З розряду чуток

Кілька днів тому мій добрий знайомий розповів мені одну досить цікаву історію, з якою я хочу поділитися. Не знаю, наскільки вона правдива і швидше за все її можна віднести до розряду чуток, але, вважаю, що вона має право бути оприлюдненою.

12 квітня, коли лубенські чорнобильці проводили акцію протесту, деякі чорнобильці телефонували новому-старому керівництву ВГОІ "Союз Чорнобиль України" з пропозиціями про підтримку лубенців та необхідністю вслід за цим, оголосити всеукраїнську акцію протесту перед 26 квітня.

Роблячи маленький відступ, хочеться нагадати, що на той час, вже було зрозуміло, що існуючі проекти внесення змін до пенсійних статей Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", які сьогодні курсують і десь застрягли чи то в Міністерстві соціальної політики, чи то в парламенті, не мають абсолютно ніяких перспектив, оскільки Президент України ветував прийнятий парламентом Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо соціального захисту постраждалих осіб" (реєстр. № 2093) в частині відновлення пільг. Тому, за логікою, якщо прийнятий Закон лише про відновлення пільг не знайшов підтримки у "гаранта", то про відновлення пенсійних статей, які є набагато витратнішими для бюджету, годі й говорити.

Звичайно, що такі обставини, давали й зараз дають право "керівній і спрямовуючій" чорнобильській громадській організації, як ВГОІ "Союз Чорнобиль України", відповісти владі масовими акціями протесту та все-таки нагадати в тому числі Президенту України, що він має не порушувати Конституцію України, коли підписує Закони України, які звужують зміст та обсяг існуючих прав і свобод, оскільки він є гарантом додержання прав і свобод людини і громадянина. В даному випадку мова йде в першу чергу про Закон України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" № 76-VIII від 28 грудня 2014 року, яким були вилучені частини статті 54 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", які хоч номінально, але гарантували відповідний рівень пенсійного забезпечення інвалідів, внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Однак, як розповів знайомий, реакція в ВГОІ "Союз Чорнобиль України" щодо підтримки лубенців і проведення акції  була негативною. За його словами, в цій громадській організації назвали акцію лубенців авантюрою і запевнили, що вже до нового року пенсійні статті Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" будуть обов’язково відновлені. Одне, що залишилося робити самим чорнобильцям – це чекати.

Можливо, так воно і буде, однак, як видається, від цієї історії з керівництвом ВГОІ "Союз Чорнобиль України" дурно пахне.

В.С., м. Київ

17 коментарів:

  1. Вы почитайте ответ ПФУ г Полтавы ликвидаторам из Лубнов эти бараны не разбираются где инвалид 1 2 3 группы а где категория 1 2 3 зоны Кошмар и вспомните прием у министра Розенко чернобыльцев он тоже без понятия у его же нет ни того ни другого еслиб было то разбирался Всем добра и здоровья!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Дщбавлено я имел ввиду 1 2 3 категорию!

    ВідповістиВидалити
  3. а керівництво счу всралося ще на парламенських слуханняхколи закликало на акцію солідарності з владою 23 березня 2016р

    ВідповістиВидалити
  4. За його словами, в цій громадській організації назвали акцію лубенців авантюрою і запевнили, що вже до нового року пенсійні статті Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" будуть обов’язково відновлені.Це натяк на те, що Войтов з Вінниці?
    Так на знову розводять як котят.Гройсман хотів класти, одне місце на Войтова.
    Просто СЧУ, як і Ковальчук свого часу, затіяли гру в якій програют тільки мінімальщікі.
    Повертаються часи Андрєєва?

    ВідповістиВидалити
  5. а разве они уходили,часы андреева!!!!

    ВідповістиВидалити
  6. У Вінниці в лютому 2015 р. на зустрічі із ліквідаторами 1 кат. (катавасія по ст. 60 нашого закону в редакції 76- VIII) з А. Ревою, а сьогодні новим міністром Гройсмана, було сказано, що з 1.07.2015 року взагалі будуть скасовані всі пільги. От із цією думкою він пересів з Вінниці в Києв. Я вам співчуваю. Тримайтеся!

    ВідповістиВидалити
  7. Демократический централизм17 квіт. 2016 р., 20:26:00

    Расцениваю вышесказанное как очередную лапшу на уши,хитро закрутили,но не убедительно.Эти последние деньки перед 26 апреля - наш последний шанс для РЕЗУЛЬТАТИВНЫХ массовых акций протеста.Только сейчас мы,ЛИКВИДАТОРЫ, можем надеяться на результат. НО СУЩЕСТВУЕТ ОГРОМНОЕ "НО" и вопрос :почему лидеры молчат?!!Почему молчат лидеры максимальщиков СЧУ понятно,но молчание остальных организаций говорит о многом.Теперь я понимаю почему была организована СЧУ акция солидарности(?).Для того чтобы упредить стихийный не контролированный бунт ЛИКВИДАТОРОВ,для того чтобы "выпустить пар".Если бы сейчас,когда западные СМИ ежедневно(!) звонят с просьбой про интервью,когда интерес к Чернобылю максимальный, мы провели массовую акцию протеста,мы бы выграли.Но боюсь без голодовки не обойтись.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. западные как и нашие сми забудут о нас после 26 числа.об акциях и о создании новых организаций много говорили. не одного и другого нет.некому возглавить процес и надо признать это.все остальное пена.

      Видалити
    2. Хорошо сказано. Молчат, потому что проиграли не по своей вине.
      Поняли, что основная масса повелась на призыв СЧУ и поперлась в Киев, на акцию солидарности, т. е. поддержала СЧУ в намерениях не изменять Постановление КМУ 1210.
      Некоторые провели малочисленную акция 16-03 и все это было сделано с умыслом, для отвода глаз. Все в одной связке, чернобыльская каолиция просто тупо сдавала чернобыльцев, это то и не поняли чернобыльцы.
      Остальных лидеров просто затюкали и они по видимому, уже ПОНЯЛИ с какой массой чернобыльцев имеют дело и не захотели поддерживать задекларованные 6-8-10, понимая, что этого не будет. Много сыграл в сторону минусов Ковальчук со своим популизмом. Когда распинались, что достигнуто единомыслие, стало понятно, что проиграли.
      Жадность одних, ( кто получает 5 000 и выше ) довела до проигрыша ВСЕХ.

      Видалити
  8. Запад нам не ПОМОЖЕТ.
    Мы лохи из за СЧУ. Правильно все написано Целиком згодный с Демократическим централизмом. Нас в который раз, СЧУ предала Вот что значит, там сидят полит технологи.. Я Лично сегодня заберу документы из СЧУ

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Если б вы были не лохи и не дураки, то СЧУ не предавала вас энное количество раз. Что еще надо было сделать СЧУ, чтобы вы наконец все поняли.

      Видалити
  9. простіше було б вимагати змін до постанови 1210.це компетенція мінсоцполітики, в рамках економії чи витрат коштів, виділених бюджетом, до відповідності норм закону №796-12 розмір пенсії 6.8.10.але щоб ми не просили (навіть маленьку цукерку), все зводиться до ЗУ "Про бюджет на енний рік".новий міністр соцполітики не політик,а людина яка знає все це з середини.ось до його і треба направляти розумні пропозиції.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Как тебе объяснить? Нет уже ч.4, ст 54. Ее сняли, а ты все твердишь, как попка, дамйте 6-8-10 Благодари свое СЧУ и перестань давать советы, приезжай в Киев на 26 и выступай а то сидишь наверное дома и советуешь На фига такие мансы. Забудь про 6-8-10 или ты работаешь на СЧУ? Тогда на фиг со своими мыслями к Войтову.

      Видалити

  10. шановний Михайле Васильовичу Ви глибоко помиляєтесь по відношенню до нового міністра соцполітики. Час покаже.












    ВідповістиВидалити
  11. Пора понять максимальщики постанову1210 будут отстаивать до конца,костями ляжут но не дадут ее отменить,у них программа максимум чтобы мы минимальщики поскорее отошли в мир иной и не мешали им жить,ведь у них поверте здоровья побольше чем у нас,с их пенсиями можно подлечится и хорошо питаться.

    ВідповістиВидалити
  12. Еще один советчик из СЧУ Вы что совсем очумели Ну нет у власти денег (они говорят) как вы со своим СЧУ,заставите их платить? Как вы не понимаете ,задача станционщиков, сохранить свой статус, пенсии И БАСТА. лохами родились,лохами и помрете Пробачты за слова ДОСТАЛИ своей тупостью

    ВідповістиВидалити