"Союз Чорнобиль України" просить зустрічі з Азаровим

Вих.№ 265
від 20.05.2013р.

Прем׳єр-міністрові України
Азарову М.Я.

Шановний Миколо Яновичу!

За дорученням Центральної Ради Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» звертаюсь до Вас з настійливим проханням щодо особистої зустрічі з Вами керівництва нашої громадської організації.

 Необхідність проведення такої зустрічі диктується наступним.

Реалізація положень Меморандуму про взаємодію і співробітництво між Кабінетом Міністрів України та Всеукраїнською громадською організацією інвалідів «Союз Чорнобиль України», підписаного 30 вересня 2011 року, на початковому етапі дозволила вирішити низку надзвичайно гострих проблем соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, що позитивно сприйнято більшістю чорнобильців.

Натомість, останнім часом органи виконавчої влади в односторонньому порядку фактично блокують виконання Меморандуму і Ваших доручень з питань захисту постраждалих.
 Так, за результатами робочої зустрічі з керівниками ВГОІ «Союз Чорнобиль України», яка відбулася рік тому, Вами були дані доручення керівникам міністерств щодо підготовки пропозицій з осучаснення пенсійного забезпечення ліквідаторів за показниками середньої зарплати за 2007 рік, як це зроблено стосовно решти населення.

 Ви дали також доручення щодо підготовки проекту закону  про соціальний захист після досягнення 18 років дітей тих учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, які працювали у 1986-1987 роках на проммайданчику станції, а також дітей осіб, евакуйованих із 10-км зони.

 Ви погодились також щодо необхідності  поліпшення пенсійного забезпечення учасників ліквідації аварії на ЧАЕС ІІ і ІІІ категорій, а також евакуйованих із зони відчуження, які наразі отримують пенсії 900-1200 грн. Жодне із зазначених доручень до цього часу не реалізовано.
 Крім згаданого фактично не фінансується забезпечення постраждалих ліками, не визначено орган влади, відповідальний за реалізацію житлової програми, зривається санаторно-курортне лікування інвалідів, ліквідаторів і дітей.

 За останній рік на адресу Кабінету Міністрів України направлено більше 20 листів, в яких викладено конкретні пропозиції щодо вирішення найгостріших проблем соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. На жодне із зазначених листів ВГОІ «Союз Чорнобиль України» не надано конкретної відповіді і не розпочато предметного діалогу стосовно шляхів подолання наявної соціальної кризи.

Така реакція на наші пропозиції не могла бути розцінена інакше як свідоме нехтування керівниками підпорядкованих Вам органів виконавчої влади вимог Меморандуму щодо співпраці з ВГОІ «Союз Чорнобиль України», узгодження пропозицій стосовно удосконалення нормативно-правової бази з питань захисту постраждалих.

 З урахуванням викладеного наполягаємо на невідкладному проведенні зустрічі з Вами, за результатами якої ми матимемо можливість поінформувати чорнобильську громадськість щодо перспектив розв’язання тих проблем, які сьогодні найбільше хвилюють людей.         
         

З повагою,
Президент
ВГОІ «Союз Чорнобиль України»                                  Андреєв Ю.Б.

13 коментарів:

  1. Это гадёныш со своим осучастнинем...Что он скотина за всех отвечает!

    ВідповістиВидалити
  2. Поговаривают , что водочка подорожает ....... вот "ОНО" и "забеспокоилось" о своей пенсии...... мало наверно платят ..... нужно бы добавить. А тем кому платят минимум , пусть и дальше платят минимум , ведь МЫ водочку не пьем , МЫ же не БОЛЕЕМ . Значит НАМ и минимума хватит !!!..... ПОРА С ЭТИМ Ю.Б. анутым МАРОДЕРОМ ЗАКАНЧИВАТЬ , НАДОЕЛ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! срочник 1986 г.

    ВідповістиВидалити
  3. Ну и пройдоха. не решено по 1 категории. а он уже пиарит 2 3 Сученок. Ну что же нам с ним сделать козлом? он видите хочеит с Азаровым встречи а Яныком не хочешь?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анониму09:27. А чем ты лутше меня(2кат) или ты считаеш что 2 и 3 категорию ликвидаторов радиация не брала и у нас болячек нет опомнись пока не поздно и не позорся герой!!!А то считаеш что необходимо решать вопросы только 1кат а остальные для тебя не люди.

      Видалити
    2. Проснулась 2и3. А где вы раньше были?

      Видалити
    3. Проснулась 2и3. А где вы раньше были?

      Видалити
    4. По ТВ ваши акции смотрели,ждали с мешками.

      Видалити
  4. михаил конотоп21 трав. 2013 р., 14:15:00

    ЮБэ, ну кто эта "бильшисть" которая позитивно восприняла твой долбаный меморандум? в каких процентах к общему количеству постраждавших исчисляется? в глаза смотреть, в глаза!! нахал ты этаковой!

    ВідповістиВидалити
  5. Аноним 15:46, мы не знаем кто ты, когда и где был. Так чего же ты стонешь, чего унижаешь других людей? Читай Закон! Мы ничего другого не требуем от Правительства, как выполнение Закона.Герои? Герои были в ВОВ, которые не требовали кратности, премиальных за спасение человечества. А вы, во что вы сами себя превратили? Пока были молоды ни хрена не нужно было, а теперь с возрастом хотелки выросли?! Андреев мразь, но вы сами чем от него отличаетесь? Только тем, что власти не дано!!! Не приближенные к Императору! У 2 категории спрашивают где они были раньше. Растили детей, работали и жили полноценной жизнью. И слава Богу! Чего вы сейчас заныли и стираете с лица земли законно потерявших здоровье, но из последних сил держащихся за жизнь? К черту Андреева!!! Исполнение Закона для всех категорий пострадавших единственная задача Государства!!!

    ВідповістиВидалити
  6. Да ладно!Закон затронули когда?Уже скоро будет как два года. И,что?Везде пишут пострадало более 2 млн человек,инвалидов 114 тысяч,ликвидаторов 240 тысяч,а какие акции-пшик.Чего вы здесь друг на друга распинаетесь?

    ВідповістиВидалити
  7. Друг друга грызете, а как на акцию приехать задница тяжелая от дивана оторвать не льзя, боитесь Андреева мразь эту разгневат...

    ВідповістиВидалити