Павло Розенко зустрівся з ліквідаторами аварії на ЧАЕС

Сьогодні у Міністерстві соціальної політики відбулася зустріч Міністра Павла Розенка з представниками громадської організації воїнів-ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС «731 окремого батальйону спеціального захисту (в/ч п.п.50937)». Про це повідомляє "Урядовий портал".

Голова правління громадської організації Володимир Рєзник порушив перед Міністром проблему оподаткування пенсій ліквідаторів. Зі свого боку, Павло Розенко нагадав, що оподаткування пенсій є тимчасовим вимушеним заходом, термін дії якого, згідно з чинним законодавством, обмежується 31 грудня 2015 року.

При цьому Міністр заявив: «При формуванні Держбюджету на 2016 рік ми обов’язково повернемося до питання доцільності збереження норми про оподаткування пенсій, більших за 3,6 тис. грн.».

«Зі свого боку, - наголосив Розенко, - я наполягатиму на двох позиціях. По-перше, це доцільність підвищення порогу оподаткування пенсій у бюджеті наступного року. По-друге, «чорнобильські» виплати взагалі повинні бути звільнені від оподаткування. Адже, за своєю суттю, це не пенсії у класичному розумінні, а компенсація з боку держави за втрату людиною здоров’я під час ліквідації аварії на ЧАЕС. Тому я обіцяю, що під час розгляду проекту бюджету-2016 буду пропонувати вивести цей вид пенсій з-під оподаткування». Водночас, нагадав Міністр, остаточне рішення у цьому питанні залежить не лише від Мінсоцполітики.

Під час зустрічі йшлося також про медичне забезпечення ліквідаторів аварії на ЧАЕС, забезпечення цієї категорії житлом, про соціальний захист дітей, які народилися у сім’ях учасників ліквідації Чорнобильської аварії. З усіх порушених проблем Павло Розенко дав конкретні доручення фахівцям Міністерства, наголосивши на своїй відкритості до подальшого спільного вирішення проблемних питань.

7 коментарів:

  1. Ну зустрівся, потріпався, а пенсії платить коли собираїшся???

    ВідповістиВидалити
  2. З трудом віриться скільки їх перебуло на цій посаді А ВІЗ І НИНІ ТАМ ПОЛтАВА

    ВідповістиВидалити
  3. Яценюк каже:"Грошей немає".Совісті у влади немає.Закон про ЧАЕС ні разу не виконувався з часу його прийнаття.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. напевно пенсии у них гарни якщо за оподаткування борються

      Видалити
  4. А ПРИЗНАНИЕ ГОСДОЛГОМ ВЫПЛАТ ПО РЕШЕНИЮ СУДОВ?

    ВідповістиВидалити
  5. Якщо за висловом міністра : за своєю суттю, це не пенсії у класичному розумінні, а компенсація з боку держави за втрату людиною здоров’я під час ліквідації аварії на ЧАЕС.
    Тоді цей вислів не стикується з тим, що ч.4 відмінили, а ч.1 - (залежність пенсії від заробітку) залишили.
    Тому, що саме ч.4, ст.54 була більш схожа на компенсацію.

    ВідповістиВидалити
  6. Cкладывается мнение, что Розенко не может (или не хочет) решать никаких проблем, плывёт по течению. Готовятся законопроекты в ВР, касающиеся соцполитики, он о них узнаёт последний. У него политика: ничего не вижу, ничего не знаю..., куда кривая выведет, ему всё равно

    ВідповістиВидалити