ВГОІ "Союз Чорнобиль України" інформує

Інформаційне повідомлення про засідання Урядового комітету з питань гуманітарного розвитку та соціальної політики.

12 січня цього року у Кабінеті Міністрів України відбулося засідання Урядового комітету з питань гуманітарного розвитку та соціальної політики.

З питання «Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» виступив Міністр соціальної політики П. Розенко, який зазначив, що за численними зверненнями чорнобильців з приводу соціально несправедливого пенсійного законодавства та недостатніх мінімальних пенсій ліквідаторів, слід розглянути законопроект щодо збільшення пенсій.

Головуючий – Віце-прем’єр-міністр України В. Кириленко запропонував взагалі не розглядати це питання у зв’язку з тим, що в Державному бюджеті України на 2016 рік не передбачені видатки щодо збільшення пенсій чорнобильців.

На це Президент ВГОІ «Союз Чорнобиль України» В. Войтов заявив, що напередодні 30-х рокових аварії на ЧАЕС взагалі недопустимо не розглядати вище зазначене питання, так як чорнобильці ціною власного життя і здоров’я врятували світ. В. Войтов переконав представників Урядового комітету направити законопроект, запропонований Міністром соціальної політики України П. Розенком, на доопрацювання та розгляд на засіданні Погоджувальної ради при Мінсоцполітики України. Він, також, передав до секретаріату Урядового комітету проект закону щодо поліпшення пенсійного забезпечення чорнобильців, який попередньо узгоджений з відповідними міністерствами та іншими всеукраїнськими громадськими чорнобильськими організаціями.

В. Войтов запропонував внести відповідні корективи до Держбюджету України на поточний рік в частині, що стосується пенсійного забезпечення чорнобильців.

*     *     *

18 січня цього року відбулася робоча зустріч Президента Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» В.В. Войтова, віце-президента Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» В.М. Яценка   та Президента Міжнародної організації «Союз Чорнобиль» В.І. Макаренка із заступником Міністра юстиції України Г.Г. Гецадзе.

Були порушені питання про правомірність 15%-го оподаткування пенсій інвалідів-чорнобильців,   дотримання (порядку виконання) вимог п. 7 ст. 20 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», правовий статус потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи 4-ї категорії після прийняття Закону України №76 від 28.12.2014 року, порядок виконання рішень Конституційного Суду України №10-пр/2008 від 22.05.2008 року щодо визнання неконституційними змін до  Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Ставлення Міністерства юстиції України до проектів змін до ст.ст. 50, 52, 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», підготовлених Міністерством соціальної політики України і громадськими організації тощо.

Обговорено також юридичні підстави для уніфікації та стандартизації законодавства СНД щодо соціального захисту ліквідаторів та постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи.

На зустрічі вирішено продовжити консультації та співпрацю для  позитивного вирішення порушених питань, заступником Міністра юстиції України Г.Г. Гецадзе дані відповідні доручення підрозділам Міністерства.

*     *     *

Національний банк України щодо випуску пам'ятної медалі до 30-х роковин Чорнобильської катастрофи.

НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ


вул. Ю. Коцюбинського, З м. Київ, 04053, Україна
Президентові Всеукраїнської громадської
організації інвалідів "Союз Чорнобиль України"
Войтову В. В.


Шановний Володимире Васильовичу!

Національний банк України розглянув Вашого листа щодо випуску монети, присвяченої 30-м роковинам аварії на Чорнобильській АЕС, і повідомляє таке.
Низько вклоняючись усім учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, розуміючи, що подвиг цей є неоціненним та неоплатним, інформуємо, що Національний банк України випуском монети до 10-річчя трагедії вшанував пам'ять героїв - учасників ліквідації аварії.
Враховуючи викладене та беручи до уваги обмеження фінансування випуску монет, повідомляємо, що Національний банк України не планує випуск монети, присвяченої 30-м роковинам Чорнобильської трагедії.
Одночасно інформуємо, що Національний банк України розглядає можливість випуску пам'ятної медалі, присвяченої зазначеній події, про що повідомить Вас після прийняття рішення.


Сподіваємось на розуміння.
З повагою
Заступник Голови                                                            Я. В. Смолій

http://www.souzchernobyl.org

3 коментарі:

  1. як тільки зявляється вираз;-НАПРАВИТИ НА ДООПРАЦЮВАННЯ!(читай-hana hery).

    ВідповістиВидалити
  2. ЭТО ЖЕ ВЯЧЕСЛАВ КИРИЛЕНКО НА МАЙДАНЕ КРИЧАЛ:" БАНДУ ГЕТЬ!" ВОЗНЕССЯ В КМ БЛАГОДАРЯ ЖИЗНЯМ МАЙДАНОВЦАМ, А ТЕПЕРЬ ,КТО ЖЕ БАНДА?! НЕ ЗАЛОЖЕНЫ СРЕДСТВА НА ЧЕРНОБЫЛЬЦЕВ! ТАК ЗАЛОЖИТЕ ИЗ УКРАДЕННЫХ ИЗ БЮДЖЕТА ВСЕМИ ЧИНОВНИКАМИ!

    ВідповістиВидалити
  3. Так они заложили только не в бюджет а на нас..............

    ВідповістиВидалити