У Верховній Раді України відбувся Всеукраїнський Чорнобильський форум (ВІДЕО)

У Верховній Раді України відбувся Всеукраїнський Чорнобильський форум

Захід було організовано Чорнобильською асоціацією народних депутатів України (ЧАНДУ). Під час Форуму відбулася також офіційна презентація Асоціації.

Під час роботи форуму було обговорено шляхи можливого вирішення соціальних проблем ліквідаторів аварії і людей, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також функціонування та реабілітації територій, вражених радіацією тощо.

Як наголосив співголова Асоціації, народний депутат нинішньої парламентської каденції Володимир Арешонков, внесені учасниками Форуму пропозиції будуть сформовані як єдиний документ, а члени асоціації – народні депутати вимагатимуть врахування цих пропозицій під час розгляду проекту Державного бюджету на 2017 рік та нових законодавчих проектів і держпрограм.

Серед таких пропозицій – збільшення з 60 до 118 млн. грн. фінансування медичного обслуговування «чорнобильців», збільшення коштів на соціальний захист інвалідів, вирішення питання забезпечення житлом тощо.

В.Арешонков також наголосив, що за підсумками Форуму має відбутися зустріч з вищими особами держави і звернення, яке було сформоване під час Форуму, буде надано Голові Верховної Ради, Президентові та Прем’єр-міністру України.

Учасники обговорення висловили сподівання, що об’єднання народних депутатів-«чорнобильців» всіх скликань Верховної Ради України в Асоціацію повинно спричинити виникнення єдиного координаційного центру, діяльність якого допоможе централізовано вирішувати проблеми, пов’язані з подоланням наслідків Чорнобильської катастрофи.


http://narodnarada.info/

1 коментар: