Я предлагаю собраться только ликвидаторам и выработать план действий

ЦИТАТА З КОМЕНТАРЯ ДО ОБГОВОРЕННЯ

"Только ликвидаторам от этого легче не будет.Пенсия еще долго повышена не будет (проскользнуло в инете, что будут повышать прожиточный минимум). Давайте здесь обсудим и в скором времени соберемся. Другого выхода нет,даже в законе все категории разные,получается,грубо говоря, все остальные категории нас поимели. Похоже ,терпение ликвидаторов (особенно 1986 года) справедливо достигло точки кипения. Давно пора !!! Я предлагаю собраться только ликвидаторам и выработать план действий."

Демократический централизм
*       *       *
Цілком слушна пропозиція і гідна уваги.

Миритися з тим, що пенсійне забезпечення ліквідаторів знаходиться в жахливому стані, ніяк не можна. Публічні виступи чиновників про нібито вирішення питань пенсійного забезпечення ліквідаторів шляхом виконання рішень судів - швидше за все черговий обман. Та й це, в разі якихось зрушень, не вирішить питання щодо всіх ліквідаторів. Адже зрозуміло, що не всі зверталися до суду.

Так, всі ми втомилися від численних з'їздів та акцій, які не принесли бажаних результатів, у багатьох з'явилася зневіра, і опустилися руки. Часто ці заходи було використано не чистими на руку людьми на догоду своїм власним інтересам. Багатьох просто обдурили і це також гірка – правда. Але просто так здатися - значить не поважати самих себе.

Саме у вересні, згідно з норм Бюджетного кодексу, починається бюджетний процес. Не варто сподіватися, що закон про Державний бюджет на 2015 рік буде прийнятий так швидко, адже грядуть чергові вибори. Швидше за все, новий склад Верховної Ради ухвалить його в кращому випадку в кінці грудня поточного року.

Зараз у нас саме є час дійсно зібратися на форум ліквідаторів, щоб обговорити проблеми та намітити які подальші плани. Ми не повинні допустити, щоб нас і далі принижували і нищили. 

Тому, пропонується з цього приводу розвернути тут обговорення щодо пропозиції, поданої дописувачем "Демократический централизм".

ЧПЕ

16 коментарів:

  1. Уже собирались в Лубнах. Толк был? Сейчас снова соберемся и току? СЧУ в расколе и не собирается нас защищать, так как у них все на мази Это если те 14 организаций сделают свою , новую организацию, то тогда может и получится . Ждем 24 сентября У нас в Киеве, слух, что яценюк хочет провести заседание КМУ по этому вопросу и урезать еще кое что.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ЛИКВИДАТОРЫ ТЕХ 14 ОРГАНИЗАЦИЙ, СКОРЕЕ ВСЕГО, ХОТЕЛИ БЫ СОЗДАНИЯ НОВОЙ ОРГАНИЗАЦИИ, НО РУКОВОДИТЕЛИ ЭТИХ ОРГАНИЗАЦИИ НАРЯД. СЧУ ФИНАНСИРУЕТСЯ С БЮДЖЕТА, А ЗАРПЛАТУ НИКТО НЕ ЗАХОЧЕТ ТЕРЯТЬ. ЕСЛИ САМИ НЕ ПРОЯВИМ ИНИЦИАТИВУ, НИЧЕГО НЕ БУДЕТ. СКОРО НАЧНЕТСЯ АКТИВНАЯ ФАЗА ВЫБОРОВ И НАЙДУТСЯ ЛЮДИ, КОТОРЫЕ ПОПЫТАЮТСЯ ВЫВЕСТИ ПОЛТОРА СОТНИ ЧЕРНОБЫЛЬЦЕВ, ЧТОБЫ ОПЯТЬ ЗАТЕЯТЬ КАКИЕ-ТО ПЕРЕГОВОРЫ. ВСЕ ЭТО МЫ УЖЕ ПРОХОДИЛИ.

      Видалити
  2. У чорнобильському русі, як ніде інде, використовується принцип ;- розділюй і володарюй!! ми маємо чотири категорії потерпілих, ми маємо з десяток громадських об"єднань. але давайте повернемось до однієї з них , ліквідаторів. самі ліквідатори теж поділяються на багато категорій. перший поділ, поділ по роках участі в ліквідації наслідків аварії 1986 р, 1987 р, 1988-1990рр. другий поділ ліквідатори по обов"язку і ліквідатори які йшли добровільно.маю на увазі військовозобов"язаних та цивільних. третій поділ по місцевості участі в ліквідації , станція і зона відчуження. розглянемо інше. еквівалент отриманої шкоди від наслідків аварії.наслідки однакові для всіх. для одних- втрата життя (вічна пам"ять усопшим), для інших- втрата здоров"я.людина отримала дозу опромінення як ліквідатор так і проживаючий на зараженій території. іноді проживаючий міг отримати більшу дозу опромінення чим ліквідатор. тому що його ніхто не ставив до відома де і скільки "світить". як держава сьогодні компенсує ці втрати? м"яко кажучи вибірково.а по суті абсурдно.якщо брати заробітну плату за роботу в зоні відчуження тут починається повна вакханалія. за одну ту саму роботу люди одержали різні заробітні плати. на мій погляд принцип заробітної плати за роботу в зоні відчуження повинен застосовуватись наступний. збережена заробітна плата по місцю роботи + кратність (5,4,3,2,1) виходячи із середньої заробітної плати по категорії небезпечних професій по Україні, відповідно року участі в ліквідації наслідків аварії в тому числі і військових строкової служби, які брали участь в роботах по ліквідації наслідків,а не несли звичайну військову службу (охорона,караул).ступінь втрати працездатності визначений групою інвалідності. 3 група =0.6, 2 група =0.8, 1 група=1. багато різних доплат, як то, на оздоровлення, на харчування, на паливо, і тд. і тд. має мати один еквівалент для всіх категорій потерпілих і виражатись в грошовому еквіваленті включеним до пенсійних виплат. медичне забезпечення (безкоштовне) для всіх потерпілих однакове. так як людина втратила здоров"я з вини держави. ось навколо чого повинні згуртовуватись всі громадські об"єднання. НАВКОЛО ЗАВДАНОЇ ШКОДИ ДЕРЖАВОЮ ЖИТТЮ І ЗДОРОВ"Ю ЛЮДИНИ, ТА ПРАВОМІРНОГО ВІДШКОДУВАННЯ ТАКОЇ!!!

    ВідповістиВидалити
  3. До этого долго думал, а почему у нас нет чисто ликвидаторской организации (знаю, есть Чернобыль-86, но она не для всех ликвидаторов)? И вот, что хочу сказать по этому поводу: А не от того ли у ликвидаторов все проблемы, что у них нет именно своей отдельной общественной организации? Не от этого ли сейчас роль ликвидатора нивелирована окончательно? Думаю, что до такого состояния в первую очередь приложили руки именно те люди, которые не имеют абсолютно никакого отношения к ликвидации последствий аварии на ЧАЭС. Знаю, что подвергаю себя сокрушительной критике со стороны остальных категорий, так называемых чернобыльцев, но считаю, что именно деятельность такой организации, как "Союз Чернобыль Украины" непосредственно причастна к тому, в каком положении находится сегодня ликвидатор. А причиной всему этому была, сама власть, которая на протяжении многих лет охотно стимулировала "Союз Чернобыль Украины", чтобы найти оправдание невыполнению Закона Украины "О статусе ... ". Это касается в первую очередь нарушений закона в отношении ликвидаторов. Ведь проще говорить: "Вас много! На всех денег не хватает". Не такой ли ответ мы всегда слышим, когда речь заходит о пенсиях, льготах и пр. преференциях, которыми в первую очередь должны пользоваться ликвидаторы. Конечно же, что с ролью буфера по нивелированию наших прав на протяжении всего этого времени, успешно справлялись нами же избранные руководители общественных организаций. Ведь именно им платили из бюджета зарплаты за общественную работу из бюджета, раздавали награды и т.д. В конце концов, ликвидатор оказался в положении, когда его сравняли с людьми, которые в глаза не видели Чернобыльской АЭС, или родились после аварии, или же проживают за сотни километров от эпицентра аварии. В тему, иногда задаешь себе вопрос: Интересно, а сейчас, когда на востоке Украины проводится так называемая антитеррористическая операция - будут уравнивать в льготах и преференциях бойцов АТО с пострадавшим населением? Нисколько не умоляя нанесенный ущерб Чернобыльской катастрофой другим категориям чернобыльцев, однако, справедливость восторжествует лишь тогда, когда отдадут "Кесарю кесарево, а Богу Богово". Читая под этой заметкой комментарии, и вижу, что обсуждение этой темы пытаются в самом начале свести на нет. Однако до тех пор, пока мы не осознаем, что ликвидаторы должны быть вместе и в отдельной организации – мы никогда ничего не добьемся.

    ВідповістиВидалити
  4. Аноніму 10:38:00 А почем тебе была плохая перегорная группа..??? Все готово было к подписанию постановы но не захотели принимать ее.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ну да. Наша песня хароша начинай сначала. Надоели.

      Видалити
    2. Ликвидаторы г. Кривого Рога11 вер. 2014 р., 15:14:00

      Есть информация ! Те особы которые участвуют в переговорах, им обещают вернуть 6,8,10 и задолженность по судам. Уже составлены списки , также есть "герои" и с нашего города. А остальным чернобыльцам балалайку . Вот до чего мы дожились..Только своё, а не слово про 2-3 категорию и особенно детям. Когда же вы мудачьё нажретесь - такие как долбаный батюшка и наш липовый онко -герой с1 группой с нашего города.

      Видалити
  5. Анатолію і всім іншим , хто підключиться до нашої дискусії.Закон України № 796-12 враховує всі категорії потерпілих від наслідків аварії на ЧАЕС. ні в кого не має жодних нарікань до правомірності його статей. за виключенням двох положень. 1. применшена заслуга солдатів які проходили строкову службу і приймали участь в ліквідації наслідків аварії. 2."уравниловка" всіх потерпілих. Хоча в законі чітко прописана норма потерпілих.1. ЛІКВІДАТОРИ. 2.інші категорії населення.вимагаючи в чиновників від КМУ додержання правових норм починати потрібно саме з чіткого розподілення цих двох категорій. як казав Горбачов;- ХУ ІЗ ХУ.

    ВідповістиВидалити
  6. Демократический централизм11 вер. 2014 р., 13:24:00

    Анатолий, давайте больше не будем бояться критики со стороны других категорий. Закон ,на мой взгляд,справедливо назвал четыре категории чернобыльцев ,абсолютно справедливо отдав приоритет ликвидаторам,отсюда и будем исходить. Все эти годы ликвидаторы были в загоне...нам было всех жалко...но настал момент,что имя ликвидатор пытаются сделать нарицательным,пытаются втоптать в грязь...и не только власть.

    ВідповістиВидалити
  7. Кто получал ПДД, а это только 1986 год, знают, что им на основании Распоряжения СМ СССР от 17 мая 1986 г. № 964-pc выплачивалось единовременное денежное вознаграждение в 5-ти кратном размере месячной тарифной ставки.
    ПДД для всех было одинаково - 25 Бэр, а месячная тарифная ставка не у всех была одинакова.Этим я хочу сказать, что корень такой не справедливости - начислять заработок из данных от основного места работы берёт своё начало из НПА бывшего руководства СССР.
    По такому принципу и остальное начисление за работу по ЛПА на ЧАЭС.
    Вывод: отменить ч.1, ст.54 ЗУ-796-12, так как 1-ая часть, этой статьи дискредитирует ликвидаторов.


    ВідповістиВидалити
  8. віктор познік11 вер. 2014 р., 16:26:00

    Не гризіть один одного...обминайте всі секто-партії десятою дорогою.кусайте потрошки.дякувати богу.що живі і не дохнем з голоду-дохнем від болячок.тому маємо бути разом.всім ліквідаторам миру і здоров.я.хай бог допомагає.

    ВідповістиВидалити
  9. Ярослав Олійник11 вер. 2014 р., 16:51:00

    Поділяю думки Яковчука. Закон 796-12 в цілому виважений стосовно ліквідаторів першої та другої категорії. Колядін намагався виокремити ліквідаторів 1986 року,але його не підтримали ті,хто брав участь в ЛНА у 1987-1990 роках.Я особисто підтримую пропозицію зібратися тим,хто представляє учасників ЛНА 1986 року. Але до цього поставитися відповідально.Маю на увазі залучення до розмови представників влади - Мінсоцполітики,Мінфіну,ПФУ та Кабміну. Заручитися підтримкою преси. Чому треба виокремити ліквідаторів 1986 року?По-перше,це була прмусова добровілка. Бракувало досвіду щодо організації робіт у зоні. Найвища небезпека,як з боку реактора,так і забрудненої зони. 14 грудня 1986 року практично завершився перший та найтяжчий етап дезактивації зони.

    ВідповістиВидалити
  10. Читаєш коментарі і диву даєшся. Виявляється в ліквідаторів все нормально. Є хороший закон, у них нормальні пенсії і т.д. Біда за малим - закон не виконується, пенсій не платять, іноді чиновники щось не те скажуть, а так єдине, що залишилося - це зібратися під егідою Колядіна і підтвердити, що після грудня 86 року всі ліквідатори добровільно їздили на заробітки на ЧАЕС. Є таке прислів'я: чому я бідний? Тому, що дурень! А чому я дурень? Тому, що бідний! В черговий раз переконуєшся, що проблеми ліквідаторам створені не кимось чужим, а ними ж самими. Всі дискусії тут марні. Окрім, як потріпати язиком, обмінятись новими плітками – ми ні на що не здатні. Всім привіт!!!

    ВідповістиВидалити
  11. ЗАБУДЬТЕ ВЫ УЖЕ ЗА ЛИКВИДАТОРОВ И УДОВЛЕТВОРИМСЯ ТЕМ, ЧТО ИМЕЕМ... СЕЙЧАС ДРУГИЕ ГЕРОИ, ЭТО УЧАСТНИКИ АТО. ГЛАВНОЕ, ЧТОБЫ С НИМИ НЕ ПОСТУПИЛИ, КАК С НАМИ. ПОДОЗРЕВАЮ, ЧТО ИМЕННО ТАК И БУДЕТ. ОДНИ ВОЕВАЛИ, А ДРУГИЕ БУДУТ ПОЛЬЗОВАТЬСЯ ПРИВИЛЕГИЯМИ.

    ВідповістиВидалити
  12. есть информация что участников АТО заставляют писать что они добровольно пошли на войну а кто добровольно никаких льгот

    ВідповістиВидалити
  13. А ще була інформація по телебаченю волонтерам нададуть статус учасника бойових дій.

    ВідповістиВидалити