Пенсій не буде? – експерт виділив казус урядової редакції Пенсійної реформи

У разі схвалення парламентом урядової редакції Пенсійної реформи пенсій не побачать навіть ті українці, які працювали легально, а нині мають вік від 50 до 60 років.

На цьому наголосив під час прес-конференції у Києві Юрій Гаврилечко, експерт ГО «Фонд суспільної безпеки», передає INTV.

«Якщо дані законопроекти будуть прийняті у тій редакції, яка є зараз, то не лише 40-річні не отримають ніякої пенсії, але також і ті, кому зараз 50-60 років теж не отримають ніякої пенсії. Вза-га-лі! Повторюся, пенсії у них не буде! Єдине, на що вони можуть претендувати, навіть, при досягненні 65 років - це на 50% від прожиткового мінімуму. І все. Більше ні на що», - сказав він.

Причиною цьому, за словами експерта, термін «страхового стажу», який використовується в даному пакеті законів для отримання права на мінімальну пенсію.

«Страховий стаж в Україні існує з 1 січня 2004 року.  До цього подібне поняття було відсутнє по одній простій причині, що саме з 1 січня 2004 року в Україні діє Пенсійна реформа, а саме законопроект, який був прийнятий ще в липні 2003 року «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування». З цього моменту українська пенсійна система стала страховою. А до цього - ніякого страхового стажу не було!», - зазначив Гаврилечко.

Тому, у 2018 році навіть ті, хто працював легально усі ці роки, мають страховий стаж 14 років. А, відтак, аби отримати право на мінімальну пенсію, потрібно відпрацювати ще 11 років, щоб отримати пенсію у 2029 році.

«Оскільки законопроект передбачає поступове підвищення кількості років страхового стажу, необхідного для отримання мінімальної пенсії, то вже у 2028 році ця норма складе 35 років...

Повторюся, ті, у кого зараз 59 років і хто наступного року міг розраховувати на отримання пенсії, на отримання пенсії зможуть розраховувати лише в 2039 році. І не раніше. До цього моменту, у кращому випадку, буде соціальна виплата у 50% від прожиткового мінімуму. І все. Більше не буде нічого» - підсумував експерт ГО «Фонд суспільної безпеки».

http://intvua.com/news/society/1499173751-pensiy-ne-bude-ekspert-vidiliv-kazus-uryadovoyi-redaktsiyi.html

Немає коментарів:

Дописати коментар