До уваги пенсіонерів-чорнобильців

Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області звертає увагу тих громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та піднімають питання про відновлення нарахування та виплати пенсій за судовими рішеннями, що основним документом, на підставі якого здійснюється їх пенсійне забезпечення, залишається постанова Кабінету Міністрів України від 23.11.2011 р. № 1210 «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Цей документ є основним нормативним документом для працівників пенсійних установ, тому що його чинність підтверджена рішенням Конституційного Суду України від 25.01.2012 року, а також ч.7 ст.20 Бюджетного Кодексу України.

Саме рішенням Конституційного Суду визначено, що Кабінет Міністрів України має право регулювати порядок та розміри соціальних виплат, які фінансуються за рахунок коштів Держбюджету. Зокрема, вищезазначеним рішенням передбачено, що забезпечення загальносуспільних потреб у соціальній сфері за рахунок коштів Державного бюджету повинно провадитися, виходячи з фінансових можливостей держави.

2 коментарі:

  1. Во первых. Конституционный суд признали не действителным и розогнали. Во вторых. Вернулись к Конституции 2004г. В третьих есть Закон по выплате пенсий инвалидам Чернобыля 6-8-10.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. выгнали 5 козлов януковских из КС и был Закон 6-8-10, пока эти сволочи из ПРеступной группировки его заменили постановлениями ПРавительства ПРеступников , которые опираются и сейчас на биобыдломассу и бандитских олигархов.

      Видалити