Відеозвернення чорнобильців з прес-центру редакції сайту "Український вибір"

28 серпня 2015 року в Києві у громадському прес-центрі редакції сайту «Український вибір» відбулося зібрання ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Метою зустрічі став запис відеозвернення до представників влади з приводу акції протесту чорнобильців, що відбулася в столиці біля будівлі Кабінету Міністрів України 20 серпня 2015 року.

Учасниками засідання стали Анатолій Колядін, президент Всеукраїнської громадської організації «Чорнобиль-86», Володимир Бєрєзін, президент Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль — Україна», та Павло Шевчук, заступник голови Всеукраїнської громадської організації «Ветерани Чорнобиля».

Керівники всеукраїнських громадських організацій чорнобильців ухвалили рішення розпочати з 20 серпня 2015 року безстрокову акцію протесту під гаслом «Зупинити геноцид чорнобильців». Причиною цього стало неодноразове звернення до президента, прем’єр-міністра та міністра соціальної політики України щодо найболючіших проблем чорнобильців та бачення шляхів їх вирішення. Та владна верхівка вперто не хоче йти на предметний діалог з рятівниками України. Учасники акції ухвалили резолюцію з низкою вимог до влади.

У відеозверненні ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС закликали Кабінет міністрів України ухвалити постанову про поліпшення пенсійного забезпечення інвалідів-чорнобильців, ініціювати законопроекти про посилення захисту вдів чорнобильців та дітей ліквідаторів, відновити програму забезпечення житлом постраждалих від Чорнобильської катастрофи, скасувати податки із зарплат та пенсій, поліпшити медичне забезпечення та лікування тощо.

Також керівники всеукраїнських громадських організацій чорнобильців вирішили розпочати з 20 серпня 2015 року безстрокову акцію протесту під гаслом «Зупинити геноцид чорнобильців!». Крім того, учасники акції прийняли резолюцію з низкою вимог до влади.


Джерело: http://vybor.ua/news/predstavniki_gromadskih_organizaciy_chornobilciv_zvernulisya_do_vladi_z_nizkoyu_vimog.html

3 коментарі:

  1. Демократический централизм28 серп. 2015 р., 21:18:00

    Колядина могу слушать бесконечно,профессионала и образованного человека.
    Хочу отметить,что и здесь никто не вспомнил о минимальщиках.
    Делайте выводы.

    ВідповістиВидалити
  2. МАКСИМАЛЬЩИКИ ИМ НАДО 15% И АВТО ЧЕРЕЗ ТАМОЖНЮ БЕЗ ПОШЛИНЫ. И ВСЁ. ЛИКВИДАТОРАМ 1986ГОД 6.8.10. ПО ЗАКОНУ.

    ВідповістиВидалити
  3. только после проверки через центральные архивы МО

    ВідповістиВидалити