Відкритий лист львівських чорнобильців

В І Д К Р И Т И Й    ЛИ С Т
       до чорнобильців

Події на Майдані не залишають байдужими  більшість народу України. Одні підтримують учасників протестної акції, інші - засуджують. Нас непокоїть інше - значна кількість тих, хто засуджує дії  мітингуючих,  не помічають жорстокості дій влади в образі силових структур, більше того – закликають владу всіма можливими засобами зупинити акції на Майданах. Ці люди не зауважують крові, що вперше пролилася в Україні, не зауважують тіл безневинних людей, жорстоко побитих  і залишених без одягу, зі зв’язаними руками і ногами, замерзати в лісі. І говорити після цього, що на Майдані фашисти !!! Фашисти з іншого  боку барикад !!!

На жаль, в цій ситуації як президент ВГОІ СЧУ, так і керівники деяких обласних та районних організацій, повели себе настільки негідно, що вперше за історію СЧУ постало питання існування самої організації. Кляузи на ім’я керівників країни про бандитське захоплення влади, про озброєння Заходом бойовиків ( націонал - фашистів )  на Західній Україні, листи  послам зарубіжних країн з гострим засудженням дій держав світу  (крім, звичайно,  РФ ), які намагаються знайти безкровний вихід із ситуації, – і це все від імені організації. Нетерпимість і нетолерантність до всіх, хто має іншу думку, ніж єдино правильна партійна сила, наклеювання ярликів на інакодумців – це що, повергнення в 37 рік?  Ми на такі дії не уповноважували президента СЧУ. Заяви керівників районних та обласних організацій про те , що їм не потрібна Західна Україна, що вони не бачили ні в Карабаху, ні в Чорнобилі людей із Західної  України - це на кого розраховано? На повних ідіотів? А заява чинного генерала, що запропонував повернутися до питання зміни державного устрою країни -  країни, якій він давав присягу офіцера!  Де  офіцерська честь?! Де прокуратура разом із СБУ?

Єдиний шанс зберегти організацію - це її очищення. Всі керівники,  які своїми діями чи словами  спонукали і далі ведуть організацію до розколу, - повинні піти у відставку,   негайно.

Союз Чорнобиль України, на жаль, вже давно не захищає права понад 2 млн. чорнобильців України і не має підстав бути виразником їхніх інтересів.  Дії окремих керівників організації, які повинні дбати за єдність чорнобильців – бо біда в нас одна - призводять тільки до подальшого розколу.

Ми, чорнобильці, маємо задуматися над тим,  а чому в 2011 році, коли ми, разом з афганцями  незаконно, як і тепер Майдан, штурмували ВРУ, народ України нас не підтримав ? Так, нас не били, але не тому що поважали, а тому - що боялися, бо ми - чорнобильці, афганці - це не беззбройні діти. Але беркут стояв …  Готовий до дії …

Відповідь проста - бо нашими вимогами були лише пенсії для нас, ну ще щось там  - афганцям. Нам вбили в голови – жодної політики, таким чином відділили нас від народу, ну а потім по-чали ділити і самих чорнобильців – на заслужених і не дуже, станційників і ліквідаторів, евакуйованих і переселених.

Ми маємо, разом з Майданом, на якому стоять багато наших товаришів - кращих  представників  чорнобильців, на якому стоять наші діти і внуки, змусити владу поважати Конституцію і Закони, виконувати їх для всіх, в тому числі і для  чорнобильців, звітувати про свою роботу, а якщо ця робота не буде нас влаштовувати - відправляти владу у відставку.  Ми мусимо усі разом подолати корупцію в країні, мусимо сказати  суддям, що їх довічне місце роботи може і не бути довічним, а пенсії – можуть бути обрізані, як це вони дозволили владі зробити з нами, якщо судді керуватимуться не Законами, а вказівками із провладних кабінетів.

Наше звернення до тих, хто не втратив здатності думати і прагнення обєднатись, хто не буде ділити чорнобильців на своїх і чужих, хто здатний підставити плече другу і не терпить брехні.

Якщо хтось нас почув і теж вважає, що ми ще можемо об’єднатися. якщо ми усвідомлюємо, що поки народ в біді, то ми не побудуємо Чорнобильського раю. Ми пропонуємо шляхом рейтингового голосування визначити п’ять проблем, які нас найбільше  турбують і почати відродження організації з вирішення цих проблем.

Пропозиції просимо надсилати на сайти  “Мы-чернобыльцы” та Чорнобильський Прес-Експрес.

Член ради ЛОО “ Cоюз Чорнобиль України

( для окремих представників східних областей України вказуємо  виконання нами службових обовязків  в Карабаху, Чорнобилі та інших гарячих точках )


  1. Смеречинський В.Б., ліквідатор, ст. лейт. командир взводу  СО,  в/ч 55064, травень – липень 1986 р. ;
  2. Гураль Б.О.,  ліквідатор, пр-к, в/ч 3217, 3031 , лютий-вересень 1987 р.; Єреван, в/ч 3350, вересень- груднь 1988 р.;
  3. Кутинський В.В., ліквідатор, м-р , в/ч 3238 , квітень- липень 1986 р  ;
  4. Ріттер Г.В. , ліквідатор , 1 міс. 1986 р, 1987-1990 роки, зав. виробництвом  їдальні № 19 ;
  5. Крамаревський В.О., ліквідатор, п-к м/с, червень-серпень 1986 р. ;
  6. Харишин І.М. , ліквідатор, сержант в/ч 55064, травень- серпень 1986 р ;
  7. Михайлик С.К., ліквідатор, сержант в/ч 55064, травень- серпень 1986 р. ;
  8. Лукашов Ю.П., ліквідатор, к-н в/ч 55064, травень- серпень 1986 р. ;
  9. Кульчицький А.С. , ліквідатор, лейт., бортмеханік –інструктор МІ-6, МІ-26 , липень-вересень 1986 р., учасник бойових дій  : Афганістан- 1982-83 р.р., Югославія- 1996-97 рр., Карабах -1990 р. ;
  10. Клюк І.Й., ліквідатор, ст.л-т ОГГО-II відділ розвідки,. грудень 1988- квітень 1989 р.р.;
  11. Іванов Ю.А., ліквідатор, ст. пр-к  в/ч 3238, квітень- вересень 1986 р.; Карабах -1988-1991 р.р.
  12. Хрупа І.М. ,ліквідатор, машиніст тепловоза липень- серпень 1986 р. ;
  13. Муха Я.Л., ліквідатор, ст. лейт. в/ч 55064 , ком. роти, травень- червень 1987 р.р.;
  14. Мисюра Ф.М., ліквідатор, водій автобуса , 1987 рік ;
  15. Скакун О.Р. , ліквідатор, к – н в/ч 3238, квітень- травень 1986 р.р.; Карабах -1988-1991 р.р;
  16. Лукач Б.І, ліквідатор,  ст. пр-к , травень 1986 р. ; учасник бойових дій: Афганістан – 1980-82 р.р. 

12 коментарів:

  1. нестор мартинець12 лют. 2014 р., 20:45:00

    Івано-Франківська обласна організація "Спілка Чорнобиль" повність приєднується до звернення львівських побратимів і хоче сказати про те, що на протязі тривалого часу ми разом боролися за свої законні права на пенсійне забезпечення.Рішення судів виконувались до тих пір. поки тодішній Прем"єр Азаров дав вказівку не виконувати їх, тобто поставив під сумнів рішення судів. які приймалися іменем держави Україна.Иепер ситуація ще усугубилася...І дживно бачити вернення ліквідаторів до керівництва держави по питанню примінення заходів для придушення боротьби за свої права...Як говорять:собаки гавкають , а караван іде...
    З повагою голова ОО"Спілка Чорнобиль"
    Заслужений діяч естрадного мистецтва україни Н.Мартинець

    ВідповістиВидалити
  2. кРАПЛЯ КАМІНЬ ТОЧИТЬ!!!
    А перед нами вже й не камінь, а багно, в якому нас втопити хочуть!
    Ото ж, думаймо та працюємо разом...
    Валерій.

    ВідповістиВидалити
  3. Я житель Харьковской области, т.е. Востока. Но я не хочу , что бы меня считали единомышленником некоторых наших "лидеров" по вопросу Запада и Востока. У меня есть своё мнение! И я не подлиза Партии Регионов, а прекрасно помню, что пенсию у меня отобрала власть в лице этой партии, а не вымышленные "враги" с Западной Украины. Мне противен бред, что где-то на окраине Харькова, Луганска, Днепропетровска, Запорожья и Донецка приехали и прячутся в лесу "бандерские" экстремисты, в количестве 700 душ, причем по 700 в каждом лесу. 5 * 700 = 3500! Во дают. Я считаю, что все мы Украинцы, и без всяких там "москалей" и "бандеровцев". А данная истерия является попыткой отвлечения внимания от наших насущных проблем, в том числе пенсионных вопросов, причем по сценарию тех, кто нам эти проблемы устроил, т.е. ПР. Стыдно за высказывания некоторых, которым мы доверяли вести переговоры с кабмином. Зато теперь понятно, почему отсутствует какой-либо результат, себе любимым они выторговали всё, чего якобы добивались для всех. Почему-то справка о размере пенсии Проскурина, которую он выкладывал на сайтах, написана от руки, при всём том, что даже в сельсоветах имеются принтеры, факсы и т.д. Хотя Бог ему судья, каждый вправе на свою точку зрения, нравится нам это или нет. И ещё хочу сказать, что я пишу и говорю на русском языке не потому, что я не знаю украинского, а потому что мне навязывают и заставляют это делать тогда, когда в экономике полный хаос и ещё не понятно, чем он закончится. А водка, или горілка - эффект один и тот же. Государственный украинский - да, согласен, а в остальном какая разница, кто и на каком языке говорит. Всё придет само собой, без принуждения, если Украина станет настоящим государством, а не территорией коррупционного заповедника, в котором и Януковичи, и Тягнибоки и т. д. все в одном замесе и во власть лезут только для личного обогащения. А то, что мы одна страна, вспоминаем только при проведении футбольного матча. Международного.
    Так ведь жить нельзя. И поэтому мне хотелось бы пожать руки ребятам с Западных областей Украины, которые на Майдане, и которые выбросили из своих голов рабскую психологию. У нас с этим сложнее, за пасочки и водку выберут Богом любого черта.
    С уважением Сергей Иванович, Харьковская область

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вот где истина. Что и нужно довести до каждого честного жителя Украины...

      Видалити
    2. Класс правильно написал!!!

      Видалити
  4. хмельницька вгоічк повністю підтримуе звернення львівських побратимів и окремо наголошуе на обьеднанні всих чорнобильців в боротьбі за свої права,а також просить не лити бруд на своїх побратимів бо сваркою між собою ми ллемо воду на млин влади яка діе за принципом-розділяй та владарюй.з найкращими побажаннями Голова вгоічк Калашников.

    ВідповістиВидалити
  5. Побратими центр Вас повністю підтримує.

    ВідповістиВидалити
  6. Это то что пытался делать и делает батюшка, Соеденяет всех,но почему то не все помогоают даже Львов выступил сейчас,но не против Аюба, а за соедтнение Какое соединение и с кем?,Опять с аюбом? Надо гнать андреева, а то он снова намутит,гнать всех вице-президентов, а потм объеденятся на лозунгах майдана Равенство перед законом и социальная справедливость

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Прочитайте уважно ще раз звернення і побачите хто з ким має об'єднуватися

      Видалити
    2. "Всі керівники, які своїми діями чи словами спонукали і далі ведуть організацію до розколу, - повинні піти у відставку, негайно". (читай уважно звернення)
      І в першу чергу АЮБ. Львівська організація Союз Чорнобиль є асоційованим членом ( бо ми є організація усіх чорнобильців, а не тільки інвалідів) і не може сама відправити Андреєва у відставку. Потібні спільні дії.

      Видалити
  7. Я, як голова ЛОО "Союз Чорнобиль України ", не належав і до цих пір не є членом жодної партії, включаючи як КПРС , так і т.зв. чорнобильську партію. Ми вважаємо, що громадська організація не може лежати під будь-якою партією. Кожен член організації може мати різні переконання ( ясна річ, - в межах Закону ). Я особисто не підтримую ці факельні походи- ні в Києві, ні в Львові. Смеречинський

    ВідповістиВидалити
  8. Прежде всего из "чернобыльского" закона необходимо убрать слово - "инвалид" ....
    Пенсия должна платиться НЕ за "инвалидность" , а "за отработанное рабочее время в зоне" !!!
    Всем - ЗДОРОВЬЯ !!!
    С уважением !
    "КАСКАДЁР".

    ВідповістиВидалити