В Мінюсті обговорювали питання щодо здійснення пенсійних та інших соціальних виплат ліквідаторам аварії на ЧАЕС

25 квітня 2014 року біля будівель Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України розпочалася безстрокова акція протесту ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС з метою вирішення питань щодо здійснення пенсійних та інших соціальних виплат зазначеній категорії осіб.

Ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС, серед іншого, порушується питання невиконання рішень судів, які передбачать зобов’язання органів Пенсійного фонду України здійснити нарахування та виплату зазначеній категорії осіб пенсій відповідно до Законів України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та «Про соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

У зв’язку з цим Міністерством юстиції 24 липня 2014 року було ініційовано проведення наради з представниками Адміністрації Президента України, Міністерства соціальної політики України, Пенсійного фонду України, Державної виконавчої служби України, Міністерства фінансів України та Державної казначейської служби України та ініціативної групи ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Про це повідомляє прес-служба Мінюсту.

Під час наради обговорювались можливі шляхи узгодженого вирішення проблем, які виникають під час виконання Європейського суду з прав людини та національних судів про стягнення заборгованості з пенсійних та інших соціальних виплат на користь ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

За результатами наради Міністерством юстиції будуть опрацьовані пропозиції, надані іншими державними органами, та внесене на розгляд Уряду узгоджене рішення.