Уряд схвалив зміни до порядку перерахунків пенсій чорнобильцям

Кабінет Міністрів України схвалив зміни до порядку проведення перерахунків раніше призначених пенсій через збільшення показника середньої заробітної плати. Про це повідомив Урядовий портал.

В Уряді пояснили, що Законом України від 6 грудня 2016 року № 1774-VIII внесено зміни до статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», якими передбачено проведення перерахунків раніше призначених пенсій через збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, на коефіцієнт, що відповідає не менше як 20% показника зростання середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, порівняно з попереднім роком.

З метою узгодження Порядку перерахунку пенсій із цим Законом прийнято зазначену постанову Кабінету Міністрів України.

Так, перерахунку підлягають пенсії, призначені за зверненнями, які надійшли по 31 грудня року, що передує року, в якому проводиться перерахунок.

Перерахунку підлягають пенсії, обчислені відповідно до Законів України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, “Про наукову і науково-технічну діяльність”, “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” — особам із числа військовослужбовців строкової служби та членам їх сімей, постанови Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2011 р. № 1210 “Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”.

Перерахунку не підлягають пенсії, призначені або переведені вперше з пенсії по інвалідності на пенсію за віком на умовах, визначених абзацом третім частини третьої статті 45 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, за зверненнями, які надійшли з 1 січня поточного року, в якому проводиться перерахунок.

http://ukrainepravo.com/news/ukraine/uryad-skhvaliv-zmini-do-poryadku-provedennya-pererakhunkiv-pensiy-/

Немає коментарів:

Дописати коментар