Про невідкладні заходи щодо поліпшення пенсійного забезпечення чорнобильців

Прем’єр-міністру України
Яценюку А.П.

Про невідкладні заходи щодо поліпшення
пенсійного забезпечення чорнобильців

Шановний Арсенію Петровичу !

Вкотре звертаємося до Вас з пропозицією про вирішення питання, яке вже протягом тривалого часу викликає найбільше напруження у чорнобильському середовищі.

Йдеться про здійснення подальших заходів з поетапного відновлення у повному обсязі дії статті 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» в редакції до 2008 року.

Нагадуємо, що за ініціативою громадських чорнобильських організацій проведено низку робочих зустрічей з керівництвом Мінсоцполітики, Пенсійного фонду та Кабінету Міністрів України. Зокрема, протягом 2013 року відбулося чотири таких зустрічі, а протягом поточного року – 8, у тому числі на рівні Першого віце-прем’єр-міністра України. На цих зустрічах досягнута домовленість щодо поліпшення пенсійного забезпечення інвалідів з числа ліквідаторів, евакуйованих із зони відчуження у 1986 році та переселенців із зони безумовного відселення, дітей-інвалідів та вдів ліквідаторів шляхом внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 23.11.2011 року № 1210 «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Відповідний проект Постанови Кабінету Міністрів України, розроблений Мінсоцполітики України у співпраці з громадськими чорнобильськими організаціями, був поданий Міністерством на розгляд Кабінету Міністрів України ще 24 червня 2014 року за вих. № 24893/0/10-14/039. Нажаль, до цього часу рішення Уряду по зазначеному проекту не прийнято.  На звернення з цього питання ВГОІ «Союз Чорнобиль України» від 04 вересня 2014 року, вих. №399, до цього часу реакція Кабінету Міністрів України також залишається невідомою. Це підштовхує  громадські чорнобильські організації до акцій протесту і радикалізує вимоги людей до влади.

Зважаючи на викладене, пропонуємо провести невідкладну зустріч  Прем’єр-міністра України з керівниками   громадських чорнобильських організацій для прийняття узгодженого рішення про поліпшення пенсійного забезпечення чорнобильців.

       Президент
Всеукраїнської громадської
організації інвалідів
 «Союз Чорнобиль України»                                               Березін В. О.

         Голова
Всеукраїнської спілки
ліквідаторів-інвалідів
       «Чорнобиль-86»                                                        Колядін О.Ф.

         Голова
Міжнародної громадської
організації інвалідів Чорнобиля,
які захворіли на гостру променеву хворобу,
та вдів, чоловіки яких загинули від
гострої променевої хвороби
        «Промінь 5-2»                                                           Зеленцов  О.М.                                                  

ДЖЕРЕЛО

6 коментарів:

  1. Та звертайтесь чи не звертайтесь ніхто не почує. Нада тільки собирать тисячі ліквідаторів і йти на майдан

    ВідповістиВидалити
  2. ВІКТОР ПОЗНІК30 лист. 2014 р., 14:02:00

    ВСЕ БУДЕ ДОБРЕ.ГОЛОВНЕ.ЩО МИ ВСІ РАЗОМ.

    ВідповістиВидалити
  3. скілки можна переливати з пустого та в пусте нас не чують а так боляче що і забули вже

    ВідповістиВидалити