Центральна Рада ВГОІ "Союз Чорнобиль України"

01 березня 2016 року  відбулося засідання Центральної Ради ВГОІ «Союз Чорнобиль України».

За  порядком денним:

1.Про стан виконання бюджетної програми «Відшкодування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, витрат на лікування у закладах охорони здоров'я на території України, придбання ліків, що відсутні в таких закладах, виробів медичного призначення, протезів, крім зубного протезування дорогоцінними металами та металокерамікою»


Затвердженої сума 3,0 млн. грн.» не використано понад 800 тисяч грн за 2015 рік у 2014 році не використано 1млн 200 тисяч. Питання на перший погляд просте але нормативно-правова база фінансової звітності не дає право використання коштів, які виділенні 19 грудня, а 20 грудня закінчується  фінансовий рік. Підприємства не дають накладну при не гарантованому питанні одержання коштів. Якщо кошти не надійдуть на підприємства, а накладна виписана то підприємство зобов’язано платити ПДВ державі. Таким чином вирішили вимога ти від Міністерства соціальної політики надання коштів  поквартально чи по місячно, грудень місяць виключити з плану надання коштів.

У поточному році провести семінар з головами рад по складанню відповідних документів на одержання коштів за програмою.

2.Затвердження заходів зі здійснення статутної діяльності ВГОІ «Союз Чорнобиль України» на 2016-2017р.р.

Заплановано проведення 6 семінарів разом з Міністерством соціальної політики.

3.Про участь ВГОІ «Союз Чорнобиль України у парламентських слуханнях 16 березня 2016 року.

Доручено президенту ВГОІ виступити на Парламентських слуханнях з доповіддю, включеним в обговорення головам рад при можливості передати свій час Президенту ВГОІ «Союз Чорнобиль України»

4.Про стан справ у Луганській та Донецькій обласних організаціях ВГОІ «Союз Чорнобиль України» та заходи, щодо вирішення проблем, які виникли в роботі вищезазначених організацій.

Прийняли в якості колективного члена організацію «Ветерани інваліди Чорнобиля Луганської області» Не виключати з лав «Союзу Чорнобиль України» Луганську та Донецьку організації.

5. Про позицію ВГОІ «Союз Чорнобиль України» щодо законопроекту «Про внесення змін до  ст. ст. 50-54 Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (проект Ковальчука).

Підтримати та знайти можливості щодо прискорення прийняття цього законопроекту.

6.Про  доцільність проведення акції Солідарності чорнобильців до 30-х роковин Чорнобильської трагедії.

Провести акцію 23 березня 2016 року. Дніпропетровська область вирішила, що акція повинна носити  протестний характер щодо Президента, Верховної ради, Кабінету Міністрів України.

7. Різне.

Заслухали претензії Володимира Березіна до роботи апарату ВГОІ, було доручено ревізійній комісії провести ревізію та скласти акт. Питання виникли під час його роботи Березіна на посаді Президента і за них відповідає він особисто.

Може щось я не так зрозумів, правління ВГОІ надасть затверджене рішення.

Олег Геращенко

http://chernobil.org.ua/node/436

4 коментарі:

  1. А ПОЧЕМУ НЕ ВЫЛОЖЕЛИ ПРОЕКТ КОВАЛЬЧУКА. МОДЕРАТОР ПОЖАЛУЙСТА ВЫЛОЖИТЕ ПРОЕКТ КОВАЛЬЧУКА. НЕ ТОЛЬКО ДЛЯ МЕНЯ А ДЛЯ ВСЕХ. ЗАРАНЕЕ СПАСИБО.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Надішліть цей проект на електронну пошту або надайте джерело цього проекту, оскільки не маємо уяви про що йдеться. Питань щодо його розташування, як і будь-яких інших, абсолютно ніяких немає.

      Видалити
  2. Наталия а почему акция протеста на бульваре шевченка

    ВідповістиВидалити
  3. ВІКТОР ПОЗНІК4 бер. 2016 р., 12:27:00

    акція протесту на 16 березня-верхзрада.

    ВідповістиВидалити