Павло Розенко доручив обрахувати можливості підвищення мінімального рівня пенсійного забезпечення інвалідів - ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Сьогодні Міністр соціальної політики Павло Розенко провів низку зустрічей з керівниками всеукраїнських та регіональних громадських чорнобильських організацій, під час яких обговорив нагальні питання соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Йшлося, зокрема, про пенсійне забезпечення, реалізацію чорнобильських програм, що фінансуються з державного бюджету, забезпечення безкоштовними ліками, підготовку до вшанування 30-х роковин Чорнобильської катастрофи у наступному році та інші аспекти.

У заходах також взяли участь заступник Міністра – керівник апарату Віктор Іванкевич, фахівці Мінсоцполітики та Пенсійного фонду України.

Серед іншого, обговорювалося питання перегляду мінімальних рівнів пенсійного забезпечення інвалідів - ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Павло Розенко дав доручення здійснити фінансово-економічні розрахунки щодо додаткових видатків, необхідних для підвищення мінімальних рівнів пенсійного забезпечення інвалідів - учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, щодо яких встановлено причинний зв'язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою.

Щодо оподаткування пенсій чорнобильців, Міністр заявив, що виступатиме за відміну цієї норми, оскільки вважає, що пенсії постраждалих є джерелом існування, а не джерелом доходу.

Водночас Міністр закликав представників громадськості активніше і жорсткіше здійснювати контроль за реалізацією чорнобильських бюджетних програм на місцях.

„Гроші виділені й перераховані в регіони. А ви, будь-ласка, інформуйте нас, наскільки ефективно й раціонально вони використовуються. Сподіваємося на вашу підтримку й допомогу”, - підкреслив Міністр.

Вислухавши усі пропозиції учасників зустрічі, Павло Розенко підкреслив, що вони обов’язково будуть розглянуті, також про них буде поінформовано Прем’єр-міністра України.

„Там, де компроміси можливі, вони будуть знайдені. Ми готові у робочому порядку спільно з вами опрацьовувати всі питання. Сподіваюся, що наша співпраця буде результативною”, - зазначив Павло Розенко.



8 коментарів:

  1. НУ НУ ПАША ПОСМОТРИМ БАЛТУН ТЫ ИЛИ НЕТ. А ГДЕ ЖЕ ХАРЬКОВСКИЙ ЛИДЕР. НЕ ВИДНО ЕГО ТАМ. ПИАРЩИК ОН А НЕ ЛИДЕР.

    ВідповістиВидалити
  2. Ликвидаторы 86г8 серп. 2015 р., 06:35:00

    Кто этого батюшку - козла пустил на эту встречу. Гоните этого лже-чернобыльца . Вы что там вообще слепые, с каким проходимцем вы встречаетесь .

    ВідповістиВидалити
  3. Я так понимаю, что через батюшку не состоялась намечення встреча с руководителями всеукраинских организаций. Минсоцполитики специально его пригласил, чтобы свести на нет вопросы, которые поставили СЧУ, ВОВЧ и Спилка Чернобыль-86.Батюшка наверное хочет опять быть в гуще событий и выполнять роль Сусанина, как и раньше. Молодец пацан...

    ВідповістиВидалити
  4. ВІКТОР ПОЗНІК8 серп. 2015 р., 17:47:00

    САМІ СЕБЕ ЗНИЩУЄМО...А ПАШКА НЕ МІНІСТР-ПРОСТО ПАРТІЙНИЙ МАМИН СИНОЧОК....НА ЖАЛЬ-ОБІЦЯНКИ-ЦЯЦЯНКИ.

    ВідповістиВидалити
  5. Вы хотите сламать весь механизм начисления пенсий. Постанова 2010 увеличила пенсии тем, кто не судился. С другой стороны максимальщики свои пенсии заработали, как и все виды пенсий начисляют в Украине от заработка. Если кто не работал(туниядствовал) или образно "перекладывал печенье", то откуда взятся заработку, для начисления пенсии. Исключение составляют солдаты срочной службы. Но этот вопрос легко решить. Для них, так как они были на ЧАЕС в 86-87 г.г., ввести минимальные пенсии 6-8-10. Для всех остальных ликвидаторов заработок+кратность, и от этого начислять пенсии. Чтобы исключить однодневок-ликвидаторов с большими пенсиями необходимо применить участие в ликвидации не менее 5 дней в 1986 году(или заболевшими ОЛБ), для 1987 года не менее 14 дней на ликвидации, и т.д., как в законе о статусе.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. а я знаю многих кто и в зоне не был и получает максималку и знаю таких кто с колхозов возил бетон на реактор а пенсия минимальная .снять на х.. эти максимальные и начислить именно по закону без всякой кратности.

      Видалити