Хто вшанує нагородою рядового ліквідатора-героя?!

Нагородження знаком пошани ліквідаторів аварії на ЧАЕС
Адрес відео: https://www.youtube.com/watch?v=NzyFwDfg2aU

Замітка від редакції:

Хто вшанує нагородою рядового ліквідатора-героя?!

Як видно з відеоматеріалу, завтра, 31 березня, в "Українському домі" вшановуватимуть учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, вручаючи 310 особам знаки народної пошани "За громадянський подвиг".

Зрозуміло з цього відео, що знову нагороди дістануться наближеним і "надто шанованим" ліквідаторам, яких до списку "народної пошани" подавала вся та же "громадськість" через обласні державні адміністрації.

Звичайно, що цей захід не є державним, а самі нагороди можна вважати звичайнісінькими бляшанками. Проте, у чергове тисячам учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС доводиться відчувати приниження вже не з боку держави, яка не спромоглася у 30-ті роковини гідно оцінити подвиг ліквідаторів хоч якоюсь нагородою, але вже із боку громадськості. 

Водночас виникає прохання не лише до організаторів подібних заходів, але й тих, хто "заміряв" подвиг ліквідаторів: Шановні! Покажіть той прилад чи міру, якими ви все це заміряєте і міряєте! 

А по-друге, а як бути з тими десятками тисяч ліквідаторів, які не казками з телеекранів розповідають про свої геройства, але просто і скромно, як належить справжнім чоловікам, виконали свій громадянський і конституційний обов'язок, ліквідовуючи аварію на ЧАЕС? Хто  же їх нагородить і вшанує?

Зрештою, про що тут говорити! Мабуть, справжня нагорода, для справжніх ліквідаторів аварії на ЧАЕС, очікуватиме їх виключно на Небесах!

11 коментарів:

  1. Видно нет покупательского спроса на медальку, вот и решили попиарится.

    ВідповістиВидалити
  2. Ярослав Олійник,голова ГО "Прикрпатбат Чорнобиль"30 бер. 2016 р., 19:59:00

    ГО "Прикарпатбат Чорнобиль" також мали пропозицію подати кандидатуру на "народну пошану".Але ми чемно відмовилися. І не тому,що не маємо претендентів. За 48 днів і ночейь відданих боротьбі з наслідками "мирного атому" у буремному 1986-му безпосередньо на ЧАЕС та у всій Чорнобильській зоні заслужених чимало.Та не "бляшанок" потребуємо. Чимало моїх побратимів не отримують навть мінімальної пенсії,багатьом не призначили навіть додаткової пенсії за втрату здоров'я. Отож судимося. Уваги потребуємо від влади.

    ВідповістиВидалити
  3. Иди -ка ты откуда пришла на- подиум! А бляшанки -цяцянки заберите себе! И мир не знав такого унижения, как в Украине относятся к своим спасителям от атома! Позорище!!! Нашли выход- спелись с властью! ГАНЬБА!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А спелись очень давно... причем на всех уровнях... с самого 1986 года помню разнарядки партийные и ПОДБОР представляемых к наградам... ПРОТИВНО ВСЕ ЭТО... За Тридцать Лет изменилось только окружение - ПОКИНУЛИ те кто не требовал ни наград, ни поощрений...Покинули те которых сегодня вспоминаем с легкой грустью...

      Видалити
  4. Цікаво поглянути на тих " 310 бетменів ліквідаторів які спасли світ".
    Скоріше всього всі з зСЧених.
    Ліквідатор травень 86. ХОЯТ.

    ВідповістиВидалити
  5. За 30 лет в Украине участники ЛПА не получили ни одной награды!!!
    Предлагаю наградить всех кто принимал участие в лпа на ЧАЭС, к 30 годовщине до 26.04.2016 года.
    Солдаты и матросы срочной действительной службы, офицеры СА и ВМФ СССР работавшие на лпа ЧАЭС 1986 г. — это воинская доблесть и отвага. Есть ли медали для этих героев в государстве Украина,конечно есть — Медаль «За военную службу Украине».
    Для сотрудников МВД и других силовых структур есть медаль — Медаль «За безупречную службу» (Украина) 1,2,3 степени.
    Для призванных через военкоматы (военная мобилизация) для лпа на ЧАЭС (а проще «партизаны») — Медаль «Защитнику Отчизны».
    Для гражданских ликвидаторов — Медаль «За спасённую жизнь» (за спасение жизней людей всего мира от аварии на ЧАЭС 1986 г.).

    ВідповістиВидалити
  6. Ліквідатор Львів30 бер. 2016 р., 23:31:00

    Щорічно нагороджують тих самих членів СЧУ "За мужність і героїзм виявлені при ліквідації.." Більшість з них навіть реактора не бачили ! А ніхто не згадає сиріт і вдів і онкохворих, бо вони не члени СЧУ. Маразм престарілого керівництва СЧУ. Позор !!!!

    ВідповістиВидалити
  7. Охтирська міська громадська організація
    Всеукраїнської громадської організації інвалідів
    "Союз Чорнобиль України"
    вул. Чкалова, 29-а ,м. Охтирка, Сумська обл., 42706, тел. (05446) 6-13-02, моб: 0950067040, E-mail: chernokhtyrka@ukr.net
    № 6 24 березня 2016 р.



    Начальнику управління
    соціального захисту населення
    Сідельник К.О.


    Про надання інформації


    Рада Охтирської МГО ВГОІ «Союз Чорнобиль України» розглянувши питання про визначення о нагородження одного з "ліквідаторів" "Знаком народної пошани за громадський подвиг," та поїздку представників з числа "ліквідаторів" м. Охтирка, в м. Київ 31 березня 2016 р., вирішила наступне:

    1. В зв’язку з відсутністю коштів на харчування та лікування (багаторічна заборгованість держави з виплати пенсії, що підтверджено рішеннями судів), представники м. Охтирка від поїздки в м. Київ відмовляються.
    2. Вважаємо недоречним нагородження "Знаком народної пошани за громадський подвиг" тільки одного "ліквідатора". Або всіх, або нікого.
    3. Охтирську квоту на нагородження "Знаком народної пошани за громадський подвиг" передати до Кабінету міністрів для нагородження прем'єр – міністра України Яйценюка, – за геноцид "Чорнобильців".






    Голова ОМГО ВГОІ
    "Союз Чорнобиль України" Г.Л.Саєнко


    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Поддерживаю Вас ОМГО за награждение Яйценюка, та Парашенка этой наградой. Они её заработали.

      Видалити
  8. честь і слава такій організаціі

    ВідповістиВидалити