У Житомирі інваліди-чорнобильці вимагають перерахунку пенсії

Прокуратурою міста Житомира, за результатом розгляду звернень громадян, до суду подано два позови щодо перерахування пенсії та виплати у повному обсязі коштів, передбачених законодавством про соціальний захист громадян, постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи.

 Про це  повідомила  прес-служба прокуратури Житомирської області, пише веб-сайт "Ваші ІНТЕРЕСи".

Установлено, що Управлінням пенсійного фонду в м. Житомирі Житомирської області, у порушення вимог Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», упродовж чотирьох місяців поточного року не у повному обсязі виплачено пенсію за шкоду, заподіяну здоров’ю, інвалідам 1 та 2 груп, які є постраждалими 1-ї категорії внаслідок Чорнобильської катастрофи.

За результатами розгляду судом один позов задоволено та зобов’язано Управління пенсійного фонду в м. Житомирі області виплатити передбачені законом кошти. Інший позов перебуває на розгляді у суді.

Додатково. Відповідно до вимог чинного законодавства, особи зазначеної категорії, інваліди I групи, мають право отримувати державну пенсію у розмірі 10 мінімальних пенсій та додаткову пенсію за шкоду, заподіяну здоров’ю у розмірі 100 відсотків мінімальної пенсії за віком, а інваліди 2 групи - 8 мінімальних пенсій та додаткову пенсію за шкоду, заподіяну здоров’ю у розмірі 75 відсотків мінімальної пенсії за віком щомісячно.

1 коментар:

  1. дорогеньки товарищи мы этой власти как кость в горле если не соберемся все дружно на майдане то с нового года эта влада заберет у нас все что еще не отобрала а пока мы доедаем сопли они уже готовят новые законы но только не в пользу инвалидов

    ВідповістиВидалити