Про встановлення мінімального розміру пенсії інвалідам ІІ групи з числа ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

За інформацією, яка розташована на
 офіційному веб-сайті Пенсійного фонду України
від 30 жовтня 2014 року.

Який мінімальний розмір пенсії встановлено для інвалідів ІІ групи з числа ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, та чим він передбачений?

Порядок обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2011 № 1210.

Відповідно до зазначеного Порядку мінімальний розмір пенсії для учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС з числа інвалідів ІІ групи становить 160 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (949,00 грн. х 160% = 1518,40 грн., де 949,00 грн. – прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, з 01.12.2013).

Порядком також передбачено, що у разі коли розмір пенсійної виплати (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством, крім пенсій за особливі заслуги перед Україною) не досягає в інвалідів ІІ групи з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, щодо яких встановлено причинний зв'язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, 255 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, виплачується щомісячна державна адресна допомога до пенсії у сумі, що не вистачає до зазначених розмірів (949,00 грн. х 255% = 2419,95 грн.).

2 коментарі:

  1. МІНІМАЛЬНА ПЕНСІЯ ДЛЯ ІНВАЛІДІВ ЧОРНОБИЛЬЦІВ 2 ГРУПИ ПОВИННА БУТИ НЕ МЕНШЕ 8 МІНІМАЛЬНИХ ПЕНСІЙ ЗА ВІКОМ . ЯКЩО ВИХОДИТЬ БІЛЬШЕ ТО ТАКИЙ ВАРІАНТ ПРОХОДИТЬ . ГОЛОВНЕ ЩОБ НЕ МЕНШЕ .

    ВідповістиВидалити
  2. минимаьна пенсия инвалидов чаэс 3группы должна по закону быть 6минимальных пенсий за веком

    ВідповістиВидалити