Перелік пільгових категорій пасажирів на проїзд в автобусах міських та приміських маршрутів загального користування, перевезення пасажирів

Перелік пільгових  категорій  пасажирів  на  проїзд  в  автобусах  міських  та  приміських  маршрутів  загального  користування, перевезення  пасажирів 

Примітка: 

 - право на безплатний проїзд вищевказаним категоріям пасажирів надається, при пред’явлені посвідчень встановленого зразка;

 - інші категорії громадян, які не згадані в зазначеному переліку, або документи яких не відповідають вимогам чинного законодавства України, не мають права безкоштовного проїзду.

Чорнобильцям затвердили грошові компенсації вартості продуктів харчування

Міністерство соціальної політики України затвердило розміри грошової компенсації вартості продуктів харчування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2013 р.  Зокрема, громадянам, яких віднесено до 1-ої категорії постраждалих, компенсацію встановлено в діапазоні 283–340 грн, відповідно, для 2-ої категорії — 141,50 – 170 грн, залежно від області. Наказ Мінсоцполітики України від 31.01.13 р. № 35 набирає чинності з дня офіційного опублікування.
МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
НАКАЗ
31.01.2013  № 35


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
13 лютого 2013 р.
за № 252/22784
Про встановлення розмірів грошової компенсації вартості продуктів харчування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2013 рік

Чи підтримають депутати ВР соціальні вимоги чорнобильців

Голові Всеукраїнського об’єднання ветеранів Чорнобиля Проскуріну В.С. надійшла відповідь з Верховної Ради України з Комітету з питань соціальної політики та праці щодо його звернення від 5 лютого 2013 року наступного змісту:

    Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці за дорученням Голови Верховної Ради України В.В.Рибака в межах визначених повноважень розглянув Ваше звернення від 5 лютого 2013 року щодо низки соціальних вимог.

    Повідомляємо, що Комітет планує розглянути та надати свої висновки Комітету Верховної Ради України з питань бюджету до законопроектів про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» (щодо забезпечення виконання соціальних зобов'язань держави) (реєстр. № 1120 від 19.12.2012), поданого народним депутатом України В.Яворівським, та про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» (щодо забезпечення виконання соціальних зобов’язань держави) (реєстр. № 1231 від 19.12.2012), поданого народними депутатами України В.Бабич, П.Цибенком Б Л.Байдюк.

Основания повышения тарифных ставок (окладов) на 100%


ОСНОВАНИЯ
повышения тарифных ставок (окладов) на 100% и начисления премии в размере 60% тарифной ставки (оклада) инвалидам – чернобыльцам, принимавшим непосредственное участие в ЛПА на ЧАЭС при перерасчете их заработной платы за работу в зоне отчуждения в 1986 -1988 годах
 
На заседании Донецкого областного и городского советов ВООИ «Союз Чернобыль Украины», состоявшегося 31 октября 2012 года, заместитель председателя Донецкой облгосадминистрации Фомин В.В. заявил, что создание «Комиссии по определению данных о заработной плате работников за работу в зоне отчуждения в 1986 – 1990 годах», утвержденной постановлением Кабинета Министров Украины от 26.09.2012 года №886, задерживается из-за отсутствия механизма определения этих данных в части повышения тарифных ставок (окладов) на 100% и начисления премии в максимальном размере 60% тарифной ставки (оклада).
Донецкий областной и городской Советы ВООИ «СЧУ» считают, что причиной этого стало недостаточное или полное незнание чернобыльского законодательства за период 1986 – 1988 годов.
Вопросы повышения тарифных ставок и начисления премии необходимо рассматривать только при комплексном подходе к законодательным актам 1986 - 1988 годов.
  1. Вопрос повышения тарифных ставок (окладов) на 100%.

Вибір за Кабінетом Міністрів України (ОНОВЛЕНО)

Пропонуємо до вашої уваги відомості та пропозиції переговорної групи чорнобильців при Міністерстві соціальної політики України з урахуванням даних Пенсійного фонду України.

Як видно з таблиці, для здійснення виплат пенсій у повному обсязі, тобто по Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (796-12), необхідно всього лиш біля 5,5 млрд. гривень, що, власне, і відповідало б принципам соціальної справедливості, на чому і наполягає переговорна група чорнобильців. 

Раніше керівництвом ВГОІ "Союз Чорнобиль України" та колишнім віце-прем'єр міністром України Сергієм Тігіпко поширювали дані, що на ці потреби необхідно до 12 млрд. грн.

Якщо врахувати, що переговорна група запропонувала компроміс щодо поетапного підвищення пенсій, яким передбачалося до 2015 року привести розміри пенсій до норм Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", то виходить, що за сумою це зовсім не багато. 

Поради щодо виконання судових рішень при стягненні коштів державного та місцевих бюджетів або з боржників

Правова Допомога

30 січня 2013 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 45, якою змінено Порядок виконання рішень про стягнення коштів державного та місцевих бюджетів або боржників (далі за текстом - Порядок), у зв'язку з чим необхідно зазначити ряд важливих нюансів, а саме. 

По-перше: зазначений Порядок, визначає орган до якого необхідно звертатись із заявою про виконання рішень - це орган Казначейства в якому обслуговується боржник (п. 24 Порядку).

По-друге: визначено перелік документів, що подаються разом із заявою про виконання рішень (п. 6 Порядку), по суті даний перелік документів не змінився у порівнянні з переліком, який рекомендовано у попередніх статтях.

По-третє: визначено механізм списання коштів (п. п. 24 – 34 Порядку), даний механізм зводиться до встановлення факту наявності у боржника коштів, які повинні співпадати за кодами програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету (коди тимчасової класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів) - КПКВК та економічної класифікації видатків бюджету - КЕКВ, з відповідними кодами боргу за виконавчим документом.