В Мінюсті обговорювали питання щодо здійснення пенсійних та інших соціальних виплат ліквідаторам аварії на ЧАЕС

25 квітня 2014 року біля будівель Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України розпочалася безстрокова акція протесту ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС з метою вирішення питань щодо здійснення пенсійних та інших соціальних виплат зазначеній категорії осіб.

Ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС, серед іншого, порушується питання невиконання рішень судів, які передбачать зобов’язання органів Пенсійного фонду України здійснити нарахування та виплату зазначеній категорії осіб пенсій відповідно до Законів України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та «Про соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

У зв’язку з цим Міністерством юстиції 24 липня 2014 року було ініційовано проведення наради з представниками Адміністрації Президента України, Міністерства соціальної політики України, Пенсійного фонду України, Державної виконавчої служби України, Міністерства фінансів України та Державної казначейської служби України та ініціативної групи ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Про це повідомляє прес-служба Мінюсту.

Квартира може бути продана без згоди співвласника

Нерухомість може бути продана без згоди співвласника, якщо продаж, на думку суду, не завдає всім сторонам "істотної шкоди"

Нерухомість та інше майно, що перебуває у спільному володінні, може продаватися без дозволу співвласників з невеликими частками. Так постановив Верховний суд, розглядаючи справу № 6-68цс14 від 02.07.2014 р.

У ньому говориться, що один з більших власників майна, в даному випадку, приватного будинку, може без згоди іншої особи - володіючої меншою часткою в цій нерухомості - його продати. Це не означає, що останній нічого не отримає з цього продажу - йому дістанеться сума пропорційна його частці, проте важливий сам факт угоди: нерухомість може бути продана без згоди співвласника, якщо продаж, на думку суду, не завдає всім сторонам "істотної шкоди". Яку саме частку майна - який відсоток - тепер слід вважати значною і незначною, теж не ясно. Це повністю передано на розсуд судам, тобто з'явилася нова корупційна лазівка.

Володимир Березін став президентом ВГОІ "Союз Чорнобиль України"

24 липня 2014 року відбулась 15 позачергова виборна конференція ВГОІ "Союз Чорнобиль України". Для участі в ній обрано 98 делегатів від усіх обласних організацій, прибуло 85.

В результаті відкритого альтернативного голосування (54 - за), президентом  ВГОІ "Союз Чорнобиль України" обрано Березіна В.О.

Про це повідомляє офіційний сайт організації.

Довідка: Березін Володимир Олексійович народився 1949 року. Закінчив Український політехнічний інститут та Українську академію зовнішньої торгівлі.

Уряд у чергове пропонує внести зміни до бюджету та "відігратись" на чорнобильцях та інших пільговиках

Кабінет Міністрів України пропонує Верховній Раді України скоротити дефіцит Пенсійного фонду України на 12,9% (або на 2 млрд 342 700 000 грн) - до 15 млрд 759 900 000 грн. 


Так, згідно з пояснювальною запискою до документа, загальний обсяг витрат на погашення дефіциту коштів Пенсійного фонду України складе 15 млрд 759 900 000 грн.

«Зазначене зменшення дефіциту коштів бюджету Пенсійного фонду не призведе до невиконання покладених на нього функцій і буде компенсовано за рахунок вилучення 2 млрд грн з Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та Фонду соціального страхування на випадок безробіття, які будуть зараховані до Пенсійного фонду України», - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Як нараховується пенсія по втраті годувальника - ліквідатора ЧАЕС?

Для того щоб отримати пенсію по втраті годувальника, члену сім'ї останнього потрібно звернутися до відділення Пенсійного фонду України (далі - ПФУ) за місцем проживання / реєстрації члена сім'ї. Після звернення до відділення ПФУ, заявник повинен надати наступний перелік документів:

1) Заява про призначення пенсії по втраті годувальника

2) Довідка про присвоєння померлому годувальнику ідентифікаційного номера

3) Свідоцтво про народження або паспорт особи, яка подає заяву про призначення пенсії по втраті годувальника.

4) Довідка про склад сім'ї та копії інших документів, які підтверджують факт родинних зв'язків між покійним та заявником

Женщины, родившиеся с 1 октября 1957 года по 31 марта 1958-го, могут выйти на пенсию

Продолжается постепенное увеличение пенсионного возраста, предусмотренное реформой

О том, как в нашей стране назначаются пенсии, кто в нынешнем году имеет право уйти на заслуженный отдых и что нового произошло в пенсионном законодательстве, пишут "Факты".

Такие публикации появляются ежегодно по одной простой причине: люди, которые сейчас собираются идти на пенсию, раньше вопросами назначения выплат не интересовались, но теперь все нюансы законодательства становятся для них очень актуальными.

Мінсоцполітики опрацювало проект постанови щодо інвалідів-чорнобильців

Як повідомляється на веб-сайті Міністерства соціальної політики України, міністерством опрацьовано проект постанови "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 р. № 187 і від 27 березня 2013 р. № 261".

Це дозволить забезпечувати санаторно-курортним лікуванням громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, які є інвалідами І групи, яким за висновком лікувально-профілактичного закладу необхідна постійна стороння допомога, путівками і на супроводжуючу особу.