних виплат, а не їх урізанням. 

Про це він сказав сьогодні під час прес-конференції.

"Соцдопомогу мають отримувати ті, хто її потребує. А ті, хто витягує гроші з кишені малозабезпеченої людини, хто її незаконно отримує, не буде її отримувати. Ми залишили стипендії. Ми не пішли на підвищення пенсійного віку, залишили харчування для дітей 1-4 класів. Залишили усі чинні норми щодо роботи позашкільної та понаднормової роботи вчителів, яка оплачується відповідно до закону", - зазначив Яценюк.

За його словами, уряд передбачив усі норми соцстандартів, які необхідні, щоб малозабезпечена людина почувала себе у цих складних умовах так, як в поточному році.

Пенсии свыше 3654 гривен обложили налогом в 15%

Как будем жить в новом году?

Много цифр, много домыслов, и мало конкретики.

Но все же, мы попытались проанализировать государственную смету военного времени.

Сегодня к вечеру на сайте Верховной Рады появился только проект документа и минимум конкретики.

"Это бюджет слепой не только для парламента, но и для общества. Люди не знают, что их ждет. Во многом налоговые нагрузки оно ложится на местные общины, на местное самоуправление. Это будет регулироваться вручную", - заявил политолог Вадим Карасев.

Что известно. Расходы страны запланировали на уровне 527 миллиардов гривен. Доходы - 475 миллиардов.

Арсеній Яценюк: "Ухвалений закон №1577 - це перший крок на шляху до адресності та монетизації пільг"

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін і визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» (№1577). «Це предмет доволі складного компромісу - перший етап оптимізації пільг», - сказав, представляючи законопроект в Парламенті Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк повідомив, що цим законом чисельність Генеральної прокуратури України в 2015 році скорочується з 20 до 15 тисяч.

Окрім того, скасовується вихідна допомога при виході на пенсію прокурорам, «а при звільненні з прокуратури отримують допомогу, як і всі інші працівники на державній службі».

Передбачено також скорочення чисельності працівників органів внутрішніх справ на 20 тисяч - з 172 до 152 тисяч.

Чи виплатять нарешті чорнобильцям заборгованості за рішеннями судів, боржником за якими є Пенсійний фонд?

Актуальною темою в наш час є виконання рішень судів, боржником за якими є Пенсійний фонд України, щодо стягнення заборгованості по компенсаційним виплатам на користь пенсіонерів, які проживають та/або працюють на території радіоактивного забруднення відповідно до Закону України від 28.02.1991 року №796-ХІІ “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” (надалі – Закон України №796).

Відповідно положеннями статті 63 вищенаведеного Закону України №796 визначено, що фінансове забезпечення державних соціальних гарантій, передбачених цим Законом, здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України.

Виплата цих надбавок, підвищень, пенсій, доплат, проводиться органами Пенсійного фонду України з виділених бюджетних асигнувань для виплати пенсій у розмірах, визначених Державним бюджетом України на відповідний рік.

Пільги для чорнобильців четвертої зони скасують

У парламенті фракції коаліції домовились скасувати пільги для постаждалих від аварії на Чорнобильській атомній електростанції, які живуть у четвертій зоні. Про це на Facebook повідомив лідер РПЛ Олег Ляшко.

За словами Ляшка, рада коаліції погодила:

– надавати пільги по опаленню працівникам сільських закладів освіти, охорони здо
ров'я і культури тільки у випадку, якщо їх доходи не перевищують прожитковий мінімум,

Скандальний законопроект про скасування пільг відправлено на доопрацювання

Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко під час пленарного засідання Верховної Ради звернувся до нардепів з проханням проголосувати за відправку на доопрацювання закону №1577 «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України».

«Непідтримка цього законопроекту практично нівелює будь-які розмови, консультації та обговорення щодо проекту держбюджету на 2015 рік. Немає цього закону - немає і бюджету ... Наша пропозиція ... для правлячої коаліції - проголосуйте за відправку на доопрацювання цього законопроекту до завтрашнього дня. Дайте 226 голосів », сказав Кириленко.

У підсумку депутати погодилися відправити законопроект на доопрацювання, віддавши «за» 257 голосів.

Максимальний удар по чорнобильцях

Максимальний удар по чорнобильцях: Кабмін хоче скасувати безкоштовний проїзд для них, поділ чорнобильських зон і забрати компенсації

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді скасувати безкоштовний проїзд в громадському транспорті громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, та учасників бойових дій, говориться в законопроекті №1577, який зареєстрований в Раді 22 грудня.

Відповідну норму пропонується виключити із закону “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”.

Мінімальна зарплата: світові стандарти і українські реалії

Немає нічого дивного, що українська «мінімалка» наближається до африканського рівня. Адже гроші, як і енергія, нікуди не зникають самі по собі, а мають властивість перетікати з одних кишень в інші. І якщо їх дуже багато в одних, то буде мало в інших громадян. Приклад України – підтвердження цієї простої істини.

Одним із найголовніших видів соціальних гарантій, які діють у світі, є мінімальний розмір заробітної плати. Попри універсальність характеру та наявність міжнародного правового регулювання, цей важливий індикатор життєвого рівня населення не завжди забезпечує його реальні потреби. У понад 50% країн мінімальна зарплата радше є межею фізіологічного виживання людини, а не точкою відтворення робочої сили та гідних умов існування. Тому наявність у багатьох конституціях нині популярної тези про соціальну державу є фікцією, яка не витримує випробування розміром мінімальної зарплати.

Мінсоцполітики підтримує ідею позбавити чорнобильців ряду пільг

На початку грудня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про необхідність прийняття надзвичайно жорсткого бюджету на 2015 рік

Міністерство соціальної політики України підтримує передбачене проектом Державного бюджету на 2015 рік скорочення пільг для чорнобильців, повідомив глава міністерства Павло Розенко. Про це пише УНІАН.

Як передає УНІАН, за словами Розенка, "ми зі свого боку це рішення Кабінету міністрів підтримуємо... Майже через 30 років після цієї страшної трагедії (аварії на Чорнобильській АЕС - УНІАН) не можна давати 4-й рівень радіологічної небезпеки селу Конча-Заспа або Козин".

Проект бюджету на 2015 рік, представлений на розгляд Верховної Ради у вівторок, 23 грудня, передбачає припинення фінансування з державного бюджету виплат допомоги з тимчасової втрати працездатності Фондом соціального страхування.

Закон України Про Державний бюджет України на 2015 рік

Проект Закону (доопрацьований) 22.12.2014

ПРОЕКТ

Вноситься 
Кабінетом Міністрів України
А. ЯЦЕНЮК
“     ”                     2014 р.

Закон України
Про Державний бюджет України на 2015 рік

Стаття 1. Визначити на 2015 рік:

доходи Державного бюджету України у сумі 475.239.544,4 тис. гривень, у тому числі доходи загального фонду Державного бюджету України - у сумі 452.771.253,8 тис. гривень та доходи спеціального фонду Державного бюджету України - у сумі 22.468.290,6 тис. гривень, згідно з додатком № 1 до цього Закону;

Подарунки від Кабміну

На веб-сайті ВГОІ "Союз Чорнобиль України" розташовано порівняльну таблицю до проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законів України та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України"

Порівняльну таблицю дивіться нижче


Інтерв'ю Міністра соціальної політики Павла Розенка для "Економічної правди"

Міністр соцполітики Павло Розенко: Саме цей уряд проведе складні реформи

В коридоре на этаже министра социальной политики - настоящий иконостас. На бледной стене с плохой штукатуркой висит коллекция портретов бывших министров социальной политики и труда различных времен. Фотографии демонстрируют, сколько чиновников занимались "социалкой" с 1917-го года. Это десятки персонажей.

На стене  и пустое место. Там вбит гвоздь, на котором через несколько лет, а может месяцев, появится портрет Павла Розенко.

На должность министра соцполитики его назначили неделю тому назад. В день голосования за состав Кабмина десятки респондентов Розенко получили в ответ на поздравления грустный "смайл". И это неудивительно.

14 грудня-День вшанування ліквідаторів

УКРАЇНА ВШАНОВУВАЛА ЛІКВІДАТОРІВ АВАРІЇЇ НА ЧАЕС

Глава держави вшанував пам’ять героїв-чорнобильців

Президент України Петро Порошенко у День ліквідатора аварії на ЧАЕС ушанував пам’ять героїв-чорнобильців. Про це повідомляє "5 канал".

Зранку він поклав квіти до пам’ятного знака "Воїнам Чорнобиля" та меморіального кургану "Героям Чорнобиля".

Разом з главою держави у церемонії взяли участь міський голова Києва Віталій Кличко, голова Київської ОДА Володимир Шандра, представники уряду, парламенту, духовенства та громадськості. Вони вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання.

Водночас прем'єр Арсеній Яценюк у зверненні, розміщеному на урядовому порталі, наголосив: подвиг ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, які врятували планету від наслідків техногенної катастрофи, пам’ятатимуть завжди.

Звернення Президента у зв'язку з Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Відбулося засідання Консультативної ради

11 грудня 2014 року Міністерство соціальної політики до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС за участю представників громадських організацій у Національному  музеї «Чорнобиль» провело розширене засідання Консультативної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

У заході  взяли участь заступник Міністра соціальної політики Валерій Ярошенко та директор департаменту соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи Сергій Подорожній.  

«14 грудня оголошено Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС, який ми відзначаємо кожного року», - зазначила заступник генерального директора Національного музею «Чорнобиль» з наукової роботи Ганна Королівська.

Кабмін планує радикально скоротити витрати, зокрема, на пенсіонерів, бюджетників і чорнобильців

Уряд планує радикально скоротити витрати в багатьох сферах, у тому числі на пенсіонерів, ліквідаторів-чорнобильців, студентів, сім’ї загиблих правоохоронців. Копії відповідних документів опублікував на своєму сайті журналіст Анатолій Шарій, а міністр соцполітики Павло Розенко підтвердив їх справжність.

«Кабмін передає привіт не тільки пенсіонерам, а й військовослужбовцям, і «чорнобильцям», і хворим на гіпертонію, і просто хворим, які знаходяться на лікуванні. Всім привіт від Кабміну», – коментує Шарій, пишуть «Вести».

Згідно з викладеними в Інтернет документами, планується, наприклад, скоротити число нардепів до 150 чоловік; скоротити термін навчання в середніх школах до 9 років; замінити пільговий проїзд у громадському транспорті для пенсіонерів адресною допомогою; призупинити індексацію пенсій до стабілізації економіки України; скасувати грошові компенсації військовим за належне їм житло, і багато іншого.

Резолюція конференції учасників ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС (ПРОЕКТ)

ПРОЕКТ


РЕЗОЛЮЦІЯ
КОНФЕРЕНЦІЇ УЧАСНИКІВ ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ
КАТАСТРОФИ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС

03 грудня 2014 року                                                           м. Вишгород.

Представники чорнобильських громадських організацій та ініціативних груп учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які переймаються соціальним захистом інвалідів-учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, обговоривши стан справ із захисту потерпілих ліквідаторів катастрофи на Чорнобильській АЕС, заявляємо:

У квітні цього року виповнилися 26-ті роковини Чорнобильської катастрофи, на подолання якої, в 1986-90 роках, більшість ліквідаторів направлялася за наказом ДЕРЖАВИ на роботу в зону відчуження під дією високого рівня іонізуючого випромінювання.