Інформаційне повідомлення про акцію протесту чорнобильців біля будівлі Міністерства соціальної політики України

Інформаційне повідомлення про акцію протесту чорнобильців біля будівлі Міністерства соціальної політики України

20 жовтня 2015 року відбулася акція протесту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, біля Міністерства соціальної політики України за ініціативою лідерів всеукраїнських громадських чорнобильських організацій – Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнське об’єднання ветеранів Чорнобиля» та Всеукраїнської Спілки ліквідаторів-інвалідів «Чорнобиль-86».

Активну участь у цій акції протесту взяли чорнобильці Полтавщини, Черкащини, Харківщини, міста Білої Церкви та інших районів Київської області, інших областей України і міста Києва.

Люди активно виступали проти бездіяльності керівництва Мінсоцполітики України щодо поновлення належного соціального захисту інвалідів, ліквідаторів, евакуйованих, переселених, вдів та дітей. Найбільше обурення викликало те, що керівництво Мінсоцполітики України намагалося обдурити чорнобильців, по суті не зробивши для внесення на засідання Кабінету Міністрів України та прийняття проекту постанови про поліпшення пенсійного забезпечення інвалідів-чорнобильців, який було напрацьовано фахівцями Мінсоцполітики України з всеукраїнськими громадськими чорнобильськими організаціями - Всеукраїнською громадською організацією інвалідів «Союз Чорнобиль України», Всеукраїнською громадською організацією «Всеукраїнське об’єднання ветеранів Чорнобиля» та Всеукраїнською Спілкою ліквідаторів-інвалідів «Чорнобиль-86». Під час палкої дискусії з фахівцями Мінсоцполітики України з’ясувалося також, що зазначений проект постанови надійшов на погодження до Міністерства юстиції України лише сьогодні – 20 жовтня 2015 року. Протестувальники прямо казали представникам Мінсоцполітики України про те, що минають місяці і роки, але за цей час не прийнято жодного конкретного рішення, яке хоча б трохи поліпшило становище інвалідів-чорнобильців та інших категорій постраждалих. Учасники акції протесту одноголосно підтримали резолюцію, яку за їхнім дорученням підписали:

• Президент Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Березін В.О.;
• Голова Правління Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнське об’єднання ветеранів Чорнобиля» Проскурін В.С.;
• Голова Всеукраїнської Спілки ліквідаторів-інвалідів «Чорнобиль-86» Колядін А.Ф.
             
(текст Резолюції додається).

Міністр Мінсоцполітики України П. Розенко через своїх заступників пообіцяв людям, що завтра, 21 жовтня 2015 року, він на засіданні Кабінету Міністрів України внесе з голосу проект постанови Кабінету Міністрів України про внесення змін до постанови №1210 щодо підвищення мінімального розміру пенсії для інвалідів-чорнобильців до: 530, 475, 420 і 200  відсотків прожиткового мінімуму  відповідно для І, ІІ, ІІІ груп інвалідності і дітей-інвалідів. На прийняття даної постанови протестувальники П. Розенку дали термін до 28 жовтня 2015 року. Якщо дана постанова не буде прийнята, то чорнобильці вирішили провести наступне пікетування Міністерства соціальної політики України 29 жовтня 2015 року (четвер) о 10 годині з ініціюванням відставки Міністра соціальної політики України.

Запрошуємо всіх чорнобильців України взяти найактивнішу участь у цій акції протесту.

Лише своїми активними діями ми не дозволимо чиновникам обдурювати чорнобильців і зможемо вибороти своє право на життя.

РЕЗОЛЮЦІЯ
учасників акції протесту 20 жовтня 2015 року біля будівлі Міністерства соціальної політики України на захист прав інвалідів-чорнобильців, інших категорій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

20 серпня 2015 року за рішенням Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнське об’єднання ветеранів Чорнобиля» та Всеукраїнської Спілки ліквідаторів-інвалідів «Чорнобиль-86» був даний старт всеукраїнській акції протесту чорнобильців. Люди виступили проти брутального порушення органами державної влади їхніх законних прав на належний соціальний захист, якісну медичну допомогу, зрештою – права на життя.

Резолюцію, прийняту на зазначеній акції протесту одноголосно, було передано керівництву Уряду України, а також Президентові України і Голові Верховної Ради України. Серед основних її вимог було невідкладне прийняття постанови про внесення змін до урядової постанови №1210, з метою докорінного поліпшення пенсійного забезпечення інвалідів-чорнобильців, а також прийняття державних актів з відзначення 30-х роковин Чорнобильської трагедії.

За інформацією керівництва Мінісоцполітики України, Прем’єр-міністром України дано доручення про підготовку проекту постанови про внесення змін до постанови №1210, узгоджених з всеукраїнськими громадськими чорнобильськими організаціями. На виконання цього доручення лідерами  Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнське об’єднання ветеранів Чорнобиля», Всеукраїнської Спілки ліквідаторів-інвалідів «Чорнобиль-86» спільно з фахівцями Мінісоцполітики України був невідкладно підготовлений проект постанови, основний зміст якого полягав у збільшенні з 01 жовтня 2015 року мінімальних пенсій інвалідів-чорнобильців, а саме -  530 відсотків прожиткового мінімуму для інвалідів І групи, 475 відсотків прожиткового мінімуму для інвалідів ІІ групи, 420 відсотків прожиткового мінімуму для інвалідів ІІІ групи, 200 відсотків прожиткового мінімуму для дітей-інвалідів.

Відновлення у повному обсязі вимог статті 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо встановлення мінімальних пенсій не менше 10 прожиткових мінімумів для інвалідів І групи, 8 прожиткових мінімумів для інвалідів ІІ групи, 6 прожиткових мінімумів для інвалідів ІІІ групи, наші лідери погодилися віднести до Дня 30-х роковин Чорнобильської катастрофи – 26 квітня 2016 року.

Міністерство фінансів України готове було погодити такий проект постанови і для цього є відповідні фінансові ресурси, але Міністерство соціальної політики України спільно з представниками інших громадських чорнобильських організацій підготувало і направило до Мінфіну України інший проект постанови – про негайне відновлення згаданих норм статті 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», а також про негайну виплату усіх боргів по судах. Це потребувало у кілька разів більших бюджетних витрат і стало причиною того, що Міністерство фінансів України не погодило жоден з проектів постанови.

Оцінюємо такі дії керівництва Мінісоцполітики України як спробу ввести в оману чорнобильську громадськість. Особливий цинізм цих дій полягає у тому, що намагалися обдурити найбільш потерпілу категорію чорнобильців – інвалідів, серед яких Герої-ліквідатори і діти.

Така поведінка держаних посадовців є неприпустимою і вони заслуговують найсуворішого покарання.

Ми вимагаємо:

• від Мінісоцполітики України і Кабінету Міністрів України - невідкладного прийняття постанови про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України №1210, з метою відновлення у повному обсязі статті 54 Закону України « Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», в редакції, що діяла до 2008 року. Ми доручаємо нашим лідерам співпрацювати з урядовцями у підготовці такого проекту постанови, але норми щодо мінімальних пенсій на першому етапі підвищення не можуть бути нижчими, ніж згадані, 530, 475, 420 і 200 відсотків прожиткового мінімуму для інвалідів відповідно І, ІІ та ІІІ груп, а також дітей-інвалідів;
  
• від Президента України - невідкладного прийняття Указу Глави держави про відзначення 30-х роковин Чорнобильської трагедії, основним змістом якого мають бути не парадні заходи, а поновлення законних прав громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на належний соціальний захист;

• від Верховної Ради України – прийняття постанови про заходи з відзначення 30-х роковин Чорнобильської трагедії.

Ми заявляємо, що не можемо і не будемо терпіти у подальшому цинічної бездіяльності органів державної влади у питаннях забезпечення конституційних прав українських громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Шановні чорнобильці, лише своїми активними спільними діями ми зможемо захистити своє право на життя!

За доручення учасників акції протесту:

Президент Всеукраїнської  громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» 
Березін В.О.
Голова  Правління ВГО   «Всеукраїнське об'єднання ветеранів Чорнобиля»
Проскурін В.С.
Голова Всеукраїнської Спілки ліквідаторів-інвалідів "Чорнобиль-86".
Колядін А.Ф

Джерело: http://www.souzchernobyl.org/?section=3&id=3055

----------  *  ----------------   *   ---------------

До теми: Повний відеозвіт про акцію протесту чорнобильців біля будівлі Міністерства соціальної політики України дивіться в акаунті Сергія Бондаренка на youtube.com ТУТ




25 коментарів:

  1. Всё правильно и обнадёживаемо....Так держать!!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Все правильно, грамотно последовательно действуют наши лидеры,поддерживаю резолюцию.

    ВідповістиВидалити
  3. РАХУЮ ЩО ЦЮ ТРОЙКУ ПОВИНЕН ОЧОЛИТИ ПРОСКУРІН . У НЬОГО НАЙКРАЩЕ ПОЛУЧАЄТЬСЯ .

    ВідповістиВидалити
  4. Проскурин должен возглавить весь переговорный процесс, те двое к ним нет доверия.

    ВідповістиВидалити
  5. Точно Палата № 6 ждет эту тройку уже давно. Если бы не ихнее осучаснення, то имели уже 4-5-6, а сейчас обман, обман, обман. Тем и живут эти лидеры Посмотрите, чем это кончится.

    ВідповістиВидалити
  6. Коляныч, г. Киев21 жовт. 2015 р., 16:55:00

    Не скрою положительных эмоций. Лично рад объединению трех организаций вокруг 1210. Есть полная гарантия, что я буду получать максималку.
    Коляныч, г. Киев

    ВідповістиВидалити
  7. Гарантий никто не давал! будут крутить чиновники, а это они умееют лучше всех- как обдурить народ! А если на данный момент добьтся по 4-5-6 или 6-8-10, то это не макс. пенсия. а лишь приближенная до норм украденного закона! макс. пенсия по з/пл по 1210 и эту постанову КМ может повернуть в любой момент по своему усмотрению! И смотреть нужно в будущее, а не жить сегодняшними фейковыми обещаниями Розенко или прочих! И параллельно нужно ОБЯЗАТЕЛЬНО добиваться восстановления норм закона!

    ВідповістиВидалити
  8. Коляныч,сколько раз ты был в Прияти,могу уверенно сказать один раз возможно два,потому что почти все максимальщики заехали выехали и им за один день со всеми коэфициэнтами множили зарплату за день на 24 дня,так что лучше герой молчи.

    ВідповістиВидалити
  9. Коляныч. это правда что ты драпал с припяти при взрыве на чаэс ну да. драпал а что .а спасал кто тебя коляныч ликвидатор .а что ты хочешь коляныч теперь пенсию за что кляныч а зато что меня спас ликвидатор максимальщик .зря коляныч он тибя спасал надо было чтобы ты подох в припяти

    ВідповістиВидалити
  10. что ж ты только максимальщиков возвеличиваешь? а чем виноват минимальщик, у которого не все документы по чертовой 1210? и работал в зоне и радиации хватанул до инвалидности!

    ВідповістиВидалити
  11. АНОНИМУ 20:46 - ну ты и быдлота, тварь, чтобы то что ты пожелал Колянычу повернулось на тебя, гнида!

    ВідповістиВидалити
  12. Вдова инв. 1 гр.21 жовт. 2015 р., 21:13:00

    На сайте ВОВЧ снова начали тролить Виноградова Админ этого сайта не пропускает комменты, делает приоритет только восхвалению тройки, проскурина наверное сам максимальщик Сепаратюга недобитый Кто знает его фамилию Напишите К тому он не ставит истинных планов тройки и постановление, которое они подали в минсоцполитики Пусть бы он и его вдова, так жили кака я Сейчас долги раздаю за лечение и похорон мужа Админ ЧПЭ, пожалуйс та, напечатайте мой комментарий Надоело читать разную грязь на людей, которые действительно добиваются 4-5-6 без всякого осовременивания Почему вдова андреева должна получать пенсию а я нет, у мужа была минималка 2 700гр Вдове Проскурина и этим двум маразматикам я так же желаю такую пенсию Пожалуйста Напишите

    ВідповістиВидалити
  13. Вдова инв. 1 гр.21 жовт. 2015 р., 21:18:00

    Я допишу Извините, слезы на глазах Сама я Харьковщанка и знаю этих прохиндеев Проскурина, Белякова и Прокопенко. Эти ни чего не делают безплатно и вообще не понятно от имени каких чернобыльцев они действуют Так же нам не повезло и председателем СЧУ, Винником, содрал с нас вдов деньги через адвокатскую контору сына а пенсий нет

    ВідповістиВидалити
  14. 21.08..00. ты само чмо надо было работать на чаэс .кто работал тот получает пенсию и очень не плоху а ты быдлота тварь не хрена не делал припятская

    ВідповістиВидалити
  15. 1210 умный. а 54 это припятские депутаты выдумали в то советское время и прицепом припятских к ликвидаторам прицепили

    ВідповістиВидалити
  16. А ПРОСКУРИНУ ЕСТЬ ЗА ЧТО ЖОПУ РВАТЬ. БЕРЕЗИН НАПИСАЛ ХАДАТАЙСТВО НА ПОРОХА ПРЕДСТВИТЬ ПРОСКУРИНА К ОРДЕНУ ЗА ЗАСЛУГИ 1 СТ.

    ВідповістиВидалити
  17. пускай хот 10 получает орденов .а тебе сорока на хвосте принесла .что жаба давит что не тебе

    ВідповістиВидалити
  18. Вдова инв 1 гр21 жовт. 2015 р., 22:59:00

    Пусть ваши пожелания вам и вернутся Я вдова ликвидатора 86 г, воспитываю 3х детей. Муж был на ликвидации с 4 мая по 3 июля, потом пошли больницы А вы шкурники смердючие, вместе с ним работали наверное а пенсии получаете максимальные Где правда боже Будьте вы ..........ненасытные.

    ВідповістиВидалити
  19. Да!! Мужики! Видно многие потеряли совесть. 87-88 года получают максималку в 10 740 гр и будущие ихние жены, получат пенсию в 50%, а муж у женщины уже умер с минималкой и она не получат ни чего. И вы еще взелись на неё С О В Е С Т Ь у вас Е С Т Ь ? То что 1210 неотвечает ни каким нормам и что СЧУшные твари её делали под себя, нет сомнений. Но надо оставатся людьми. Прости их женщина, от максимальщиков, ты не дождешься сочуствия..

    ВідповістиВидалити
  20. Проскурін ордена захотів від Порошенка. ну и сучара. Да хай бог мене простить сил уже нема. вінка йому зі стрічкою від Чорнобильців. Один уже отримав.

    ВідповістиВидалити
  21. Ермолаев Николай (август-ноябрь 86 г., 26 бригада). Березин, Проскурин, Колядин, Прокопенко и т.д. ничего зря не делают (бесплатно). К примеру на сайте ВОВЧ выкладывали видео на котором Проскурин вел "переговоры" с Юлей, на втором видео Проскурин находился в "ложе" ВРУ глазами преданной собаки взирал на выступление Тимошенко и аплодировал на слова Юли о том, что жизнь при новой власти для чернобыльцев будут только с каждым днем хуже. Вернемся на сегодняшний день Тимошенко невыгодно повышение этой властью пенсий чернобыльцам ей нужно как "оппозиционеру" ухудшение жизни чернобыльцев.Проскурин уже неоднократно срывал те или иные договоренности и возможные компромиссы устраивающие власть и чернобыльцев. Проскурин уже в чернобыльской среде - "труп" и к нему нет доверия из-за неоднократных переходов с партии в партию, виляние своим хвостом перед Тимошенко, а также массу грешков связанных с его прошлой депутатской деятельностью, "посредничество" в ОСДРЗН получения "связей" (по сей день он помнит о 100 дол.США за положительное решение комиссии), неоднократно пытается вернуть "связь" в ОСДРЗН ну и другие его пакости. Я о том, что чернорбыльцы должны пресечь выходки Проскурина короче списать его в утиль (где ему и место).

    ВідповістиВидалити
  22. Чем дальше,тем интереснее.
    Максимальщики снова с мегафонами под минсоцполитики,держат руку на пульсе умирающих чернобыльцев.

    ВідповістиВидалити
  23. Авдеевич Пирятин23 жовт. 2015 р., 06:40:00

    Спешу на работу Подрабатываю на стоянке сторожем в звании подполковника--ликвидатора. Призывался ст лейтенантом Ну скажите. На кой присваивали нам партизанам эти зввания, а сейчас проскурин пробивает медали к 30 летию. мне выжить надо а им медали.. Пенсия в 2 400 говорят, еще не получал а доллар прогнозируют до конца года в 27 гр. Что делать , подскажите На акции был, разочарован Березин что там лопотал про 6-8-10 Это я понял, полный разводняк Больше ни ногой Права группа Виноградова 4-5-6 и всем без исключения.

    ВідповістиВидалити
  24. люди интересуются где Киевляни почему их нет на акциях,а вы что незнаете что Киевляне все на больших пенсиях у них минималок нет,азаров с тигибко им дали пенсии не менее 5 тысяч чтобы не выходили на акции ,ууу меня знакомые ликвидаторы с Киева мне об этом сказали что у них пенсии от5т. и более.

    ВідповістиВидалити
  25. Нужна акция протеста !!! под КМ 28.10 2015г с требованиями 54ст ч.4 всем одинаково по 6-8-10 без учета з/пл, кто хочет по з/пл - на общую! почему из митингующих никто не взял подаваемую резолюцию в МСП, а доверили прочитать Березину? прочитать можно выборочно,что можно ,а что низя- всплывет потом,когда уже примут очередную фигню!

    ВідповістиВидалити