В петиції до Президента України "герої-потерпілі" бачать себе на рівні з ліквідаторами

Електронні петиції
Офіційне інтернет-представництво Президента України

Суть звернення: Про законопроект 44283/0/1-15
Прізвище, ім’я, по батькові автора (ініціатора): Линник Олексій Іванович
Статус: триває збір підписів
Петиція №22/021203-еп. Подана 17.02.2016
Дата початку збору підписів: 17.02.2016
Текст електронної петиції:

Шановний пане Президент. Нас, як громадян України глибоко турбує підготовка вельми суперечливого проекту Закону України „Про внесення змін до Закону України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, який не пройшов громадського обговорення та викликає велику стурбованість серед осіб віднесених до категорії 1 з числа потерпілих від Чорнобильської катастрофи.

Даним законопроектом, зокрема, пропонується в Законі України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" встановити розміри мінімальних пенсійних виплат, додаткових пенсій та компенсацій в залежності від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Однак ми вважаємо редакцію, яка розділяє потерпілих осіб віднесених до категорії 1 з числа потерпілих від Чорнобильської катастрофи і ліквідаторів несправедливою і дискримінаційною. Бо наш статус передбачає, що ми отримали максимальну шкоду здоров’ю внаслідок катастрофи на ЧАЕС.

Враховуючи кількість осіб, що віднесені до категорії 1 з числа потерпілих від Чорнобильської катастрофи, прийняття подібного закону без широкого громадського обговорення викличне сильні суспільні хвилювання та резонанс і призведе до значних конфліктів на даному ґрунті.
Зважаючи на вищевикладені аргументи, вимагаємо від Вас:

1. Організувати проведення консультацій з громадськістю проекту закону № 44283/0/1-15.

2. Контролювати однаковість пенсійних виплат, пільг і компенсацій у законопроекті № 44283/0/1-15, як для ліквідаторів так і для осіб віднесених до категорії 1 з числа потерпілих від Чорнобильської катастрофи.

3. Після внесення правок, що передбачають рівність пенсійних виплат, пільг і компенсацій для ліквідаторів і для осіб віднесених до категорії 1 з числа потерпілих від Чорнобильської катастрофи ініціювати голосування за законопроект № 44283/0/1-15 у Верховній Раді України, як невідкладний .

Детальніше: https://petition.president.gov.ua/petition/21203

* Згадуваний в Петиції законопроект № 44283/0/1-15 див. ТУТ

10 коментарів:

  1. А его нет в Верховной раде.

    ВідповістиВидалити
  2. ликвидаторы май 8618 лют. 2016 р., 07:24:00

    Хватит клянчить. Вы своё уже урвали. Только Закон для ликвидаторов и детей инвалидов.
    На этот час более 200 000 ликвидаторов , а остальные более 1,7 миллиона потерпевших. Вы не обалдели.

    ВідповістиВидалити
  3. О ЧЕГО ПРИПЯТСКИЕ ХОТЯТ .РАБОТАТ НАДО БЫЛО .ПЕНСИИ ЗАХОТЕЛИ ОДИНАКОВОЙ С ЛИКВИДАТОРАМИ ,ХРЕН ВАМ ПРИПЯТСКИМ В ОБОИ РУКИ

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А ми працювали в перші дні і перші отримали виклик біди на себе

      Видалити
  4. НАДА НАПИСАТЬ ПЕТИЦИЮ ЧТОБ ПРИПЯТСКИХ УБРАТЬ ИЗ ЗАКОНА ..ПЕНСИИ ЗАХОТЕЛИ ОДИНАКОВОЙ С ЛИКВИДАТОРАМИ

    ВідповістиВидалити
  5. ЧИТАЙТЕ ЗАКОН ст.54п1. пенсія за роботу в зоні відчудження визначаеться ІЗ ЗАРОБІТКУ ! ТОЄСТЬ ВОНА ТОРКАЄТЬСЯ ЛИШЕ САМИХ ЛІКВІДАТОРІВ І НІЯКІ ІНШІ КАТЕГОРІІ ПОТЕРПІЛИХ НА ЦЮ ПЕНСІЮ НЕМАЮТЬ ПРАВА! ДЛЯ НИХ Є 50 СТ. ЗА ВТРАТУ ЗДОРОВ.Я ! ПРОДАЖНІ СУДИ НА ПРТЯЗІ 5 РОКІВ ЗАРОБЛЯЛИ БАБЛО НА ЖАДІБНОСТІ ТИХ ХТО НАВІТЬ НЕ ПРОЖИВАВ У 4-3 ЗОНІ А БУВ ПРОСТО ТАМ ПРОПИСАНИЙ! ЗА БАБЛО ВОНИ ВСІ СТАЛИ ІНВАЛІДАМИ ЧАЄС ! ТОМУ МОЯ ДУМКА ЩО ПЕНСІЮ ПО СТ.54 МАЮТЬ ОТРИМУВАТИ ТІЛЬКИ ЛІКВІДАТОРИ!

    ВідповістиВидалити
  6. Ну оборзели припятские правильно убрать их из закона вообще оставить только ликвидаторов сколько можно уже грабить героев.

    ВідповістиВидалити
  7. эти припятские бабы обнаглели до крайности .пора порядок наводит .хватит припятских шануват

    ВідповістиВидалити
  8. Всех потерпилых на перекомиссию.Так хотят грошей что забор вывернули с корнем у верховной рады. Трактором трудно сломать а вони сломали. Здоровые как быки и пенсии хотят по 10 тисяч. На что смотрит минсоцполитика и еще одобряет проеты законов.

    ВідповістиВидалити
  9. В СОВЕТСЬКІМ СОЮЗІ ВСІ БУЛИ РІВНІ І БУЛА МАЙЖЕ СОЦІАЛЬНА СТРАНА.НО ТАКОГО БАРДАКА НЕ МОГЛО БУЛО БУТИ І В ПОМИНЕ.НИКТО І НІКОЛИ І НЕ ЗНАВ БИ ПРО КАКИХ ЦИХ ПЕРЕСЕЛЕНЦЕВ. ВСЕ БИ ТЕПЕРЬ ТРУДИЛИСЬ КАК МИЛЕНЬКІ.ЦЕ ВЛАСТЬ ВИНОВАТА ЧТО ТАК МНОГО ЛЬГОТНИКІВ И ПЕРЕСЕЛЕННИХ. РАНЬШЕ ТАКОГО НЕ БУЛО. СЕЙЧАС ПРОСТІТУТКА І ВСЯКІМ ПЕРЕСЕЛЕНЦАМ З ЧЕРНОБИЛЯ ЗЕЛЕНИЙ СВЕТ А ТРУДЯГИ БЕДСТВУЮТ. ВСЕ ПЕРЕВЕРНУЛОСЬ НА ЦІМ СВЕТЕ.

    В СОВЕТСЬКІМ СОЮЗІ ВСІ БУЛИ РІВНІ І БУЛА МАЙЖЕ СОЦІАЛЬНА СТРАНА.НО ТАКОГО БАРДАКА НЕ МОГЛО БУЛО БУТИ І В ПОМИНЕ.НИКТО І НІКОЛИ І НЕ ЗНАВ БИ ПРО КАКИХ ЦИХ ПЕРЕСЕЛЕНЦЕВ. ВСЕ БИ ТЕПЕРЬ ТРУДИЛИСЬ КАК МИЛЕНЬКІ.ЦЕ ВЛАСТЬ ВИНОВАТА ЧТО ТАК МНОГО ЛЬГОТНИКІВ И ПЕРЕСЕЛЕННИХ. РАНЬШЕ ТАКОГО НЕ БУЛО. СЕЙЧАС ПРОСТІТУТКА І ВСЯКІМ ПЕРЕСЕЛЕНЦАМ З ЧЕРНОБИЛЯ ЗЕЛЕНИЙ СВЕТ А ТРУДЯГИ БЕДСТВУЮТ. ВСЕ ПЕРЕВЕРНУЛОСЬ НА ЦІМ СВЕТЕ.

    ВідповістиВидалити