У Верховній Раді створили Чорнобильську асоціацію народних депутатів України

У Верховній Раді України створено і офіційно зареєстровано Чорнобильську асоціацію народних депутатів України. Про це пише офіційний веб-портал Верховної Ради України з посиланням на повідомення Правлінні Асоціації.

Як зазначається у повідомленні, робота щодо створення цієї організації тривала понад рік. 12 вересня 2016 року Асоціацію, яка відповідно до Статуту є всеукраїнською парламентською неприбутковою організацією, офіційно зареєстровано.

Як наголосили члени Асоціації, за 30 років, що минули з  дня Чорнобильської катастрофи, у суспільстві помітно зменшилася гострота сприйняття  чорнобильських проблем, увага до їх розв'язання, до питань  соціальної підтримки ліквідаторів наслідків ядерної аварії та постраждалих від радіоактивного впливу.  Тому 22 квітня 2016 року на організаційних зборах народними депутатами України діючого скликання Верховної Ради України було ухвалено рішення щодо створення Чорнобильської асоціації народних депутатів України усіх скликань Верховної Ради України.

 (Співголовою Асоціації обрано народного депутата України від Блоку Петра Порошенка Арешонкова В.Ю., виконавчим директором призначено ініціатора та координатора проекту створення Осиховського О.І., а завідувачем секретаріату – керівника Ініціативної групи щодо створення ЧАНДУ Крохмаля В.І.

На думку членів Асоціації, це депутатське громадське об’єднання дозволить більш ефективно та справедливо вирішувати соціально-економічні, правові та екологічні проблеми, які стали наслідками Чорнобильської катастрофи, ефективно впливати на державну політику з цих питань, використовуючи досвід та знання народних депутатів-чорнобильців.                                              
22 вересня 2016 року на другому засіданні Правління Асоціації було розглянуто проект Програми основних заходів діяльності на 2016 рік. Члени Правління - народні депутати України VIII-го скликання Верховної Ради України Арешонков В.Ю., Єленський В.Є., Корчик В.А., Марченко О.О., Яніцький В.П., а також Куцай І.Л. – народний депутат України І-го скликання Верховної Ради України, учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильські, надали свої зацікавлені пропозиції щодо удосконалення цієї Програми.

Під час засідання було прийнято рішення звернутися до всіх народних депутатів діючого скликання з проханням до 29 вересня 2016 року надати свої пропозиції до Програми, а також звернутися до Прем’єр-міністра України з проханням підтримати діяльність Асоціації та розпочати спільну діяльність щодо ліквідації проблем, пов’язаних з Чорнобильською катастрофою. Програмою передбачено розробку дій, спрямованих на покращення соціально-економічних та побутових умов чорнобильців та їх медичного обслуговування. До організації також прийнято шість нових членів – народних депутатів України-чорнобильців минулих скликань.

Немає коментарів:

Дописати коментар