Ті, хто переміг Чорнобиль, помруть від "реформ" Яценюка...

Ті, хто переміг Чорнобиль, помруть від "реформ" Яценюка...

Відповідно до Положення про Міністерство соціальної політики, одним із головних завдань цього міністерства є формування та реалізація політики у сфері соціального ЗАХИСТУ громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Як же виконує це основне своє завдання Мінсоцполітики сьогодні?

Адже громадяни, які постраждали в результаті атомної катастрофи, і ті герої-ліквідатори, які у 1986 не стали дезертирами, не сховалися від виконання службового обов'язку і ціною життя і здоров'я замурували атом, виселили тисячі людей і ,зрештою, реально врятували світ, ставши інвалідами, – вони ЩЕ, на диво, існують. Вони майже усі лежачі, у них прогресують онкозахворювання та інші НЕВИЛІКОВНІ хвороби.

А чи здійснюється відносно них "політика у сфері соціального захисту" і як саме? Ставимо наголос на слово "ЗАХИСТ"!

Давайте перевіримо.


Ось копія листа Мінсоцполітики, надісланого до обласних державних адміністрацій, цим листом "надається право вибору" ДОБРОВІЛЬНО (це ж як демократично!) інвалідам-ліквідаторам відмовитися від певних пільг, і письмово підтвердити своє бажання(!!!) відмовитись: або від 300 гривень чорнобильських, або від більшої пільги по оплаті за комунальні послуги.

Втім, якщо хтось із інвалідів і не побажає відмовлятися, або не зможе причвалати на милицях до собезу, щоб "добровільно" відмовитися від пільг, його позбавлять їх і без нього, просто за правом першочергової пільги.

Тут хочеться згадати добрим словом і народних обранців, тих, які проголосували за Закон від 28.12.14 №76-VIII "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України", підготовленого кабміном Яценюка, після якого і почалося отаке "реформування", а простіше – геноцид інвалідів, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи!

Цим же законом чиновники зняли собі обмеження по зарплатах, бо, бач, нехватає... Інваліди платитимуть депутатам!!!


Ну, чи не лицемірство це, з ознаками геноциду? Ганьба!!!

От вам і соціальний захист, от вам і реформи по-новому!

Зразу хочу зазначити, що позбавлення інвалідів існуючих пільг і статусу є прямим порушенням Конституції України, де зазначено: Стаття 22. Права і свободи людини і громадянина, закріплені цією Конституцією, не є вичерпними. Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані. При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.

Тож Закон № 76-VIII потрібно терміново відміняти, як антинародний!!!

І це відбудеться, якщо у депутатів та у Президента прокинеться совість...

Ви ще пам'ятаєте, що це таке?

Сергій Саєнко

3 коментарі:

  1. якщо пуля в ногу,то в ногу- бо в голову больно, ІЗ ОБІЦЯНОК " СЕНІ"

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Недавно нам доложили чиновники скольким бойцам АТО присвоили статус "Участник боевых действий".И что Вы себе думаете?Их "кинут",как и Чернобыльцев.100%.

      Видалити
  2. - Батюшка, - я з молоду служив Батьківщині, втративши своє здоров’я, при захисті людства від чорнобильського монстра, та все ж продовжував трудитись, для народу та сім’ї, виростив дітей, виростив сад та побудував там хатинку, був вірним дружині. Тепер став зовсім немічним та не захищеним, чекаю свого кінця...
    Скажіть, батюшка, чи з вірою я жив?
    - З Вірою, сину, з Вірою, лишень ЗАЗРЯ...

    ВідповістиВидалити