Відбулося засідання Консультативної ради

11 грудня 2014 року Міністерство соціальної політики до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС за участю представників громадських організацій у Національному  музеї «Чорнобиль» провело розширене засідання Консультативної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

У заході  взяли участь заступник Міністра соціальної політики Валерій Ярошенко та директор департаменту соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи Сергій Подорожній.  

«14 грудня оголошено Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС, який ми відзначаємо кожного року», - зазначила заступник генерального директора Національного музею «Чорнобиль» з наукової роботи Ганна Королівська.

Вона нагадала присутнім, що майже 2,1 млн. осіб вважаються сьогодні постраждалими від вибуху на Чорнобильській АЕС, 10% територій зазнали  радіаційного ураження, а наслідки катастрофи продовжують переслідувати наше населення у вигляді тих чи інших хвороб.

Директор департаменту соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи Мінсоцполітики Сергій Подорожній повідомив, що протягом 2014 року  вже відбулось п’ять засідань Консультативної ради, на яких розглядались питання соціального захисту чорнобильців, пенсійного забезпечення; санаторно-курортного лікування; проведення тендерних закупівель; харчування дітей; підготовки заходів з нагоди відзначення 30-річниці Чорнобильської трагедій тощо.

Підбиваючи підсумки, заступник Міністра наголосив, що із року в рік, ми повертаємо свою пам'ять до незабутніх трагічних подій, щоб ще раз замислитись над тим, які ризики може приховувати для людства технічний прогрес; як унеможливити фактор помилок у такій чутливій для людства сфері як користування ядерною енергетикою; як захистити майбутнє наших дітей та онуків від загрози стати жертвами невидимого ворогу.

Валерій Ярошенко звернувся до учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС від імені Міністра соціальної політики Павла Розенка з побажаннями  здоров’я, щастя, достатку, добра і злагоди та мирного неба над українською землею!

ПРЕС-СЛУЖБА 
МІНІСТЕРСТВА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ 

Немає коментарів:

Дописати коментар