Ніхто здаватися не буде!

Настав 2016 рік. Рік продовження тотального, безжального і спрямованого наступу на права учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Попри те, що органами державної влади України 2016 рік оголошено роком вшанування учасників тієї страшної катастрофи, однак влада діє зовсім за іншими правилами й сценаріями, які розходяться з проголошеними намірами.

Такі обставини змушують частину учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС до ще більшої згуртованості та вимагають шукати шляхи протистояння цим діям влади.

На жаль, слід констатувати й те, що деякі юридично зареєстровані всеукраїнські громадські чорнобильські організації опинилися на узбіччі від потреб простих учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і в основному намагаються обслуговувати інтереси політичних партій, окремих політиків, органів державної влади та власні інтереси або обмеженого кола членів цих організацій.

По суті ці організації і не можуть представляти на всеукраїнському рівні інтереси простих учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, оскільки в них чисельність не "фіксована" та нікому не відома, а як загальновідомий факт, намагання їх керівників представляти інтереси "всіх і всюди", несуть у собі виключно підміну дійсності та спрямовані скоріш за все на задоволення власних потреб та амбіцій. Тому й не дивно, що будь-якої інформації з приводу засідань керівних органів, прийнятих або затверджених на них рішень і пропозицій, у тому числі з кадрових питань, ніколи не міститься на офіційних засобах комунікації цих організацій за винятком хіба-що - ВГОІ "Союз Чорнобиль України".

Відсутність публічності в цих організаціях, є зайвим підтвердженням "підкилимних" методів їх діяльності та роботи, що є неприйнятним для учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, оскільки це безпосередньо зачіпає або може зачіпати інтереси останніх. Навіть більше, сьогодні надходить інформація з приводу того, що ці керівники проштовхують пропозиції до 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи, які спрямовані на виділення певної частини учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС у привілейовану касту.

Безперечно, такі дії можуть остаточно призвести до розколу в середовищі учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, як це вже зробила знаменита постанова Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2011 № 1210 "Про підвищення рівня соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи", що є цілковито не припустимим.

Слід констатувати й те, що на протязі останніх п'яти років чорнобильською спільнотою проводилися численні форуми та з'їзди, які, на жаль, не дали будь-якого позитивного результату у відстоюванні прав громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. За цей час влада істотно скоротила і нівелювала права цієї категорії громадян.

Причиною негативних результатів послужило не лише не бажання влади співпрацювати та вирішувати питання постраждалих громадян, але і те, що люди, яких уповноважували представляти інтереси чорнобильської спільноти, виявилися популістами та авантюристами, які здебільшого переслідували навколо політичні або власні інтереси.

Разом з тим, з такою ситуацією аж ніяк не можна погодитися та необхідно шукати нові шляхи, які б були спрямовані на вирішення різнобічних проблем учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та осіб, які постраждали внаслідок цієї катастрофи.

До інформації, слід лише додати, що в даний час ініціативною групою учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС ведеться підготовча робота щодо можливого проведення в лютому місяці поточного року з'їзду учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та створення громадського руху або громадської організації, основною метою котрих буде відновлення прав цієї категорії громадян.

Про хід та результати роботи ініціативної групи буде поширена додаткова інформація.

Публікація розташована на прохання 
ініціативної групи учасників 
ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

2 коментарі:

  1. НОВАЯ ИНФА! ПОСТ. КМ №1149 ОТ 30.12.2015Г "...МЕТОЮ ПРИЙНЯТТЯ ПОСТАНОВИ ____Э ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СОЦIАЛЬНЫХ ГАРАНТIЙ ДЕРЖАВИ___ ШЛЯХОМ УДОСКОНАЛЕННЯ МЕХАНИЗМУ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ IНВАЛIДIВ АВТОТРАНСПОРТОМ В УКРАIНI.."РЕЧЬ ИДЕТ О ГНИЛЫХ ЗАПОРОЖЦАХ БОЛЕЕ 10 ЛЕТ, НО ПОД "ЗАБОТУ " О ИНВАЛИДАХ ПРОТАЛКИВАЕТСЯ БЕСПЛАТНОЕ ОФОРМЛЕНИЕ И ТЕХ ШИКАРНЫХ ИНОМАРОК , КОТОРЫЕ ЧИНОВНИКАМ , ОСОБЕННО МСП, И НЕ ТОЛЬКО, БЫЛИ "ПОДАРЕНЫ" ЗАГРАНИЧНЫМИ "БЛАГОДЕТЕЛЯМИ"! А НА ПОВЫШЕНИЕ МИНИПЕНСИЙ ЛИКВИДАТОРАМ ГАРАНТИЙ ДЕРЖАВЫ НЕТ!!!

    ВідповістиВидалити
  2. ВСІ ЦІ ОРГАНІЗАЦІЇ І ТІ ЯКІ МАЮТЬ СТВОРИТИСЯ ЦЕ ВСЬО ЗАДУМАНЕ АФЕРИСТАМИ , ЯКІ ХОТЯТ ЗАРОБИТИ НА ЧУЖОМУ НЕЩАСТІ . ПОДИВІТЬСЯ САМІ - ЩО ЗА ПОСЛІДНІЙ ЧАС НИМИ ЩОСЬ ДОБРОГО ЗРОБЛЕНО ( ОДНІ ПРОЕКТИ ) . ВСЕ ПЕРЕДБАЧЕНО У ЗАКОНІ А ТАКОЖ В ПОСТАНОВІ 1210 , ТРЕБА ЛИШЕ НАЙТИ ПРАВЕЛЬНИЙ ШЛЯХ . ДУЖЕ БАГАТО ЗАРАЗ ВІДСУДЖУЮТЬ ЗАРПЛАТИ В ЗОНІ , І ПОЛУЧАЮТЬ НОРМАЛЬНІ ПЕНСІЇ . ПЛЮЙТЕ НА ТІ АФЕРИСТИЧНІ ОРГАНІЗАЦІЇ А ШУКАЙТЕ НОРМАЛЬНИХ АДВОКАТІВ І ВПЕРЕД . ВИХІД Є .

    ВідповістиВидалити