Максимальний удар по чорнобильцях

Максимальний удар по чорнобильцях: Кабмін хоче скасувати безкоштовний проїзд для них, поділ чорнобильських зон і забрати компенсації

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді скасувати безкоштовний проїзд в громадському транспорті громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, та учасників бойових дій, говориться в законопроекті №1577, який зареєстрований в Раді 22 грудня.

Відповідну норму пропонується виключити із закону “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”.

Також уряд пропонує скасувати право безкоштовного проїзду і право на 50% знижку на квитки один раз на рік (учасників бойових дій раз на два роки) до будь-якого населеного пункту України і назад автомобільним або повітряним, залізничним або водним транспортом з правом першочергового придбання квитків.

Дане право і право безкоштовного проїзду в громадському транспорті пропонується скасувати також для ветеранів праці, жертв нацистських переслідувань, дітей війни та реабілітованих жертв політичних репресій.

Законопроект передбачає скасування права на вступ у вищі та професійно-технічні навчальні заклади поза конкурсом.

Уряд пропонує скасувати пільги на санаторно-курортне лікування чорнобильців та їх сімей.

Крім того, Кабмін пропонує скасувати поділ прилеглих до місця Чорнобильської катастрофи територій на зони і компенсації для громадян, які на них проживають.

Чорнобильці, які мають право і на передбачені іншими законами пільги, мають право користуватися лише пільгами згідно з одним із законів за своїм вибором.

На даний момент чорнобильці мають право суміщати пільги, передбачені різними законами.

Нагадаємо, Кабмін пропонує Раді скасувати фінансування пільгового проїзду за рахунок субвенцій з державного бюджету в 2015 році.

6,1 тис. учасників антитерористичної операції (АТО) отримали статус учасника бойових дій станом на вівторок, 23 грудня.

За матеріалами Українські Новини

7 коментарів:

  1. Оце клас березін і болтенков позвуть на акцію бігом збирайтесь в них максималки вони вас придурків зібрали щоб ви відстояли ім пенсіі пенсіі вони даже вимоги не висували про виконання рішень суду так що тупорилі допомагайте своім шефам голова СЧУ монтерей

    ВідповістиВидалити
  2. ой, ой после такого удара чернобыльцы вымрут! нет? ну и чего тогда дебилоидам трандеть и гундеть!

    ВідповістиВидалити
  3. харош принцип у этого кролика идем в европу почему не пишет как там пенсионеры живут они катаються повсему миру а наших только на кладбища катают да и там уже платим во реформы им 1300 ипусть жируют

    ВідповістиВидалити
  4. харош принцип у этого кролика идем в европу почему не пишет как там пенсионеры живут они катаються повсему миру а наших только на кладбища катают да и там уже платим во реформы им 1300 ипусть жируют

    ВідповістиВидалити
  5. А що це я не чую знову 6-8-10 , де це наша Рать пропала, коментарів із кожним місяцем все менше та менше. По оздоровленню навіть в цю кризу не витребувано путівок 43 відсотки, місцеві оздоровчі заклади в деяких областях абсоютно не використовувались понад 10 років, помилки розрахунку пенсії навіть по постанові 1210 по сьогоднішній час не усунуті, УПтаСЗН, пенсійні контори свої позиції(шахраські, інакше їх не назвеш) продовжуть практикувати по живому.Я вважаю на 2015 р. нехай буде по бідному, але прозорість,чесність а не шахрайство на державному рівні повино бути дотримано.Не все буде так погано, єдине,що це все повязано із часом.

    ВідповістиВидалити
  6. пусть отдадут нам свои депутатские зарплаты и забирают все льготы а то так за 20 лет награбили присвоили заводы фабрики дай им еще и зарплату 15 тысяч а на 1200 и пусть проживет яценюк со своей сворой собак

    ВідповістиВидалити
  7. ответ Анониму в 14/56 от 27 декабря!
    Сиди оболтус дома и пиши анонимки!"
    На большее ты не способен!
    Депутат тебе отдаст комбинацию из 3-х пальцев в виде ДУЛИ!!!!
    ,Быдло где Вы были все года дома сидел и строчил ананимки???
    3ТАК ВСЕМ ПЕРЕСЕЛЕНЦАМ И НАДО ЖАЛКО ЛИКВИДАТОРОАВАВРИИ!

    ВідповістиВидалити