У Кабміні вже обіцяють підвищення пенсій і зарплат - з 1 січня

Підвищення виплат стане можливим у разі прийняття економічних, податкових та бюджетних реформ.

Кабінет Міністрів планує підвищення пенсії з 1 січня наступного року. Про це в програмі “Уряд на зв’язку з громадянами” на Першому Національному повідомила міністр соціальної політики Людмили Денисова.

Вона зазначила, що підвищення виплат залежить від того, чи прийме парламент економічні, податкові та бюджетні реформи, запропоновані урядом.

“З 1 січня 2015 року уряд планує збільшити розміри пенсій. Тобто розміри прожиткового мінімуму, які є в основі нарахування пенсій, і розміри прожиткові для працездатних людей”, – сказала вона.

Денисова пояснила, що в разі схвалення парламентом запропонованих урядом реформ, до бюджету додатково надійде 62 млрд грн. “Якщо внесені урядом Яценюка реформи будуть підтримані парламентом, то тоді ми будемо розраховувати на 62 млрд грн. Безумовно, це означатиме підвищення пенсій і заробітних плат”, – додала Денисова.

За її словами, в разі неприйняття, додаткові надходження становитимуть лише 24 млрд грн.

Нагадаємо, в парламенті так і не були прийняті реформи, запропоновані урядом. Напередодні депутати зібралися на останнє засідання в нинішньому складі. Рішення про реформи буде прийнято вже новим парламентом після виборів, які відбудуться 26 жовтня.


2 коментарі:

  1. Люстрація
    ЛЮДМИЛА ДЕНІСОВА

    Міністр праці і соціальної політики, вона ж – Люда-Людоєдочка, кандидат в народні депутати

    – У 1998 році Людмила Денісова стала міністром економіки АРК. В тому ж році зайняла посаду міністра фінансів у кримському уряді. Вже за два роки, у 2000-му, прокуратура затримала її «за зловживання службовим становищем». Основою кримінального скандалу стала причетність Денісової до обороту республіканських облігацій внутрішньої позики на суму 300 мільйонів доларів, які емітував кримський Мінфін. Денісова тоді створила систему взаєморозрахунків, через які просувала державні кошти із кримського бюджету на рахунки кіпрських офшорів. Та, коли у справу втрутився діючий президент Кучма (як же така молода й симпатична могла бути причетною до цієї афери?), він наказав закрити цю справу.

    – У 2005 році вступила до лав партії «Батьківщина», і на парламентських виборах 2006 року пройшла до Верховної Ради за списком БЮТ. У 2007 року отримала призначення міністра праці та соціальної політики. Через кілька місяців Людмилу Денісову та її соратника-коханця Андрія Сенченка було викрито у грабіжницькій приватизації державного майна, зокрема, Судноремонтного заводу в Балаклаві, який колись належав Міноборони. Крім того, за період, коли Денісова очолювала мінсоцполітики, було розкрадено 60 млн. гривень при завищенні цін на інвалідні коляски (на кожному візку за рахунок штучного завищення ціни було наварено» понад 2 тисяч гривень «відкату»). Про це заявляли представники СБУ, посилаючись на дані своїх перевірок. Але чомусь Генпрокуратура традиційно пасивно поставилася до цих доводів. Очевидно, важелем у цій ситуації був якщо не банальний хабар прокурорським працівникам, значить знову «найвищі» візити перших осіб уряду, які боролися за соціально-орієнтованого міністра і її зграю...

    – Денісова втратила «прибуткову» посаду у березні 2010 року у зв’язку з відставкою Кабміну Тимошенко після перемоги на президентських виборах Януковича. Втім, пройшла до ВР і на парламентських виборах 2012 року, а після зміни «режиму» у 2014 році відновилася соратниками і учасниками Євромайдану в кріслі мінсоцполітики. Людмилі Леонтіївні знову довірили соціальну сферу, в надії, що вона зруйнує всі корупційні схеми, збудовані «сім’єю». Та корупційні схеми не просто не зруйновані – ними керують ті ж члени «бандитської влади», тільки працюють вони тепер на інших чиновників, як-то на пані Денісову. І, відповідно, всі фінансові потоки тепер перенаправлені в інші кишені. Один з таких «нових старих» кадрів – директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від тимчасової втрати працездатності, який вимагає «відкати» з виділених коштів. Наприклад, від усіх грошей, передбачених на дитяче оздоровлення, він отримує 10%, про що, звісно, інформована пані Денисова.

    Наразі «Люда-Людоєдочка» знову балотується в нардепи від партії прем’єра – адже шкода втрачати таку «годувальничку», здобуту життям Небесної сотні.

    ВідповістиВидалити
  2. ну и где люстрация привели к власти порошенка а оно такое чмо как и ющенко кум сват брат только растрельный закон спает украину а эти кого сейчас выберем будут воровать еще больше потому что все сходит с рук вот если селянын мешок кукурузы с убраного поля насобирает вот это вор 5 лет а если милиарды ворует ему героя докеруетесь гады

    ВідповістиВидалити